10 μέρες στην τρελογιαγιά, Λώρη Κέζα, εκδόσεις Μεταίχμιο

10 μέρες στην τρελογιαγιά, Λώρη Κέζα, εκδόσεις Μεταίχμιο

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να μαθαίνει ένα παιδί πως θα μείνει μόνο του στο σπίτι! Ακόμη θυμάμαι τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία όταν οι δικοί μου γονείς έπρεπε να φύγουν για ένα ολιγοήμερο ταξίδι ή ακόμη και για μια υποχρέωση μερικών ωρών.

Στην περίπτωση της ιστορίας της Λώρης Κέζα, το επαγγελματικό ταξίδι των γονιών συνεπάγεται και 10ήμερες διακοπές στο χωριό της γιαγιάς. Οι τσάντες με τα απαραίτητα ετοιμάζονται και τότε ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι και για τις δύο πρωταγωνίστριες, την Καρολίνα και την Βιργινία. Θα κοιμηθούν σε μία ινδιάνικη σκηνή, θα μάθουν σημαντικές πληροφορίες για την Αφρική, θα διασχίσουν τα Πυρηναία, θα παρακολουθήσουν τις διαμαρτυρίες του Μάη του '68 και θα... κλέψουν ένα ζαχαροπλαστείο! Και όλα αυτά ξεκινούν από μία τρελογιαγιά! Δύο αξιολάτρευτες κυρίες περιπλανιούνται σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο και τον γνωρίζουν μέσα από τις αφηγήσεις μιας, κατά πολλούς, αλλόκοτης γιαγιάς.

Η Λώρη Κέζα γράφει μία απολαυστικά διασκεδαστική ιστορία, γεμάτη μηνύματα που κάθε παιδί πρέπει να διαβάσει, μικρές και πολύτιμες, διακριτικές «συμβουλές», πολύ χιούμορ και αστείρευτη έμπνευση! Και καταφέρνει να δώσει ένα ιδανικό κείμενο ενάντια σε κάθε φόβο για το ξένο και το διαφορετικό, μια ιστορία που κάθε παιδί πρέπει να διαβάσει!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.