3 υπέροχα βιβλία για να γνωρίσεις την «Μικρή Σελήνη»!

3 υπέροχα βιβλία για να γνωρίσεις την «Μικρή Σελήνη»!

Παιδικά βιβλία διαβάζουμε πολλά! Όμως κάποια από αυτά έχουν κάτι ξεχωριστό, κάτι που μας αναγκάζει να τα διαβάζουμε ξανά και ξανά, να τα προτείνουμε σε φίλους και γνωστούς, να τα παίρνουμε ως δώρο σε αγαπημένα παιδιά και, τελικά, να τα τοποθετούμε στο πιο αγαπημένο ράφι της βιβλιοθήκης. Τρία από αυτά είναι αναμφίβολα τα παιδικά βιβλία της Μικρής Σελήνης!

 

Ο παππούς μου έχει φίλο έναν γίγαντα, David Litchfield

 

Όσα και να σου πω για την εικονογράφηση αυτού του βιβλίου, είναι λίγα! Είναι ένα ζεστό, τρυφερό, πανέμρφο βιβλίο με μία ιστορία εξίσου ζεστή και συγκινητική. 

Η ιστορία αφορά μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη γνωριμία, αυτή ενός παιδιού με ένα γίγαντα!  Το βιβλίο μιλάει για την διαφορετικότητα, την αποδοχή, τη φιλιά αλλά και την εμπιστοσύνη που δείχνουμε παιδιά και ενήλικες σε όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα, συναρπαστικά θαύματα της καθημερινότητάς μας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά 5-10 ετών και μπορεί να αποτελέσει ιδανική αφορμή για ένα δημιουργικό σχολικό μάθημα. Μπορείς να πάρεις ιδέες εδώ.

 

 

 

 

 

 

Ο Αρκούδος και το πιάνο, David Litchfield

 

 

Αν έχεις πάθος με τη μουσική ή και όχι, αν αγαπάς τις αρκούδες ή και όχι, αν σου αρέσουν τα καταπράσινα δάση ή οι γεμάτες ζωντάνια πόλεις, τότε αυτό είναι το βιβλίο σου!

Ένα ακόμη βιβλίο του David Litchfield που μιλάει για την αγάπη για τη μουσική, μας ωθεί να κυνηγάμε τα όνειρά μας για να τα πραγματοποιήσουμε αλλά ταυτόχρονα, να μην ξεχάσουμε ποτέ όλους όσους ήταν δίπλα μας, από που ξεκινήσαμε και τι είναι αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη και μας κάνει ευτυχισμένους. 

Πρόκειται για ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο που επίσης, μπορείς να χρησιμοποιηθεί ιδανικά στις σχολικές αίθουσες. Μπορείς να βρεις ιδέες εδώ

Εδώ θα βρεις και ένα βίντεο που θα σας κάνει να αγαπήσετε τον αρκούδο και το πιάνο του!

 

 

 

Ρόζα το τερατάκι, Olga de Dios 

 

Η Ρόζα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τερατάκι! Αγαπάει το γέλιο, τα παιχνίδια και τις ανακαλύψεις, μοιάζει δηλαδή σε κάθε παιδί αυτού του κόσμου!
Μια μέρα αποφασίζει να φύγει από το μέρος που γεννήθηκε και να ξεκινήσει ένα ταξίδι εξερεύνησης. Ανεβαίνει βουνά, διασχίζει τη θάλασσα, περνά ακόμα και την έρημο μέχρι που φτάνει σε έναν τόπο πολύχρωμο, με λαμπερό ήλιο και περίεργα τέρατα. Εκεί θα συναντήσει το Θηρίο Μπαλάκι, το Κίτρινο Πουλάκι, τον Βάτραχο Τρίκλωπα και το Μπλε Τερατάκι. 

Η ιστορία της Ρόζας καταπιανεται με το θέμα της διαφορετικότητας, μεταφέροντας στα παιδιά την σκέψη πως αυτή ακριβώς η διαφορετικότητα και η ανάδειξή της, είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που έχει ο καθένας μας αλλά και ολόκληρη η κοινωνία.


Το βιβλίο έχει αποσπάσει τa βραβεία:
· Aurelio Blanco Award for the best project Arts of the book of the Community of Madrid 2013. 
· Golden Pinwheel to the best children's book in the international children's book fair 2103 CCBF China Shanghai. 
· Cultural Triangle Award 2014. COGAM.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.