2ος Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου από το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας & το Cinekid Festival

2ος Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου  από το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας  & το Cinekid Festival

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας συνεργάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με το Cinekid Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου στην Ευρώπη, σε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή προγράμματα ανάπτυξης σεναρίων για παιδικό περιεχόμενο, προκηρύσσοντας το 2ο Διαγωνισμό Ανάπτυξης Σεναρίου για ταινία μεγάλου μήκους ή τηλεοπτική σειρά με παιδικό περιεχόμενο για ηλικίες 4 - 12 ετών.

Τα δύο Φεστιβάλ προσκαλούν τους Έλληνες δημιουργούς (σεναριογράφους, σκηνοθέτες, συγγραφείς) να υποβάλουν το σενάριό τους για ταινία μεγάλου μήκους ή τηλεοπτική σειρά για ηλικίες 4 - 12 ετών.

​​Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προτάσεων είναι η 15η Μαΐου 2023. 

Το Cinekid Script Lab είναι συνέχεια των δράσεων του Φεστιβάλ για την ανάπτυξη και ενίσχυση του κινηματογραφικού/τηλεοπτικού παιδικού περιεχομένου, καθώς τα προηγούμενα χρόνια έχει λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες όπως ο Διαγωνισμός Σεναρίου Παιδικής Ταινίας Μικρού Μήκους (2019) και η διοργάνωση του Διεθνούς Προγράμματος Ανάπτυξης Σεναρίων για ταινίες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές Kids Kino Lab στην Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με το Warsaw Kids Film Forum (2019).

“Στο Cinekid Script LAB δεν παρακολουθείς απλώς ένα εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίου, αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στην καρδιά του film industry για παιδιά. Πρόκειται για ένα εργαστήριο στο οποίο όλοι οι συμμετέχοντες είναι σεναριογράφοι, όπως και όλοι οι διδάσκοντες είναι ενεργοί σεναριογράφοι και
επομένως γίνεται ένας πολύ γόνιμος διάλογος επικεντρωμένος στη σεναριακή γραφή", γράφει για την εμπειρία του ο νικητής του περσινού διαγωνισμού, Ζαχαρίας Μαυροειδής, ο οποίος έλαβε την υποτροφία με το σχέδιο σεναρίου 9 LIVES LEFT.

Τα σενάρια θα αξιολογηθούν από 5μελή Επιτροπή, την οποία απαρτίζουν οι:
● Μυρτώ Δεληβοριά - Εικονογράφος, ζωγράφος
● Ζαχαρίας Μαυροειδής - Σκηνοθέτης
● Κωνσταντίνος Μπουρούνης - Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Προγράμματος, ΕΡΤ
● Στέλλα Σερέφογλου - Σκηνοθέτις, θεατροπαιδαγωγός
● Άγγελος Τσαούσης - Σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής, παραγωγός

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και τις δηλώσεις συμμετοχής:
https://www.athicff.com/news/script-contest-2023-athicff-cinekid

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.