Το SNF Nostos 2023 είναι αφιερωμένο στην Ψυχική Υγεία

Το SNF Nostos 2023 είναι αφιερωμένο στην Ψυχική Υγεία

Εκ μέρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στο SNF Nostos 2023, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ατην Αθήνα, από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου. Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμά σας θα σας επιτρέψει να συμμετάσχετε στις ξεχωριστές εκδηλώσεις που ετοιμάζουμε. 

Το SNF Nostos, που πραγματοποιείται για 12η συνεχή χρονιά, επιδιώκει να συγκεντρώνει ορισμένους από τους πιο σημαντικούς επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς απ' όλον τον κόσμο, προκειμένου να διερευνήσουν σημαντικά και πολύπλοκα ζητήματα που μας αφορούν όλους, προσφέροντας παράλληλα στο κοινό ένα πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Σε συνέχεια των γόνιμων συζητήσεων του SNF Nostos Health 2022, η υγεία παραμένει στο επίκεντρο, καθώς στρέφουμε την προσοχή μας στον κρίσιμο τομέα της ψυχικής υγείας. Είναι πλέον καιρός να ανοίξουμε ειλικρινείς συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα για την ψυχική υγεία αλλά και για το στίγμα της ψυχικής ασθένειας. 

Με γνώμονα την πίστη στη δύναμη του διαλόγου, το SNF Nostos 2023 συνεχίζει από εκεί που σταματήσαμε τον Ιούνιο του 2022. Οι Διάλογοι του ΙΣΝ, η πρωτοβουλία του ΙΣΝ που προωθεί τον ανοιχτό διάλογο και την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων υπό την επιμέλεια και τον συντονισμό της Άννας-Κύνθιας Μπουσδούκου, θα δώσουν το έναυσμα για τη συζήτηση σχετικά με την ψυχική υγεία. Επιδιώκοντας να προχωρήσει πέρα από την επιφανειακή επισκόπηση του ζητήματος και να εμβαθύνει στην έρευνα, στα δεδομένα και στις διεθνείς απόψεις των εμπειρογνωμόνων-και να αναδείξει τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της ψυχικής υγείας-το SNF Nostos Conference θα εξετάσει σε βάθος πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα αυτό το ζήτημα που μας αφορά όλους, ιδίως τους νέους. Με την καθοριστική συμβολή του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development) και τη συμμετοχή νέων από όλο τον κόσμο, το ζήτημα της ψυχικής υγείας θα εξεταστεί μέσα από μία παγκόσμια, ανθρωποκεντρική προσέγγιση που δεν διστάζει να αμφισβητήσει τις επικρατούσες αντιλήψεις.Ταυτόχρονα, το έργο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ στον τομέα της ψυχικής υγείας θα αναδείξει, μέσω της συζήτησης, πληροφορίες που βασίζονται στην επιστήμη και στην έρευνα, νέα δεδομένα και εμπεριστατωμένες εμπειρικές παρατηρήσεις που θα διατυπωθούν για πρώτη φορά σε μια ανοικτή εκδήλωση αυτού του μεγέθους. 

Παράλληλα, ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, καλλιτεχνικών προγραμμάτων, διαδραστικών εμπειριών και, φυσικά, ο καθιερωμένος πλέον αγώνας δρόμου SNF Nostos Run στις 22 Ιουνίου (που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Αναγέννηση & Πρόοδος) θα πλαισιώσουν τις ημέρες του SNF Nostos και θα προσφέρουν συναρπαστικές εμπειρίες στο κοινό όλων των ηλικιών.

Το πλήρες πρόγραμμα του SNF Nostos θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα SNFNostos.org τις προσεχείς εβδομάδες.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.