4 ολοκαίνουργια βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα!

4 ολοκαίνουργια βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα!

Εννοείται πως οι εκδόσεις Διόπτρα έχουν ήδη έτοιμα τα νέα, ολόφρεσκα παιδικά τους βιβλία και, μάλιστα, μόλις ήρθε η ώρα να τα ξεφυλλίσουμε!

 

Ένα σκυλάκι με μποτάκι, Paula Metcalg

 

Έχεις διαβάσει ποτέ μια συγκινητική ιστορία αγάπης; Σίγουρα ναι! Έχεις όμως διαβάσει ποτέ μια συγκινητική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο σκύλους; Χμ, για αυτό δεν είμαι σίγουρη. 

Ιδού η ευκαιρία σου λοιπόν! Ο Φίλιππος αγαπάει πολύ την νέα του γειτόνισσα, την Πηνελόπη, μόνο που αισθάνεται πως είναι πολύ κοντός για να καταφέρει όλα όσα θα ήθελε. Μάλλον η Πηνελόπη θα προτιμούσε έναν ψηλότερο φίλο. Στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει στην Πηνελόπη την βαθιά του αγάπη, σκαρφίζεται διάφορους ευφάνταστους τρόπους για να γίνει ψηλότερος και συνένοχος σε αυτό είναι ο κολλητός τους φίλος Πάρης.

Θα καταφέρει άραγε να κλέψει την καρδιά της αγαπημένης του; Αυτή κι αν είναι μια διασκεδαστική ιστορία με πολλές, κρυμμένες εκπλήξεις και μία αφιέρωση χάρμα!

 

 

 

Η Μπαλού έχει θυμώσει, Louison Nielman & Thierry Manes

Η Μπαλού έχει θυμώσει για τα καλά και η αναστάτωση αυτή δημιουργήθηκε από την άρνηση της μητέρας της να της αγοράσει την αγαπημένη της λιχουδιά. Μήπως το παραπάνω περιστατικό σου θυμίζει δικές σου καθημερινές στιγμές γεμάτες θυμό και μουτρωμένα μάτια;

Ο θυμός είναι ένα εξαιρετικά γνώριμο συναίσθημα για τα παιδιά και η εκτόνωση του είναι ένα καθημερινό γεγονός. Μόνο που όταν οι γονείς αδυνατούν να τον διαχειριστούν, ο στιγμιαίος θυμός διογκώνεται και δημιουργούνται έντονες καταστάσεις χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Η ιστορία της Μπαλού θα δώσει στους γονείς ιδέες για το πώς να διαχειριστούν αντίστοιχες καταστάσεις ενώ θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τα δικά τους συναισθήματα. 

 

 

 

 

Ο Λούπο και οι φίλοι του δεν νυστάζουν!, Louison Nielman & Thierry Manes

Άλλη μια πολύ γνώριμη, σχεδόν καθημερινή σκηνή, είναι αυτή όπου το παιδί δεν θέλει να κοιμηθεί. Μην απελπίζεστε ωστόσο, το ίδιο συμβαίνει και με τον Λούπο! Ούτε αυτός νυστάζει ούτε και οι φίλοι του.

Επειδή όμως ο ήρεμος ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, η ιστορία του Λούπο θα σας βοηθήσει εξίσου με την ιστορία της Μπαλού, να διαχειριστείτε παρόμοιες καταστάσεις και να δώσετε χώρο για λίγο παραπάνω ζεν στην δική σας ζωή αλλά και των παιδιών σας.

Άλλωστε ποιος δεν χρειάζεται λίγο ζεν στη ζωή του;

Η σειρά των δύο αυτών βιβλίων απευθύνεται σε παιδιά 3 ετών και πάνω με στόχο να τα βοηθήσει να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους.

 

 

 

Το παλάτι της πριγκίπισσας Λαμαντάρα, Benjamin Becue

 

Για το τέλος σου άφησα το δικό μου αγαπημένο, αυτό που μόλις το πήρα στα χέρια μου με έκανε να κολλήσω και δεν το άφησα μέχρι να σιγουρευτώ ότι έψαξα και βρήκα όλες τις κρυμμένες εικόνες!

Δεν πρόκειται για μία ιστορία με πρωταγωνιστές δράκους και πριγκίπισσες αλλά για μία συναρπαστική ιδέα! Επτά (!) ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ εικόνες είναι γεμάτες, εντελώς μα εντελώς γεμάτες, με ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σου! Το δωμάτιο της πριγκίπισσας είναι ασφυκτικά γεμάτο με παιχνίδια και αντικείμενα, στην κουζίνα ετοιμάζεται το πιο μπελαλίδικο γεύμα και ο κήπος γέμισε δεκάδες επισκέπτες! 

Οπλίσου με υπομονή και προσπάθησε να βρεις τα χαμένα αντικείμενα μέσα σε αυτές τις εικόνες.

Είναι απολαυστικό, χαλαρωτικό (εντάξει, ίσως να μην είναι και τόσο χαλαρωτικό για τους ενήλικες!), ψυχαγωγικό και θα βοηθήσει εξίσου μικρούς και μεγάλους να εξασκήσουν την υπομονή και την παρατηρητικότητά τους!

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.