τΖΕΝεράλε Acting Studio | Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα 2021-22

τΖΕΝεράλε Acting Studio | Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα 2021-22

Το τΖΕΝεράλε Acting Studio είναι ένας φιλόξενος χώρος τέχνης στο Μεταξουργείο, με την υπογραφή του ηθοποιού Μιχάλη Συριόπουλου (που έχει τιμηθεί με το βραβείο «Δημήτρης Χορν» το 2019). Ο χώρος φιλοξενεί μαθήματα υποκριτικής για αρχάριους, για λάτρεις του θεάτρου, για ανθρώπους που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την υποκριτική τέχνη μέσα από μαθήματα, σεμινάρια και ποικίλες δραστηριότητες. Απευθύνεται ακόμα σε επαγγελματίες ηθοποιούς μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια, αλλά και σε μικρούς μας φίλους -και τους γονείς τους- μέσα από το θεατρικό παιχνίδι σε συνδυασμό με τη δραματοθεραπεία.

Παράλληλα, ξεκινάει από αυτή τη σεζόν η «μικρή δραματική», ένα πλήρες σε κατάρτιση πρόγραμμα-προσομοίωση δραματικής σχολής, για μη επιτυχόντες σχολών που θέλουν να κάνουν μια ολοκληρωμένη και επαγγελματική προετοιμασία για τις μελλοντικές εξετάσεις τους.
Υποκριτική, χορός, τραγούδι, σεμινάρια με εξαιρετικούς καλεσμένους, online μαθήματα σας περιμένουν στην πιο ζεστή γωνιά του Μεταξουργείου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 Α. τΖΕΝεράλε μικρή δραματική:

155€/μήνα
Έναρξη 1 Νοεμβρίου. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 11.00-14.00

Το τμήμα αποτελεί μια προσομοίωση δραματικής σχολής για μη επιτυχόντες υποψήφιους δραματικών σχολών. Οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν, σε ένα ετήσιο workshop, πάνω στην υποκριτική, το χορό και το τραγούδι. 

Η μικρή δραματική, θα προσφέρει στους σπουδαστές της μια πλήρη εκπαιδευτική κατάρτιση προετοιμασίας για τη μέλλουσα εισαγωγή τους σε δραματικές σχολές. Περιλαμβάνεται η δυνατότητα προετοιμασίας μονολόγων (κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου), τραγουδιού, ποιήματος, αυτοσχεδιασμών και θεωρητικών γνώσεων γύρω από τη θεατρική τέχνη.

Καθηγητές Υποκριτικής: Μιχάλης Συριόπουλος, Πάνος Λουκαΐδης
(5 ώρες/εβδομάδα)

Καθηγήτρια μουσικής: Μαριάννα Παπαθανασίου (2 ώρες/εβδομάδα)

Καθηγήτρια κίνησης/χορού: Έλσα Σίσκου (2 ώρες/εβδομάδα)

 

Β. Τμήματα Πρεμιέρας  

Ολιγομελή, ετήσια τμήματα τα οποία οδηγούνται σε παρουσιάσεις παραστάσεων.

Τμήματα Υποκριτικής με τον Μιχάλη Συριόπουλο και φιλοξενούμενων καθηγητών.

 

-Τμήμα Υποκριτικής - πρεμιέρα 1 - Ρεαλισμός 

60€/ μήνα

Έναρξη 10 Οκτωβρίου. Κάθε Κυριακή στις 17.00 - 20.00

Ξεκινώντας από το θεατρικό έργο «8 γυναίκες κατηγορούνται» του Ρομπέρ Τομά οι σπουδαστές θα κατακτήσουν τον υποκριτικό κώδικα  του «εδώ και του τώρα», βασισμένοι στην μέθοδο του Στανισλάφσκι και θα καταλήξουν σε νέα και άπαικτα έργα.

-Τμήμα Υποκριτικής - πρεμιέρα 2 -  Θέατρο Ντοκουμέντο

60€/ μήνα

Έναρξη 10 Οκτωβρίου. Κάθε Κυριακή στις 11.00-14.00

Το θέατρο ως εναλλακτική πηγή πληροφόρησης. Οι σπουδαστές καταπιάνονται με αληθινά ιστορικά γεγονότα καθώς και κοινωνικοπολιτικά θέματα. Με την αυτούσια χρήση ντοκουμέντων (τεκμηρίων) και με σκοπό να φωτίσουν αφανείς όψεις της επικαιρότητας και της ιστορίας, καλούνται να αφηγηθούν, να δραματοποιήσουν, ακόμα και να συγγράψουν πάνω σε αληθινά ιστορικά γεγονότα, μέσα από τα οποία θα οδηγηθούν στην παράσταση «Μαρτυρίες Προσφύγων».

-Τμήμα Υποκριτικής - πρεμιέρα 3 - Τραγωδία 

60€/ μήνα

 Έναρξη 9 Οκτωβρίου. Κάθε Σάββατο στις 18.00-21.00

Με αφετηρία το θεατρικό έργο «Πυρκαγιές» του Ουαζντί Μουαουάντ, οι σπουδαστές θα μελετήσουν την χορικότητα και την έννοια του τραγικού σε μια σύγχρονη τραγωδία και στη συνέχεια θα καταπιαστούν με την κλασική τραγωδία, εξερευνώντας τον δημόσιο και τον ποιητικό λόγο.

 

Γ. Τμήματα Πρόβας

Ολιγομελή, ετήσια τμήματα τα οποία επικεντρώνονται στο μάθημα και όχι σε παρουσίαση παράστασης.

-Τμήμα Υποκριτικής - πρόβα 

60€/ μήνα

Έναρξη 4 Οκτωβρίου. Κάθε Δευτέρα  στις 19.00 - 22.00

Τμήμα Υποκριτικής με τον Μιχάλη Συριόπουλο και φιλοξενούμενων καθηγητών.

Το τμήμα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως. Σε όσους αγαπούν την τέχνη του θεάτρου και θέλουν να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο μαγικό αυτό κόσμο. Σώμα, φωνή, αυτοσχεδιασμοί, μέθοδοι. Από το «εγώ» στο «εμείς». Το «μαζί» με όλες τις αισθήσεις ανοιχτές, η ανταλλαγή έμπνευσης με στόχο να ειπωθεί μία ιστορία, είναι τα βασικά συστατικά που θα καλλιεργηθούν στον θεατρικό «κήπο» της τΖΕΝεράλε.

-Τμήμα Υποκριτικής - σκηνή 

60€/ μήνα

Έναρξη 8 Οκτωβρίου. Κάθε Παρασκευή στις 18.00 - 21.00

Τμήμα Υποκριτικής με τον Πάνο Λουκαϊδη και φιλοξενούμενων καθηγητών.

Το τμήμα αυτό επικεντρώνεται στην μέθοδο του αυτοσχεδιασμού και στη μελέτη θεατρικών έργων του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Οι σπουδαστές μέσω αυτοσχεδιασμών θα αποκωδικοποιήσουν πολλούς τρόπους για το πως να οδηγηθούν από το κείμενο στη σκηνή, μελετώντας παράλληλα ιστορία θεάτρου, από την θεωρία στην πράξη.

 

Δ. τΖΕΝεράλε Μπαλέτο 

50€/ μήνα

Έναρξη 4 Οκτωβρίου. Κάθε Δευτέρα στις 15.00 - 17.00

Απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και σε όσους θέλουν να κατακτήσουν ή να εξελίξουν την βασική εκπαίδευση στην τεχνική του μπαλέτου.  

Καθηγήτρια: Έλσα Σίσκου

 

Ε. τΖΕΝεράλε online 

35€/ μήνα

Έναρξη 5 Οκτωβρίου. Κάθε Τρίτη στις 20.00 - 22.00

Ετήσιο διαδικτυακό τμήμα υποκριτικής με τον Μιχάλη Συριόπουλο και φιλοξενούμενους καθηγητές.

Δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους από την υπόλοιπη Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, που έχουν περιορισμένο χρόνο μέσα στην εβδομάδα και θέληση, να ασχοληθούν με το θέατρο. Στο τμήμα αυτό οι σπουδαστές θα ασχοληθούν με την τεχνική της υποκριτικής σε κάμερα, μέσω διάφορων κινηματογραφικών ρευμάτων.

 

Ζ. τΖΕΝεράλε junior  

55€/ μήνα

Έναρξη 5 Οκτωβρίου. Κάθε Σάββατο στις 11.00 - 13.00

Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά  από 7 μέχρι 10 ετών. Τα παιδιά θα εξερευνήσουν τη δυνατότητα αντίληψης της κοινωνίας και της ζωής μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Πώς  να αποδεχτούν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Πώς  να αποκτήσουν θάρρος, συνέπεια, εντιμότητα, αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία μέσα από τις τέχνες της μουσικής, του χορού και του τραγουδιού. Το θέατρο για παιδιά έχει την ικανότητα να κοινωνικοποιεί και να ηθικοποιεί, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες και βιώματα σχετικά με την κοινωνία και την ιστορία μας.
Στο τέλος κάθε μήνα οι γονείς των παιδιών θα συναντώνται με την δραματοθεραπεύτρια, με στόχο να συνδεθούν οι γονείς με τα παιδιά τους μέσω ενός παραμυθιού. 

Καθηγητές: 

Πάνος Λουκαϊδης (θεατρικό παιχνίδι - 1 ώρα)

Μαριέλα Δουμπού (χορό και μουσική - 1 ώρα)

Τάνια Μάρη (Δραματοθεραπεύτρια - 2 ώρες τον μήνα με τους γονείς των παιδιών)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2105232519
Ώρες: 12.00-18.00

e-mail: [email protected] 

Εγγραφές: Παρασκευή (10/9 - 17/9 - 24/9 ) και Κυριακή (5/9 - 12/9 - 19/9 - 26/9) 
 Ώρες: 16.00-18.00, στο χώρο του τΖΕΝεράλε Acting Studio (Λένορμαν 2 και Κεραμέων 1, Μεταξουργείο -δίπλα στο σταθμό του μετρό-).

- Κόστος εγγραφής: 15 ευρώ

*Το τΖΕΝεράλε Acting Studio σας ενημερώνει ότι σε περίπτωση έκτακτων κρατικών αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, προτίθεται να διασφαλίσει και να συνεχίσει τα μαθήματα διαδικτυακά.

* Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία από την πανδημία του Κορονοϊού Covid-19, στα μαθήματα  τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και φοράμε υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα. 

*Κατά την διάρκεια της χρονιάς το τΖΕΝεράλε Acting Studio θα διοργανώσει σεμινάρια Υποκριτικής με εξωτερικούς συνεργάτες.

* Έκπτωση 10% σε σπουδαστές που θα εξοφλήσουν τα ετήσια δίδακτρα.

*Έκπτωση 10% σε σπουδαστές που θα επιλέξουν τουλάχιστον δύο τμήματα.

*Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας λόγω των ολιγομελών τμημάτων.

* Οι παρουσιάσεις των παραστάσεων θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Σταθμός.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή και την παρακολούθηση των μαθημάτων του τΖΕΝεράλε Acting Studio είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού Covid-19.

 

τΖΕΝεράλε Acting Studio
Λένορμαν 2 και Κεραμέων 1, Μεταξουργέιο

Τηλ.: +30 2105232519
Email: [email protected]

Ακολουθήστε στα social media:
Facebook: τΖΕΝεράλε Acting Studio
Instagram: @generale _acting_studio

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.