Το Θεριό | Νέο μουσικό video από Babo Koro & Κωνσταντίνο Σταγκίκα

Το Θεριό | Νέο μουσικό video από Babo Koro & Κωνσταντίνο Σταγκίκα

Οι Babo Koro, το συγκρότημα που ξεχώρισε με τον ιδιαίτερο ήχο του στο δίσκο «Σίσυφος» και το συγκινητικό μουσικό βίντεο «Γέλα μου», κυκλοφορεί το νέο κινηματογραφημένο του κομμάτι με τίτλο «Το Θεριό», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Σταγκίκα.

Το «Θεριό» είναι ένα σχόλιο πάνω στην παράλογη, κωμικοτραγική, και συχνά εξοργιστική πραγματικότητα της εποχής μας, που οδηγεί τους ανθρώπους σε κοινωνικούς διαχωρισμούς και συμπεριφορικές ακρότητες. Δημιουργημένο κατά την περίοδο του υγειονομικού εγκλεισμού, απεικονίζει με επίκαιρο αλλά και διαχρονικό τρόπο την πραγματικότητα μέσα από μία αλληγορική ιστορία με στοιχεία μαύρου χιούμορ.

Στο βίντεο, που χαρακτηρίζεται από την αισθητική του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Σταγκίκα (Sodium Nights), η πληθωρική ενορχήστρωση αντιπαραβάλλεται με την μινιμαλιστική εξέλιξη της ασπρόμαυρης οπτικής ταινίας. Το ίδιο το τοπίο λειτουργεί ως συνέχεια της μουσικής και του στίχου, με τους επιβλητικούς μαρμάρινους όγκους του λατομείου Διονύσου να δημιουργούν συνειρμική αναφορά στη διασκευή του «Korobeiniki», ευρύτερα γνωστού και ως το μουσικό θέμα του Tetris, το οποίο εισβάλει ξαφνικά στα μέσα του κομματιού.

Το κομμάτι αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την ανάγκη της γεφύρωσης του χάσματος που όλο και συχνότερα συναντάμε στην κοινωνία και που διευρύνεται με κάθε αφορμή, ενός χάσματος που οδηγεί στην ατομική αντιμετώπιση ενός Θεριού με πολλά πρόσωπα, και τελικά στην απομόνωση.

Το «Θεριό» των Babo Koro φιλοδοξεί να εστιάσει στην κοινωνική ουσία, που ολοκληρώνεται με τον στίχο: «Ποτέ δεν είμαι μόνος».

Ηχογραφήθηκε το Μάρτιο του 2021 και βιντεοσκοπήθηκε το Μάρτιο του 2022.
 


​Credits
Μουσική, Στίχοι - Σωτήρης Τσακανίκας
Σενάριο, σκηνοθεσία -  Κωνσταντίνος Σταγκίκας
Βιολί - Δημήτρης Αναστασίου
Κιθάρα, Φωνή - Σωτήρης Τσακανίκας
Ακορντεόν - Κώστας Νικολόπουλος 
Φωνή - Αντιγόνη Μπασακάρου 
Σαξόφωνο - Χρήστος Κυριαζής 
Ηλεκτρικό Μπάσο - Θοδωρής Σκόνδρας
Τύμπανα, Κρουστά - Αποστόλης Μπουρνιάς 

Παραγωγή: Andama Arts & Κωνσταντίνος Σταγκίκας  
* Βρείτε εδώ αναλυτικά όλους τους συντελεστές.
* Special Thanks: Ο φούρνος του Μπούγια, Deals Shop, Κατ’ εξοχήν

* Ακολουθήστε τους Βabo Koro: Facebook | Instagram | Website | Bandcamp

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.