"Τhe Rolling Stones-Οn Air" - νέο άλμπουμ vintage ραδιοφωνικών ηχογραφήσεων

Την 1η Δεκεμβρίου 2017 θα κυκλοφορήσει το "The Rolling Stones - On Air", μία συλλογή ραδιοφωνικών ηχογραφήσεων από τα χρόνια που ακόμα διαμορφωνόταν η θρυλική μπάντα. Στο track list του άλμπουμ περιλαμβάνονται οκτώ τραγούδια που δεν ηχογραφήθηκαν και δεν κυκολφόρησαν ποτέ εμπορικά αλλά μόνο μεταδόθηκαν σε παλαιές εκπομπές του UK BBC μεταξύ 1963 και 1965. Επίσης, υπάρχουν επτά κομμάτια που έκαναν το ντεμπούτο τους στα ραδιοφωνικά κύματα πριν εμφανιστούν σε albums ή EPs. Οι Rolling Stones δεν έχαναν την ευκαιρία να αποτυπώνουν την ενέργεια και την ζωντάνια τους σε κάθε ραδιοφωνική ή ζωντανή εμφάνισή τους, προσφέροντας πάντα κάτι καινούριο. Tο BBC τους παρότρυνε να ερμηνεύουν τα πρόσφατα singles τους και ενώ ήταν ευχαριστημένοι με αυτό απολάμβαναν να παρουσιάζουν μία πληρέστερη εικόνα της δύναμης και της υπεροχής τους γεμίζοντας ασφυκτικά clubs και ballrooms κάθε νύχτα.

Το "Come On", το ντεμπούτο single του συγκροτήματος και το πρώτο κομμάτι που παρέδωσαν στο εμβληματικό Saturday Club (το οποίο παρουσίαζε ο αλησμόνητος και θρυλικός Brian Matthew)  κυκλοφορεί ως το πρώτο κομμάτι από το άλμπουμ και είναι ήδη διαθέσιμο σε ψηφιακά καταστήματα και streaming υπηρεσίες. Στα highlights του άλμπουμ περιλαμβάνονται πετυχημένες διασκευές όπως το "Fannie Mae" (το οποίο αρχικά ηχογραφήθηκε από τον bluesman Buster Brown το 1959), το "Hi Heel Sneakers" του Tommy Tucker και το “Cops And Robbers” του Bo Diddley αλλά και θρυλικά -Jagger/Richards πρωτότυπα- όπως τα "(I Can’t Get No) Satisfaction", "The Last Time" και "The Spider And The Fly" σε μορφή κοντινότερη στη συναρπαστική αμεσότητα των live shows της μπάντας από ότι στο βινύλιο.

Αν η περσινή συλλογή νέων ηχογραφήσεων των παλαιών masters "Blue & Lonesome" παρουσίασε τους Stones να επιστρέφουν στις ρίζες τους μετά από περισσότερα από 50 χρόνια, το "On Air" είναι η τέλεια «αδελφή» συλλογή αφού προσφέρει μία μοναδική διορατική ματιά στα χρόνια που διαμορφώθηκαν οι Rolling Stones. Όταν έπαιζαν την μουσική που αγαπούσαν τόσο πολύ - Blues, R&B, Soul ακόμα και Country- λίγα χρόνια πριν γίνουν «Η Μεγαλύτερη Rock ‘n’ Roll Μπάντα στο Κόσμο».

* To " Rolling Stones ON AIR 1963-65" κυκλοφορεί την 1η Δεκεμβρίου από την Polydor Records σε CD, διπλό CD deluxe edition, heavy-weight βινύλιο και σε special limited-edition χρωματιστό βινύλιο.
* Το άλμπουμ ακολουθεί την πρόσφατη κυκλοφορία του "The Rolling Stones – On Air coffee table" βιβλίο, του Richard Havers που εκδόθηκε από την Virgin Books.

www.rollingstones.com
http://www.facebook.com/therollingstones
www.twitter.com/rollingstones
www.instagram.com/therollingstones
www.youtube.com/therollingstones

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.