Θερινά τμήματα Υποκριτικής από τον Μιχάλη Συριόπουλο

Θερινά τμήματα Υποκριτικής από τον Μιχάλη Συριόπουλο

Το καλοκαίρι έφτασε και η τΖΕΝεράλε Acting Studio ανοίγει την αυλαία της στα θερινά της τμήματα.

Το τΖΕΝεράλε Summer απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και επιθυμούν να ερευνήσουν και να εξετάσουν την σκοτεινή αφετηρία της τραγωδίας. Μια τρίμηνη έρευνα πάνω στους τραγικούς ποιητές: Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης. Μια έρευνα των ποικίλων επιβιώσεων της τραγωδίας σήμερα που αφορούν την ουσία του δράματος.

Τι είναι τραγωδία, τι είναι χορός και πως αυτό το αντιλαμβάνονται μεγάλοι σκηνοθέτες; H προέλευση της τραγωδίας από τη διονυσιακή λατρεία στο δραματικό είδος και το μεγάλο βήμα για τη μετάβαση από το διθύραμβο στην τραγωδία.

Ένα workshop αφήγησης – υπόκρισης και chorus.Τι είναι ανάσα και τι είναι φωνή; Πώς ορίζω το σώμα μου και τον λόγο μου σε ανοιχτά θέατρα; Ποιος ο ρόλος του χορού και της μεταμφίεσης στην τραγωδία; Τι είναι δημόσιος λόγος; Εμπλεκόμενοι λοιπόν σε διαδικασίες που ενισχύουν τον οπτικοακουστικό γραμματισμό, θα ασχοληθούμε με την τραγωδία σε μια αντίστροφη πορεία από το παρόν στο παρελθόν και πώς καταλήγουμε σε δικούς μας «ορισμούς». Έμφαση στη δημιουργία «προσωπικού νοήματος» και στην «αναγνώριση» οπτικοακουστικού υλικού. Πώς αποκτούμε στάση αυτενέργειας, πως κατακτούμε τις δεξιότητες της συνεργασίας, της κριτικής αξιοποίησης της πληροφορίας και του οπτικού γραμματισμού με αποτέλεσμα την παρουσίαση.

 

To τΖΕΝεράλε Summer θα πραγματοποιείται στο χώρο της τΖΕΝεράλε Acting Studio, Λενορμαν 2 και Κεραμέων 1, στο Μεταξουργείο ή σε υπαίθρια πάρκα σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθημάτων.

Ο χώρος της τΖΕΝεράλε είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους καινούργιους σπουδαστές της δια ζώσης, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει το Υπουργείο Υγείας. Ο χώρος θα απολυμαίνεται πριν και μετά από κάθε συνάντηση με εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ απολυμαντικά (σταθεροποιημένο διοξείδιο του χλωρίου) ενάντια σε μικροοργανισμούς, μικρόβια, βακτήρια, ιούς και το νέο στέλεχος του κορονοϊου SARS CoV – 2. Ενώ ο χώρος είναι εφοδιασμένος με αντισηπτικά αλκοολούχα διαλύματα, χειρουργικές μάσκες, γάντια μίας χρήσεως. Υποχρεωτικές αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και η παρουσία covid-19 self test για την ασφάλεια και την σωστή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Θα υπάρξουν δύο τμήματα:

Διδάσκει: Μιχάλης Συριόπουλος

Α τμήμα - Έναρξη μαθημάτων: Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 και κάθε Σάββατο 12:00 – 15:00

Β τμήμα - Έναρξη μαθημάτων: Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 και κάθε Σάββατο 19:00 – 22:00

Τα δίδακτρα για την παρακολούθηση είναι 55 ευρώ ανα άτομο/μηνιαίως

 

 

 

Συμπληρωματικό μάθημα –
διαδραστική Θεωρία της Τραγωδίας

 

Διδάσκει: Πάνος Λουκαϊδης

Τα δίδακτρα για την παρακολούθηση είναι 20 ευρώ ανα άτομο/μηνιαίως

Διάρκεια σεμιναρίου: 10 Ιουλίου 2021 – 25 Σεπτεμβρίου 2021
Εκτός Σάββατο 7 και 14 Αυγούστου τα οποία θα αναπληρωθούν

 

 

 

 

 

 

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό σπουδαστών και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

~ Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο  +30 2105232519

τΖΕΝεράλε Acting Studio

Λένορμαν 2 και Κεραμέων 1, Μεταξουργέιο

Email: [email protected]

Μιχάλης Συριόπουλος/Michael Syriopoulos

Actor/Director

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.