Το KinderDocs επιστρέφει για 4η χρονιά από τον Οκτώβριο!

Το KinderDocs επιστρέφει για 4η χρονιά από τον Οκτώβριο!

Το KinderDocs επιστρέφει για 4η χρονιά από τον Οκτώβριο 2019 στο Μουσείο Μπενάκη/ Πειραιώς 138  με 15 ντοκιμαντέρ από 9 χώρες της Ευρώπης και του κόσμου που μάς καλούν να ανακαλύψουμε μαζί τη μαγεία της τέχνης του ντοκιμαντέρ. Το φεστιβάλ απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 9 ετών, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, καθώς και σε όλους όσοι αγαπούν την τέχνη του ντοκιμαντέρ και περιλαμβάνει προβολές και δράσεις, για σχολεία* και Κυριακές για όλη την οικογένεια.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τη μαγεία της τέχνης του ντοκιμαντέρ και να δοκιμάσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας, με αφορμή ιστορίες που μας αφορούν όλους και αναδεικνύουν θέματα σημερινά και καθημερινά, που ενδιαφέρουν, προβληματίζουν, αλλά και ψυχαγωγούν. Κάθε ντοκιμαντέρ, μια ιστορία: εφηβεία,
 φιλία, οικογένεια, εκπαίδευση, δημιουργικότητα, έκφραση, χορός, ψυχολογία, οικογενειακέςσχέσεις, τέχνη, μετανάστευση, περιβάλλον. Έμπνευση για δημιουργικό διάλογο και δράσεις που θα συνοδεύουν τις προβολές, με στόχο τη δημιουργία των νέων, σκεπτόμενων θεατών του αύριο.

Οι προβολές ξεκινούν τον Οκτώβριο του 2019 σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 στην Αθήνα και το MOmus Μουσείο Σϋγχρονης Τέχνης - Συλλογές Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη των σημαντικότερων φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, idfa (Ολλανδία) και DOXS! (Γερμανία). Για δέυτερη φορά τον Νοέμβριο του 2019, το πρόγραμμα θα προβληθεί και στο Festival dei Popoli στη Φλωρεντία, ένα από το μεγαλύτερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στη Φλωρεντία.

Όλα τα KinderDocs προβάλλονται στην αρχική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους. 
Δείτε εδώ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με πληροφορίες για κάθε ταινία.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.