1821- Η Επανάσταση και οι Ήρωες | Ο Ηλίας Καρελλάς εικονογραφεί το ομώνυμο βιβλίο

1821- Η Επανάσταση και οι Ήρωες | Ο Ηλίας Καρελλάς εικονογραφεί το ομώνυμο βιβλίο

Ο Ηλίας Καρελλάς δίνει ζωή με τις εικόνες του στα κείμενα της Κατερίνας Καρόγιαννη,  στο νέο βιβλίο για παιδιά «1821- Η Επανάσταση και οι Ήρωες» από τις εκδόσεις Susaeta που κυκλοφορεί με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση.

Ο αγαπημένος μας Καραγκιόζης καλεί τα Κολλητήρια σε ένα μάθημα Ιστορίας που θα τους μείνει αξέχαστο. Η πιο ξακουστή φιγούρα του θεάτρου σκιών ρίχνει φως στα πρόσωπα και τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821 μέσα από μια ολοζώντανη αφήγηση, απαντώντας ταυτόχρονα στις απορίες των παιδιών: τι είναι επανάσταση, πώς περνούσαν οι Έλληνες κατά την Τουρκοκρατία, ποιοι είχαν την ιδέα του ξεσηκωμού αλλά και ποιοι ήρωες πρωταγωνίστησαν στις μεγάλες μάχες.

Ο Ηλίας Καρελλάς αναφέρει για το βιβλίο: «Μέσα στη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε, οι ζωντανές παραστάσεις και τα αφιερώματα για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση που είχα προγραμματίσει, ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Αντί για μια διαδικτυακή μετάδοση, προτίμησα να μιλήσω στα παιδιά για το 1821 με ένα βιβλίο. Το ευφάνταστο αλλά και μεστό κείμενο της Κατερίνας Καρόγιαννη μου έδωσε έμπνευση για να ζωγραφίσω τις εικόνες της Επανάστασης και των Ηρώων, όπως εκείνη τις διηγείται, αλλά και όπως θα ζωντάνευαν μπροστά στα μάτια ενός μικρού παιδιού». 
 

 

* Από τις εκδόσεις Susaeta κυκλοφορoύν επίσης τα βιβλία:
Άκουσε Καραγκιόζη    
Ακουσε τους Όρνιθες με τον Ηλία Καρελλά    
Χρωματίζω τον Καραγκιόζη 1    
Χρωματίζω τον Καραγκιόζη 2        

Περισσότερες πληροφορίες: 
Τ 2108145740-1 | F 2108140170 | E [email protected] | W www.susaeta.gr     

 







 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.