Το ΕΡΩΤΙΚΟ του Νίκου Ξυδάκη αλλιώς | Θωμάς Κωνσταντίνου & Πέτρος Κλαμπάνης

Το ΕΡΩΤΙΚΟ του Νίκου Ξυδάκη αλλιώς | Θωμάς Κωνσταντίνου & Πέτρος Κλαμπάνης

Ο Θωμάς Κωνσταντίνου και ο Πέτρος Κλαμπάνης, στην πρώτη τους συνεργασία ως ντουέτο, "επισκεπτονται" το «Ερωτικό» του Νίκου Ξυδάκη, ένα τραγούδι - σταθμό που το ευρύ κοινό γνώρισε και αγαπησε με τη φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Οι δύο μουσικοί προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες, όμως τους συνδέει ένα κοινό όραμα.

Έτσι, η παραδοσιακή μουσική παιδεια του Κωνσταντίνου συναντά τη τζαζ αισθητική του Κλαμπάνη και το αποτέλεσμα - μια ορχηστρική εκδοχή του «Ερωτικού»- ξαναθυμίζει το τραγούδι σε παλιά ακροατήρια, ενώ ταυτόχρονα το συστήνει σε νέα.

 

Οι ίδιοι μίλησαν για τη συνεργασία τους, που ενώνει δύο μουσικούς κόσμους:

‘Ο Θωμάς είναι ένας από τους αγαπημένους μου μουσικούς. Είχα την χαρά να συνεργαστώ μαζί του στο Chronos Project, με την Δήμητρα Γαλάνη, αλλά αυτή τη φορά θα είμαστε μόνο οι δυο μας, για μια σειρα από μουσικες εξερευνήσεις, ξεκινωντας από το «Ερωτικό»’, εξηγεί  ο Πέτρος Κλαμπάνης.

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Κωνσταντίνου: ‘Η μουσική ματιά του Πετρου πάντα με γοήτευε και με αφορμή το «Ερωτικό», μας δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσουμε μαζί ως ντουέτο νέες εικόνες και αναγνώσεις σε μελωδίες οικείες και αγαπημένες. Το γεγονός πως αποχαιρετούμε μια τόσο δύσκολη χρονιά με μία νέα κυκλοφορία είναι για μένα σπουδαίο  και με γεμίζει ελπίδα για όσα έρχονται’ λέει ο Θωμάς Κωνσταντίνου.

Το track θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες streaming (Spotify, Apple Music κλπ.) από τις 30 Δεκέμβρη. Μπορείτε να το ακούσετε εδω.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.