2ος Διαγωνισμός Παιδικού Σκίτσου «σχεδίας» | Σχεδιάζοντας το Σπίτι

2ος Διαγωνισμός Παιδικού Σκίτσου «σχεδίας» |  Σχεδιάζοντας το Σπίτι

Η φαντασία σμίγει με την αλληλεγγύη, στον μαθητικός διαγωνισμό της «σχεδίας» σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Στα τέλη του περσινού Σεπτέμβρη, η «σχεδία» είχε απευθύνει κάλεσμα σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών να ντύσουν με χρώματα τη λέξη «σπίτι», να αποτυπώσουν με τα χρώματα της φαντασίας τι σημαίνει για εκείνα η τόσο ζεστή για όλους μας έννοια.

Το παιδικό σκίτσο που κέρδισε τις καρδιές της κριτικής επιτροπής κόσμησε, μάλιστα, το εξώφυλλο του τεύχους Ιανουαρίου 2022 της «σχεδίας». Νικητές, ωστόσο, ήταν όλα εκείνα τα εκατοντάδες παιδιά των οποίων η χαρά της δημιουργίας συνάντησε την προσφορά (οι συμμετοχές άγγιξαν τις 1.600).

«Χάρηκα πολύ με τη νίκη του κοριτσιού μας. Έχει σημειώσει πολύ μεγάλη άνοδο, είναι συνεπέστατο και τρέφει μεγάλη αγάπη για τα εικαστικά. Χάρηκα, όμως, και για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό», είχε μοιραστεί μαζί μας ο κ. Γεώργιος Κορμπάκης, δάσκαλος στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, στη Δ’ Τάξη του οποίου φοιτούσε η «πρωτεύσασα» του περσινού διαγωνισμού παιδικού σκίτσου της «σχεδίας», Μαριλένα Μαλαματά

Ο πετυχημένος αυτός διαγωνισμός, λοιπόν, επιστρέφει! Για δεύτερη χρονιά, παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, καλούνται να επιστρατεύσουν τον δημιουργικό τους οίστρο, για να χρωματίσουν με το πινέλο τους την έννοια του «σπιτιού». Μάλιστα, ο φετινός διαγωνισμός θα γίνει σε συνεργασία και με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αναδεικνύοντάς τη σημασία και την έννοια του σπιτιού για τους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε αναζήτηση ασφάλειας και προστασίας.

Το έπαθλο για το σκίτσο που θα «πρωτεύσει» θα είναι η δημοσίευσή του στο εξώφυλλο του τεύχους Ιανουαρίου 2023 της «σχεδίας», ενώ οι είκοσι φιναλίστ θα δουν τα έργα τους να εκτίθενται στο σπίτι της «σχεδίας» (Σχεδία Home, Κολοκοτρώνη 56). Τα έργα που θα προκριθούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα λάβουν ένα συμβολικό δώρο. Αφετηρία του διαγωνισμού είναι η 28η Σεπτεμβρίου, ενώ η κατάθεση των δημιουργιών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου

Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν η Ελίνα Άνθη, μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου στη Σχολή Μωραΐτη, η τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα, ο Γεράσιμος Δασκαλάκης, πωλητής της «σχεδίας», η Πόπη Διονυσοπούλου, μέλος του Τομέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η διευθύντρια της γκαλερί Ζουμπουλάκη Δάφνη Ζουμπουλάκη, ο σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης και ο εκδότης των εκδόσεων «Εν πλω» Γιώργος Μπιλάλης.

* Περισσότερες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ ενώ τους ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ. 
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.