“Το Μουσικό ταξίδι της Meet Greece”: Μια μοναδική Πολιτιστική Ανταλλαγή Aνάμεσα στους Δύο Αρχαίους Πολιτισμούς

“Το Μουσικό ταξίδι της Meet Greece”: Μια μοναδική Πολιτιστική Ανταλλαγή Aνάμεσα στους Δύο Αρχαίους Πολιτισμούς

“Το Μουσικό Ταξίδι του Meet Greece για το 2018” ξεκίνησε τον τέταρτο χρόνο του εγχειρήματός του από τις 26 Σεπτεμβρίου της φετινής χρονιάς, στα πλαίσια του ετήσιου εγχειρήματος του Meet Greece, που αποτελεί έναν ηγετικό, πολιτιστικό οργανισμό που εστιάζει στην πολιτιστική ανταλλαγή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα. Μια πολιτιστική ομάδα από την Κίνα, αποτελούμενη από δύο διάσημους Κινέζους μουσικούς, την Chang Jing και τον Zhang Di και τον δημοφιλή travel blogger (κάτοχο ταξιδιωτικής ιστοσελίδας) και παραγωγό Miao Bin, άνοιξε τα πανιά της για ένα μοναδικό πολιτιστικό ταξίδι στην Ελλάδα, η οποία ταξίδεψε στην Αθήνα, την Κρήτη, το Ναύπλιο και την Επίδαυρο για να ανακαλύψει την αρχέγονη ομορφιά της Ελλάδας μέσα από τη μουσική και τον πολιτισμό. 

“Το Μουσικό Ταξίδι του Meet Greece” στοχεύει στο να εμβαθύνει στην αμοιβαία κατανόηση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα δια μέσω των ταξιδιών, της τέχνης και της μουσικής. Καθώς διανύει ήδη τον τέταρτο χρόνο αυτού του εγχειρήματος, “Το Μουσικό Ταξίδι του Meet Greece για το 2018” είχε την τιμή να προσκαλεί την βιρτουόζο Κινέζα μουσικό Chang Jing, που είναι επίσης η πολιτιστική πρέσβειρα ανάμεσα στην Κίνα και την Ελλάδα και η σόλο ερμηνεύτρια της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο, μαζί με τον Κινέζο δεξιοτέχνη του Κινεζικού φλάουτου Zhang Di.   

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ελλάδα, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να εντρυφήσουν στην αυθεντική Ελληνική κουλτούρα και τέχνη μέσα από ποικίλα δρώμενα και ανταλλαγές.

Στην Αθήνα, είχαν την τιμή να είναι προσκεκλημένοι της κυρίας Μαρίνας Κοτζαμάνη, Επίκουρης Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πολιτιστική Πρωτεύουσα του Βιβλίου και να επισκεφτούν την έκθεση “Γραφή και Ανάγνωση: Ερρίκος Σλήμαν και Αντώνιος” στη Γεννάδειο βιβλιοθήκη. Ήταν επίσης προσκεκλημένοι από τον Αντιδήμαρχο Αθήνας να επισκεφτούν το Δημαρχείο, έτσι ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη.    

Επίσης, έλαβαν μέρος σε ένα εργαστήριο Αρχαίας Ελληνικής μουσικής από την μουσικό Αρχαίας Ελληνικής Λύρας Αλίκη Μαρκαντωνάτου, την ερμηνεύτρια Αθηνά Χιώτη και τον μουσικό αρχαίων αυλών Παν Καπερνέκα, οι οποίοι τους έδωσαν μια βαθύτερη κατανόηση της Ελληνικής μουσικής. Παρακολούθησαν επίσης ένα εργαστήριο με θέμα τα Αρχαία Ελληνικά Όργανα από τον φημισμένο οργανοποιό Νικόλαο Μπρα. Ως διεθνής υποστηρικτής του προγράμματος ΕΡΜΗΣ του Πανεπιστημίου Αθηνών, η ομάδα επισκέφτηκε το πρόγραμμα για να ενημερωθεί για τα κατορθώματα του προγράμματος. Είδαν επίσης το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα “Πέρσες” από όπου αποκόμισαν πολύτιμα βιώματα. 

Στην Κρήτη, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον δεξιοτέχνη της Κρητικής λύρας Ross Daly στο Χουδέτσι, και διοργανώθηκε μια συναυλία με τίτλο “Η Κίνα συναντά την Κρήτη” από τους Κινέζους μουσικούς και τον Ross Daly στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, που είχε την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου. Επισκέφτηκαν επίσης την Κνωσσό όπου έμαθαν περισσότερα για τον Μινωϊκό πολιτισμό. 

Στο Ναύπλιο, συνεργάστηκαν με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την διοργάνωση ενός πολιτιστικού δρώμενου με τον τίτλο “Όταν η Κινεζική μουσική Συναντά το Αρχαίο θέατρο”. Επιπλέον, επισκέφτηκαν τις Αρχαίες Μυκήνες και το θέατρο της Επιδαύρου συνοδευόμενοι από καθηγητές. 

Από το 2014, ο οργανισμός Meet Culture έχει ολοκληρώσει με επιτυχία πολλά εγχειρήματα πολιτιστικής ανταλλαγής ανάμεσα στους δύο πολιτισμούς, και το ετήσιο εγχείρημα “Το Μουσικό ταξίδι της Meet Greece” έχει συνδυάσει μουσική και τουρισμό για να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό μοντέλο. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Ελλάδα παραμένει ακόμη μυστηριώδης για τους περισσότερους Κινέζους, που θα έπρεπε να γνωρίζουν περισσότερα για τους αρχαίους πολιτισμούς της Δύσης. Το Μουσικό Ταξίδι έχει αποδειχτεί ότι έχει αξιοσημείωτη επιρροή στην διευκόλυνση και αμοιβαία κατανόηση ανάμεσα στους λαούς των δύο χωρών και ακόμη περισσότερα εγχειρήματα και ιδέες έχουν παραχθεί από τα Μουσικά Ταξίδια. Όλο και περισσότεροι  Έλληνες και Κινέζοι συνεργάτες έχουν πάρει μέρος στα Μουσικά Ταξίδια του  Meet Culture.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.