Το Φρικιό | Ακούστε το νέο single του Στέλιου Τσουκιά

Το Φρικιό | Ακούστε το νέο single του Στέλιου Τσουκιά

«Το Φρικιό» είναι το νέο single του Στέλιου Τσουκιά, από τη δεύτερη ολοκληρωμένη του δουλειά, που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Οι στίχοι και η μουσική είναι του Αλέξανδρου Αργύρη.

Το 2018, σκότωσαν έναν άνθρωπο στο κέντρο της Αθήνας, επειδή τους ενοχλούσε η ύπαρξή του. Θύμα ο Ζακ Κωστόπουλος ή αλλιώς η Zackie Oh. Το έγκλημα, το ρατσιστικό τους μίσος, η ατιμωρησία και η συγκάλυψη, στάθηκαν αφορμή και έμπνευση για τη δημιουργία του τραγουδιού.

Είναι ένα αποτύπωμα στον χρόνο, για να μην ξεχάσουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο κακός εαυτός μας και ο ανίατος εγωισμός μας. Είναι μια φωνή που μας καλεί να ενώσουμε δυνάμεις, για να ξαναθυμηθούμε - κόντρα στον καιρό - την ουσία μας ως άνθρωποι. Αιχμηροί στίχοι σε α’ πρόσωπο για τον φασίστα της διπλανής πόρτας, τον buller, τον τύπο που νιώθει ότι ανήκει στην «Άρια φυλή».

«Το τραγούδι αυτό μου το έδωσε ο Αλέξανδρος Αργύρης. Με συγκίνησε και με ταρακούνησε η χρήση του α’ προσώπου. Όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα του άμεσου ή έμμεσου διαχωρισμού μας απ’ τους υπόλοιπους ως κάτι μοναδικό, κατακρίνοντας οτιδήποτε είναι ξένο και διαφορετικό από εμάς.  Ελπίζω σε ένα καλύτερο αύριο με λιγότερη βία, λιγότερο ναρκισσισμό και περισσότερη κατανόηση και αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας    |   Στέλιος Τσουκιάς
                                                                                                           

 
music video credits
- Σκηνοθεσία - Διεύθυνση φωτογραφίας: Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου 
- Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Ξανθόπουλος, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Αρετή Πασχάλη, Χρήστος Κοντογιώργης, Ξανθή Γεωργίου, Χρήστος Σταθούσης, Tom Yosi, Pepper D'Koll, Άγγελος-Παύλος Γκούφας, Stas Culai και Αλέξανδρος Αργύρης.
- Τα γυρίσματα έγιναν στο Faust Bar-Theatre-Arts
- Παραγωγή: Στέλιος Τσουκιάς 
- Management: Formiggart

 

 Ο Δημήτρης Αστερίου με το έργο του αυτό, μας δίνει μια υπόσχεση. Πως δεν θα ξεχάσουμε. Πως τα παιδιά που χάθηκαν θα βαδίζουν για πάντα σαν σκιές στο πλάι μας, μέχρι την τελική δικαίωση. Μέχρι που η ιερότητα της ζωής του κάθε ανθρώπου ανεξάρτητα από την φυλή, το φύλο, τις πολιτικές του απόψεις, τις ερωτικές του προτιμήσεις, να γίνει κοινό κτήμα όλων.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.