Το Δικό μας! ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

Το Δικό μας! ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

Με μια μεγάλη γιορτή, ανοιχτή σε όλους, ολοκληρώθηκε η παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς τον τελικό και μόνιμο ιδιοκτήτη του, το Ελληνικό Δημόσιο και, κατ' επέκταση, την ελληνική κοινωνία, τους πολίτες και καθημερινούς επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ. Στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή της πορείας του έργου, χιλιάδες επισκέπτες συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις και τα δρώμενα της ημέρας, επιβεβαιώνοντας με την παρουσία τους ότι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανήκει σε όλους. 

Πρόκειται για το σημαντικότερο πολιτιστικό, αρχιτεκτονικό και περιβαλλοντολογικό επίτευγμα των ημερών μας.

Είναι λόγος για να νιώθουμε υπερήφανοι, να χαμογελάμε και να αισιοδοξούμε.

Μερικές φωτό από πρόσφατη ξενάγηση στους εσωτερικούς, μη προσβάσιμους στο κοινό, χώρους της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και Εθνικής Λυρικής Σκηνής:

 

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να αναβαθμίσετε την αισθητική της καθημερινότητας σας, επισκεπτόμενοι το αξιοθαύμαστο πάρκο, και να συμμετέχετε σε όσα εξαιρετικά συμβαίνουν εκεί.

Πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ και τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις βρίσκετε εδώ.

Το αξίζει και μας αξίζει!

Λεπτομέρεια (αρχιτεκτονική) από την ξενάγηση: Οι πλάκες, από φυσικά υλικά, του δαπέδου είναι τετράγωνες με πλευρά 62,5 εκατοστά, όσο έχει υπολογιστεί ότι είναι η έκταση του μέσου ανθρώπινου βήματος. Στόχος του σχεδιασμού η ένταξη της ανθρώπινης διάστασης στο χώρο.

Γιατί οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Και οι άνθρωποι κάνουμε τον πολιτισμό!

 

 

Υ.γ. Είναι χαρά η συμμετοχή σε κάτι τόσο μεγάλο. Δείτε πως μπορείτε να γίνετε μέλη, εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.