Ζάκρος, η νέα ταινία του Φίλιππου Κουτσάφτη

Ζάκρος, η νέα ταινία του Φίλιππου Κουτσάφτη

 Ζάκρος, ένα σημαδάκι στον χάρτη της ανατολικής Κρήτης, λουσμένο στο φως και τον άνεμο. Ένα κατώφλι στραμμένο στην Κύπρο, τη Μικρά Ασία και την Αίγυπτο. Μια μικρή πολιτεία και ένα σημαντικό μινωικό ανάκτορο που εγκαταλείφθηκε ξαφνικά και έκτοτε το προστάτευε για αιώνες στοργικά η σκόνη του χρόνου. Μέχρι το 1961 όπου αποκαλύφθηκε χάρη στις ανασκαφές ενός εμπνευσμένου αρχαιολόγου που άκουγε στο όνομα Νικόλαος Πλάτων. Μία περιήγηση που διήρκεσε περισσότερες από τρεις δεκαετίες στους ιστορικούς χώρους και τα αρχαιολογικά μνημεία του πρώτου μεγάλου πολιτισμού της Ευρώπης. Εκεί που συναντάμε και τη Ζάκρο του σήμερα, τους ανθρώπους και την καθημερινότητά τους. Κρητικοί που ακολουθούν αθόρυβα και σεμνά τους ίδιους κύκλους ζωής όπως και οι Μινωίτες πρόγονοί τους, αντικρίζοντας τον ίδιο τόπο, τα ίδια βουνά, την ίδια θάλασσα, κάτω από την ίδια αγέλη των άστρων. 

 
Μετά την πρεμιέρα της στο Λούβρο και την συμμετοχή της στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η ταινία «Ζάκρος» έρχεται στην Αθήνα για τρεις μοναδικές προβολές. 
Τον Νοέμβριο στη Μικρή Αίθουσα του Κινηματογράφου Δαναός. 
Κείμενα Φωτογραφία Σκηνοθεσία: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ
Παραγωγός: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΩΡΙΑΤΗΣ
Μοντάζ: ΧΡΟΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Μουσική: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΗΤΑ
Σύμβουλος Σεναρίου: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
Παραγωγή: PAN ENTERTAINMENT 
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ | Ε.Κ.Κ. |  ΘΕΙΣΟΑ ΙΚΕ  |  ΕΚΟΜΕ  | RAYCAP  | FOUGARO
Διάρκεια 99 λεπτά  έγχρωμο       
2023

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.