Top 20 A' Design Award Winners | Θέλετε να είστε ένας από αυτούς;

Top 20 A' Design Award Winners | Θέλετε να είστε ένας από αυτούς;

A’ Design Award & Competition ή αλλιώς ένας, έντονου κύρους, διεθνής διαγωνισμός για τον σχεδιασμό που γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο το design και τους δημιουργούς του!

Το A’ Design Αward και ο διαγωνισμός του δημιουργήθηκαν για να αγκαλιάσουν όλα τα πεδία όπου αναπτύσσεται το design σήμερα και να προσκαλέσουν σε συμμετοχή καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές που το «λέει η καρδιά και το ταλέντο τους»!
Αν είστε ένας από αυτούς, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή εδώ ως και τις 30 Σεπτεμβρίου και να αναμετρηθείτε έτσι με τους καλύτερους του κόσμου!

Η πολυεπίπεδη επιβράβευση που θα ακολουθήσει τη διαφανή διαδικασία επιλογής των νικητών και που τη γεύτηκαν παραπάνω από 2000 designers από 106 διαφορετικές χώρες την περίοδο 2018-2019 περιλαμβάνει όλα όσα μπορεί να ονειρεύεστε για την καριέρα σας και κάτι ακόμη..! Μία σειρά από δράσεις και ενέργειες που θα ενισχύσουν την αναγνώριση και την αξιοπιστία σας σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και το πολυπόθητο winners' kit που περιέχει εκτός από το A’ Design Prize, την επετηρίδα των βραβείων σε ψηφιακή και έντυπη μορφή, ένα πιστοποιητικό αριστείας σχεδίασης, το βραβευμένο εγχειρίδιο που θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε περισσότερο την βράβευσή σας, μία διπλή πρόσκληση για την τελετή απονομής, δωρεάν συμμετοχή και χώρο στην έκθεση στην Ιταλία και πολλά ακόμη που μπορείτε να διαβάσετε εδώ!

Εμείς στο deBόp, θέλοντας να τιμήσουμε κάποιους από τους νικητές των προηγούμενων χρόνων κάνουμε μία αναφορά στους 20 από αυτούς που τράβηξαν περισσότερο την προσοχή μας.

1. Shimao Loong Palace (Residential Landscape) by Shimao Group Property
2018 - 2019, Platinum A' Landscape Planning and Garden Design Award Winner

 

Το Shimao Loong Palace αντλεί έμπνευση από την του Qiu Ying της Δυναστείας Μινγκ.
Βρίσκεται στα βορειοδυτικά της περιοχής Haidian, στο Πεκίνο και κατά μήκος της νότιας όχθης της κοιλάδας Shangzhuang, καλύπτοντας έκταση περίπου 17.000 τετραγωνικών μέτρων.
Το έργο ακολουθεί την ιδεολογική φλέβα των κλασικών κήπων συνδυάζοντάς τους με τις προτάσεις περί βασιλικών κήπων.

2. Bariatric Project (Wheelchair) by Julien Codet
2018 - 2019, Platinum A' Differently Abled and Seniors' Assistance Design Award Winner
Inspiration

 


Το Bariatric Project αμφισβητεί τη συμβατική αισθητική των ιατρικών συσκευών με ένα σπορ σχεδιασμό, κρύβοντας τεχνικές λεπτομέρειες, μειώνοντας την επίδραση των υπερμεγέθων διαστάσεων.
Βασισμένο σε μια καλά σχεδιασμένη ενεργή αρχιτεκτονική αλουμινίου ειδικά σχεδιασμένη για υπέρβαρα άτομα, μέχρι 300 κιλά. Η πλάτη του καθίσματος είναι εργονομικά σχεδιασμένη με αποτελεσματική υποστήριξη που επιτρέπει εύκολη πρόσβαση στις χειρολαβές. Οι λαβές μεταφοράς καθιστούν το κάθισμα και γίνονται ασφαλέστερες. Εξοπλισμένη με πατενταρισμένους σφαιρικούς τροχούς μεταφοράς, η αναπηρική καρέκλα περνάει εύκολα μέσα από τις πόρτες, προσφέροντας απρόσκοπτη διαχείριση.

3. Fly Boot (Key Visual) by Mateus Morgan de Aguiar
2018 - 2019, Platinum A' Computer Graphics and 3D Model Design Award Winner

 

Η ιδέα βασίστηκε στην αφηρημένη τέχνη του καλλιτέχνη Oleg Morozov, φέρνοντας την απλότητα στο ρόλο πρωταγωνιστή. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί μία εικόνα που θα ελκύει τον καταναλωτή μέσα από μία αίσθηση ελαφρότητας.

4. Trofeo Electric Bicycle (Electric Bicycle) by Brian Hoehl
2018 - 2019, Platinum A' Vehicle, Mobility and Transportation Design Award Winner

 

Η έμπνευση για το ποδήλατο Maserati προήλθε από τα αρχικά αυτοκίνητα Maserati. Ο στόχος ήταν να κατασκευαστεί ένα από τα ελαφρύτερα ηλεκτρικά ποδήλατα στον κόσμο, όπου θα κρύβεται το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης όσο το δυνατόν περισσότερο.
Έχουν χρησιμοποιηθεί νέα σύνθετα υλικά. Η μέθοδος παραγωγής είναι ο άνθρακας Autoclave προκειμένου να γίνει το ποδήλατο ισχυρό και ελαφρύ.
Το ηλεκτρικό ποδήλατο Maserati έχει κερδίσει πολλά βραβεία σχεδιασμού σε όλη την Ευρώπη.

5. Exxeo (Luxury Hybrid Piano) by iman maghsoudi
2018 - 2019, Platinum A' Luxury Design Award Winner

 

Το EXXEO είναι ένα επαναστατικό υβριδικό πιάνο για σύγχρονους χώρους που ξεφεύγει από τις παραδοσιακές φόρμες και τους ήχους. Σημαντικό μέρος της προσπάθειας της ομάδας που το δημιούργησε ήταν να επαναπροσδιορίσει την ιδέα του πιάνου ως μουσικό όργανο σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με περισσότερες εφαρμογές.

6. Phenotype 002 (Bracelet) by Maciej Nisztuk
2017 - 2018, Platinum A' Generative, Algorithmic and Parametric Design Award Winner

 

Συνδυάζοντας το γενετικό σχεδιασμό, την ψηφιακή κατασκευή και τη βιοτεχνία, ένα κόσμημα εμπνευσμένο από βιολογικές δομές και φυσικές διεργασίες που συμβαίνουν σε μικροοικονομική κλίμακα.
Η μορφή του βραχιολιού είναι το αποτέλεσμα μιας ψηφιακής προσομοίωσης της βιολογικής ανάπτυξης που χρησιμοποιεί εξειδικευμένους αλγόριθμους για να παραχθεί το σχέδιο και στη συνέχεια το πρωτότυπο εκτυπώνεται 3D. Το τελικό αντικείμενο δημιουργείται χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές χειροτεχνίας: το κόσμημα είναι χειροποίητο, γυαλισμένο και τελειωμένο.

7. Stay Sixty (Refillable Drinks Bottle) by Lucy Snowdowne
2017 - 2018, Platinum A' Sustainable Products, Projects and Green Design Award Winner

 

Ο σχεδιασμός με διπλά τοιχώματα κρατά τα ποτά φρέσκα και εμποδίζει τη συμπύκνωση της, ενώ η μοναδική αφαιρούμενη βάση βοηθά τον καθαρισμό. Το μπουκάλι μπορεί εύκολα να γεμιστεί από τη βάση με παγάκια, φρούτα, ποτά σε σκόνη κτλ. Το πιο σημαντικό είναι ότι η αφαιρούμενη βάση καθιστά τον καθαρισμό γρήγορο και αποτελεσματικό, έναν εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα για την παράταση της διάρκειας ζωής του προϊόντος.
Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας.

 

8. Insect Sculptures (Advertising) by Chris Slabber
2017 - 2018, Platinum A' Photography and Photo Manipulation Design Award Winner

 

Το έργο εμπνέεται από άλλα του Felix Hernandez, ο οποίος είναι γνωστός για την κατασκευή μικροσκοπικών σετ και η φωτογράφισή τους μοιάζει «ζωντανή».
Η ιδέα ήταν να δημιουργηθούν τα έντομα έξω από τα περιβάλλοντα που ευδοκιμούν και επίσης τα πράγματα που τρέφονται για τη νέα εκστρατεία εντομοκτόνου Doom.

9. Iberital Vision (Professional Espresso Coffee MacHine) by IBERITAL & Andreu Carulla Studio
2017 - 2018, Platinum A' Prosumer Products, Tools, and Machinery Design Award Winner

 


Το Iberital VISION είναι μια επαγγελματική μηχανή καφέ που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τρεις αρχές - υγιεινή, ενεργειακή απόδοση και συνδεσιμότητα. 
Σχεδιασμός πολλαπλών καυστήρων για καφέ με ανεξάρτητη προγραμματιζόμενη θερμοκρασία ομάδας, σταθερότητα θερμοκρασίας βρασμού και επαναληψιμότητα και αντλία με γραναζωτή μηχανή για ροή και διαμόρφωση πίεσης κατά τη διάρκεια της παρασκευής.

10. Dab (Ecg Holter Patch) by Adam Miklosi
2017 - 2018, Platinum A' Wearable Technologies Design Award Winner

 

Το Dab είναι ένα διακριτικό έμπλαστρο Holter που συνδυάζει την πρόσφατη τεχνολογία κοπής βάζοντας τις ανάγκες των χρηστών στο επίκεντρο.
Το Dab αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση του μεγέθους του ιατρικού οργάνου μειώνοντας τις αποστάσεις ηλεκτροδίων. Ο επανασχεδιασμένος τρόπος εφαρμογής του αισθητήρα πάνω στο σώμα καθιστά εύκολη τη διαδικασία εξέτασης προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον χρήστη.

11. Regenstein Learning Campus (Botanic Garden) by Mikyoung Kim
2017 - 2018, Platinum A' Landscape Planning and Garden Design Award Winner

 

Η σύλληψη της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Regenstein προέκυψε από την κοινή ανησυχία για την ολοένα και πιο μακρινή σχέση των παιδιών με τη φύση καθώς συνδέονται περισσότερο με τον ψηφιακό κόσμο.
Το Regenstein Learning Campus είναι ένα νέο περιβαλλοντικό κέντρο ανακαλύψεων και φυσικής παιδικής χαράς στο Botanic Garden του Σικάγου που εξυπηρετεί περισσότερους από 125.000 ανθρώπους κάθε χρόνο. Ο σχεδιασμός προσκαλεί οικογένειες και παιδιά όλων των ηλικιών σε μια ποικιλία υπαίθριων εμπειριών που δημιουργούν μια βαθύτερη κατανόηση των οικολογικών συστημάτων.

12. Iconic Cloud (Rocking Chair) by Woes Weinberg
2017 - 2018, Platinum A' Furniture, Decorative Items and Homeware Design Award Winner

 

Η νέα γενιά «κουνιστών αλόγων». Χειροποίητα φτιαγμένο στην Ολλανδία από στερεά γαλλική δρυ με μαλακό φινίρισμα και ταπετσαρία με ύφασμα υψηλής ποιότητας από 100% μαλλί από το Kvadrat. Συνιστάται για παιδιά άνω των 18 μηνών.

13. Raven (Kick Scooter) by Ignas Survila
2016 - 2017, Platinum A' Vehicle, Mobility and Transportation Design Award Winner

 

Το Raven είναι το ελαφρύτερο σκούτερ στην αγορά (μόνο 980grams)! Διπλώνεται ολόκληρο και μεταφέρεται με ευκολεία. Το υλικό του είναι από ανθρακονήματα, έτσι ώστε να περιορίζεται το βάρος του, να είναι περισσότερο σταθερό και πολυτελές.

14. Manshausen Island Resort (Hospitality, Sport, Hotel, Wellness/Spa) by Snorre Stinessen
2016 - 2017, Platinum A' Architecture, Building and Structure Design Award Winner

 

Το θέρετρο σχεδιάστηκε σύμφωνα με την τοπογραφία του νησιού. Η τοποθέτηση και ο προσανατολισμός όλων των καμπίνων βασίζεται στην εξέταση των ατομικών πανοραμικών απόψεών τους και της ιδιωτικής ζωής των επισκεπτών. Οι καμπίνες έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στους επισκέπτες τους καταφύγιο και άνεση, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζουν τη δραματική εμπειρία των εξωτερικών στοιχείων, τη θάλασσα, το τοπίο, την αλλαγή του φωτός, τον καιρό και τις διαφορετικές εποχές.

15. Embossed Nutella (Jar For Spreadable Cream) by Marco Mascetti
2016 - 2017, Platinum A' Packaging Design Award Winner

 

Το ανάγλυφο βάζο Nutella έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει την επαναχρησιμοποίησή του για τη συντήρηση των τροφίμων. Στο μπροστινό μέρος, ένα εκτυπωμένο γυαλί αποτυπώνει το λογότυπο με την παραδοσιακή εικόνα της εταιρείας.

16. Float Rower (Indoor Rowing MacHine) by LA Design 
2016 - 2017, Platinum A' Sports, Entertainment and Recreation Equipment Design Award Winner

 

Το Float Rower βασίζεται στην ιδέα ότι οι υπάρχουσες μηχανές κωπηλασίας δεν παρέχουν μια πραγματική εμπειρία για τους κωπηλάτες και γι 'αυτό δεν είναι σε θέση να ασκήσουν πολλές από τις βασικές μυϊκές ομάδες που πρέπει να αναπτύξουν. Η ιδανική λύση είναι μια μηχανή κωπηλασίας που συμπεριφέρεται σαν να ήταν στο νερό.
Το καινοτόμο και μοναδικό σύστημα float and roll φέρνει την αίσθηση της ύπαρξης νερού στην ξηρά. Το Float Rower διαθέτει δύο πλήρως ανεξάρτητους μηχανισμούς αντίστασης για την ανάπτυξη της τεχνικής κωπηλασίας ταυτόχρονα με τη δύναμη, την ικανότητα και την αντοχή.

17. Renard Gt (Motorcycle) by Andres Uibomäe
2016 - 2017, Platinum A' Vehicle, Mobility and Transportation Design Award Winner

 

Ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός του Renard GT αναζητά τις σχέσεις μεταξύ του σχεδίου μοτοσικλέτας της δεκαετίας του 1930 και του σήμερα. Η έμπνευση του Renard GT προέρχεται από υλικά υψηλής τεχνολογίας που εξυπηρετούν τη σκανδιναβική λογική μορφής.

18. Lock and Be Free (Urban Locker) by Wanna One
2016 - 2017, Platinum A' Interior Space and Exhibition Design Award Winner

 

Μία πρόταση για ένα εμπορικό σήμα και ένα κατάστημα που θα ακτινοβολεί εκπέμποντας θετικά vibes και φρεσκάδα και προσκαλώντας τον πελάτη στο εσωτερικό του. Λευκές πινακίδες, κίτρινες ντουλάπες πλαισιωμένες από κυκλική γραμματοσειρά, τυπικό δάπεδο από καουτσούκ αεροδρομίου και ισχυρό σύνολο φώτων που μεταδίδουν θετική ενέργεια. Τα ματ και τα γυαλιστερά υλικά επιτυγχάνουν την επιθυμητή ογκώδη εμφάνιση σε εξαιρετικά μικρό χώρο, μόλις 30 m2.

19. The Hex (Kite) by Stanislav Roudavski
2016 - 2017, Platinum A' Arts, Crafts and Ready-Made Design Award Winner

 

Ο χαρταετός HEX είναι δημιουργικό προϊόν ενός πειραματικού στούντιο στη σχολή σχεδιασμού της Μελβούρνης. Οι χαρταετοί μπορεί να είναι ενδιαφέροντες για τους αρχιτέκτονες επειδή δαμάζουν μια ισχυρή πηγή ενέργειας με ελάχιστα μέσα για να επιτύχουν εκπληκτική και βιώσιμη απόδοση. Τι γίνεται αν τα κτίρια θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από τον διαθέσιμο άνεμο, όπως και οι χαρταετοί; Τι μπορεί να πειραματιστεί ο αρχιτέκτονας για τα αόρατα τοπία του αέρα; Αυτοί είναι οι τύποι ερωτήσεων που τίθενται από την ευρύτερη διεξαγόμενη έρευνα που προκάλεσε αυτό το έργο.

20. Calendar 2014 “farm” (Calendar) by Katsumi Tamura
2013 - 2014, Platinum A' Graphics and Visual Communication Design Award Winner

 

Μία σειρά από «παιχνιδιάρικα» τρισδιάστατα ημερολόγια για όλες τις ηλικίες, τα φύλα και τις φυλές! Εύκολα στη συναρμολόγηση, δεν χρειάζονται κόλλα ή ψαλίδια.

--
 

Αν σας άνοιξε η σχεδιαστική σας όρεξη.... δηλώστε συμμετοχή ως και τις 30 Σεπτεμβρίου!

Μπείτε στην πλατφόρμα συμμετοχής πατώντας εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.