Θέατρο ΦΙΛΙΠ | Νέα ζωή για τον ιστορικό πρώην κινηματογράφο

Θέατρο ΦΙΛΙΠ | Νέα ζωή για τον ιστορικό πρώην κινηματογράφο

Μία νέα εποχή ξεκινά για το  ΦΙΛΙΠ, το εμβληματικό κινηματογραφικό στέκι στο κέντρο της Αθήνας (Δροσοπούλου και Θάσου, Κυψέλη), διάσημο για την προβολή ποιοτικών ελληνικών και ξένων ταινιών. Με σεβασμό στην ιστορία του χώρου, η εταιρία OLYMPIA CULTURE, ανέλαβε και σύντομα ολοκληρώνει την ανακαίνισή του, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες τεχνικές και αρχιτεκτονικές προδιαγραφές και με ενεργειακές μετατροπές που εξασφαλίζουν φιλικό αποτύπωμα προς το περιβάλλον. Έτσι, από τον φετινό Νοέμβρη,  το ΦΙΛΙΠ θα επαναλειτουργήσει ως θέατρο, όπου θα παρουσιαστούν έργα αξιόλογων νέων δημιουργών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και κλασσικά έργα σύγχρονου ενδιαφέροντος. Και όχι μόνο… καθώς στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλές ακόμη εκδηλώσεις (χορός, μουσική, βιβλίο κ.λπ.) με σκοπό την προώθηση της τέχνης, του πολιτισμού  αλλά και της κοινωνικής ενσυναίσθησης. Σε μία γειτονιά - μωσαϊκό από διαφορετικές κουλτούρες, το ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠ φιλοδοξεί να αποτελέσει πυρήνα πολιτισμού με έργα και δράσεις που αφορούν όλους μας.

Παράλληλα με τη λειτουργία του CINE ΦΙΛΙΠ από το 1966 έως το 2010, στον χώρο λειτούργησε  το Νεανικό Πλάνο (2002- Νοέμβριος 2010) και πραγματοποιήθηκαν δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Το πρόγραμμα του ΘΕΑΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠ θα ξεκινήσει (Α σεζόν) με την εμπνευσμένη από το συγγραφικό έργο του Γιουβάλ Νόα Χαράρι, παράσταση (R)EVOLUTION σε σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου και με ταλαντούχους ηθοποιούς της νέας γενιάς. Ταυτόχρονα, θα παίζεται  η παιδική παράσταση ΡΟΜΠΕΝ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ του Δημήτρη Κουρούμπαλη. Για την Β σεζόν έχουν προγραμματιστεί οι παραστάσεις SOFT PORN ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΟΥΚΛΑ της Βίβιαν Στεργίου, ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ, ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ του Γιώργου Κατσή.

Καινούργια αρχή για το ΦΙΛΙΠ λοιπόν, που έκλεισε τις πόρτες του έναν Νοέμβριο πριν από δώδεκα χρόνια και επανέρχεται ανανεωμένο σε δύο μήνες, Νοέμβριο ξανά, από την OLYMPIA CULTURE.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.