Το Θέατρο Τέχνης εγκαινιάζει το ψηφιακό του ρεπερτόριο για τη φετινή σεζόν

Το Θέατρο Τέχνης εγκαινιάζει το ψηφιακό του ρεπερτόριο για τη φετινή σεζόν

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ», με αφορμή την πανδημία, επιχείρησε να διευρύνει την εναλλακτική λειτουργία του μέσα από ένα αμιγώς ψηφιακό ρεπερτόριο και μέσα από την ψηφιακή εκπαίδευση. Η θετική ανταπόκριση του κοινού, η αιγίδα αλλά και η επιχορήγηση που λάβαμε για τις φετινές προτάσεις μας από το ΥΠΠΟΑ, μας ώθησαν να συνεχίσουμε την παράλληλη δράση του θέατρου που επικεντρώνεται στη δημιουργία πρωτότυπου ψηφιακού υλικού.

«Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα»: η πρώτη audio παραγωγή για παιδιά διαθέσιμη σε podcast

Το φετινό ψηφιακό μας ρεπερτόριο εγκαινιάζεται από το πρώτο audio έργο του Θεάτρου Τέχνης για παιδιά: «Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα», που είναι πλέον διαθέσιμο σε μορφή podcast στην ιστοσελίδα μας www.theatro-technis.gr. Πρόκειται για μια audio παραγωγή που σχεδιάστηκε ειδικά για το ψηφιακό ρεπερτόριο 2021-22, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους ακροατές και βασίζεται σε μια νέα θεατρική διασκευή του γνωστού, πανέξυπνου παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Συντελεστές

Θεατρική διασκευή - ραδιοσκηνοθεσία: Εύα Στυλάντερ

Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Χαλκούτσου

Μουσική και στίχοι τραγουδιών: Κωνσταντίνος Ευστρατίου

Ηχογράφηση - μιξάζ: City studio 

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν: Γιώργος Γκιόκας, Δομινίκη Κηλάδη, Μελίνα Κόντη, Αιλιάνα Μαρκάκη, Νίκος Μαρνάς, Ελένη Νιωτάκη, Νικόλας Σούλης, Νίκος Στεργιώτης, Ορέστης Τουλιάτος

Ευχαριστούμε το free sound για τους ήχους περιβάλλοντος που χρησιμοποιήσαμε στην ηχογράφηση. Ευχαριστούμε επίσης τον Κωνσταντίνο Παπαλέξη για την συμμετοχή στην επιμέλεια του αρχικού κειμένου της αφήγησης.

«Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα» και ως «μιούζικαλ τσέπης» στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης από Δεκέμβριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα θεατρική διασκευή της Εύας Στυλάντερ με μουσική και στίχους τραγουδιών του Κωνσταντίνου Ευστρατίου, παρουσιάζεται και σε θεατρική εκδοχή, ως πρωτότυπο «μιούζικαλ τσέπης» για παιδιά 5-11 ετών,  σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ευστρατίου. Η συγκεκριμένη παραγωγή έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις συνθήκες της πανδημίας. Μεταφέρεται εύκολα και μπορεί να  πραγματοποιηθεί σε σχολεία και σε κάθε είδους χώρους εκτός θεάτρου.

(Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε καλέστε το 210-3222760 και 210-3228706, Δευτέρα έως Παρασκευή , ώρες 10-13.00 ).

Η θεατρική εκδοχή στα «Καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα», έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει παραστάσεις στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης από την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12μ.μ..

 

Παράλληλα, έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε τους νικητές του διαγωνισμού για πρωτότυπα audio και web έργα που προκήρυξε το Θέατρο Τέχνης το 2021 με θέμα:

«Και τα στόματα εφωνάξαν όσα αισθάνετο η καρδιά». Να σημειωθεί ότι είχαμε πολλές και ενδιαφέρουσες συμμετοχές, ειδικά στην κατηγορία των web έργων και ευχαριστούμε θερμά όλους τους συγγραφείς που έλαβαν(με ψευδώνυμο) μέρος στη διαδικασία.

Στην web κατηγορία ξεχώρισε το έργο του Έντυ Διαμαντόπουλου: «Φρέντυ»

Στην audio κατηγορία ξεχώρισε το έργο της Χριστίνας Χριστοφή: «Κρουαζιέρα»

Τα δύο έργα, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, πρόκειται να «ζωντανέψουν» σε web και audio μορφή και να συμπεριληφθούν στο  ψηφιακό μας ρεπερτόριο 2021-22. Στις παραγωγές πρόκειται να λάβουν μέρος νέοι ηθοποιοί, απόφοιτοι και σπουδαστές του Θεάτρου Τέχνης. Οι διανομή και οι συντελεστές για τα δύο ψηφιακά έργα, θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2022.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.