Το Hollywood έρχεται στην Ελλάδα; Μια υποσχόμενη συνάντηση.

Το Hollywood έρχεται στην Ελλάδα; Μια υποσχόμενη συνάντηση.

Πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών για την Προσέλκυση Διεθνών Κινηματογραφικών Παραγωγών του Hollywood στην Ελλάδα

Γεύμα εργασίας και επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με τους κορυφαίους παραγωγούς Gianni Nunnari (300, Immortals, 300: Rise of an Empire, Alexander, the Departed, Shutter Island, Se7en), και Alan Siegel (Law Abiding Citizen, Olympus has Fallen, Hunter Killer, Den of Thieves, London Has Fallen), και τον Αμερικανό ηθοποιό Billy Zane (Titanic, Cleopatra, Back to the Future, The Phantom) οργάνωσε η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) την Τετάρτη 11 Μαρτίου.

Η επίσκεψη στην Ακρόπολη κράτησε μία ώρα, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, και κατά τη διάρκεια της επίσημης ξενάγησης οι συζητήσεις με τους παραγωγούς εστίασαν στην πλούσια ιστορική-πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, τα σπάνια μνημεία-σύμβολα και την δύναμη του ‘Brand’ της χώρας, το οποίο είναι ενιαίο, αλλά ταυτόχρονα, πλούσιο και πολυδιάστατο (Αθήνα, Σπάρτη, Ολυμπισμός, Ιστορία, Αρχαία, Μακεδονία, κοκ).

Στο γεύμα που ακολούθησε, συζητήθηκε το φιλικό πλαίσιο που διαμορφώνει η πολιτεία για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα και συμπράξεων με την ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία, που θα αναδεικνύει τον πολιτιστικό πλούτο και της ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας, στον τόπο της. 

Ο καταξιωμένος παραγωγός Gianni Nunnari, αποκάλυψε πως σχεδιάζει να γυρίσει στο προσεχές μέλλον τρεις ταινίες με θέμα την Ελλάδα. Συγκεκριμένα μία ταινία που θα εστιάζει στην επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη μετά την Τροία και την ‘Οδύσσεια’, την συνέχεια των ‘300’ ή ‘300 ΙΙΙ’, καθώς και την συνέχεια των ‘Immortals’ ή ‘Immortals II’. Επίσης, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από τον Alan Siegel για κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα με ευρύτερη θεματολογία.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.