The Absolut Mural | Ένας τοίχος στο κέντρο της πόλης μας προσκαλεί να δημιουργήσουμε!

The Absolut Mural | Ένας τοίχος στο κέντρο της πόλης μας προσκαλεί να δημιουργήσουμε!

Κλεισμένοι μέσα σε τοίχους θα μπορούσατε να φανταστείτε πως αυτοί είναι που θα σας απελευθερώσουν; Κι όμως..!

Ο «καλοτεχνίτης» Σωτήρης Φωκέας aka SOTEUR και η ABSOLUT μας «κλείνουν το μάτι» εν καιρώ καραντίνας προσφέροντάς μας μία εκφραστική διέξοδο και την ευκαιρία τα συναισθήματά μας να αποτυπωθούν σε έναν από τους κεντρικότερους τοίχους της πόλης!

Στο παρασύνθημα:

Η τέχνη προσφέρει ευδαιμονία κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Δεν υπακούει σε νόρμες κι όσο υποκειμενική κι αν είναι η έννοια του ωραίου για τον καθένα από εμάς, υπάρχουν κάποια σημεία στην πόλη, που λατρεύονται καθολικά και μας εκπλήσσουν στο διάβα μας. Street art, graffitis, murals, από δημιουργικές «υπογραφές» έως πραγματικά έργα τέχνης μεγάλων διαστάσεων που αποτυπώνουν τον παλμό της πόλης κι ακόμη και τις πιο δύσκολες μέρες επιβεβαιώνουν πως ο αστικός ιστός είναι ένας ζωνταντός οργανισμός γεμάτος συναισθήματα.

Εσείς, ποιες λέξεις θα βάζατε, λοιπόν, δίπλα στη λέξη graffiti;
Τέχνη, ελευθερία, έκφραση, δημιουργία, ουμανισμός, δημοκρατία, διαμαρτυρία, συμφιλίωση, έκπληξη... είναι μόνο κάποιες από αυτές που έρχονται αυτόματα στο δικό μας μυαλό.
Ισότητα και Διαφορετικότητα προσθέτει η ABSOLUT, που εδώ και τέσσερις δεκαετίες συνεργάζεται με τους τολμηρότερους των καλλιτεχνών ανά τον κόσμο καλώντας τους να δημιουργήσουν με καμβά την αγαπημένη όλων φιάλη της και φέτος μας δίνει ραντεβού στο 4 της οδού Μελανθίου στου Ψυρρή.

 

Εκεί ένα ανατρεπτικό mural φιλοτεχνημένο από τον SOTEUR (The Slang Network) παραμένει μισό στον τοίχο του «The Artist Hotel» -ένα κτίριο με καλλιτεχνικό παρελθόν, μιας και είχε στεγάσει στο παρελθόν graffiti artists.

 

Και κάπου εδώ, μπαίνουμε εμείς όλοι κι οι δικές μας σκέψεις, τα δικά μας συναισθήματα και τα δικά μας σχέδια τελικά γύρω από την ισότητα και τη διαφορετικότητα για να συμπληρώσουν ό,τι λείπει.

Για να γίνεις εσύ ο καλλιτέχνης που θα ολοκληρώσει το mural μαζί με τον Soteur, μπες έως τις 28 Φεβρουαρίου στο www.absolutmural.gr, πάρε έμπνευση από το έργο του Soteur και συμπλήρωσέ το με τη δική σου δημιουργία!
Το κάλεσμα είναι προς όλους – νέους (ή και όχι τόσο νέους – σημασία έχει άλλωστε το πως αισθανόμαστε μέσα μας!) καλλιτέχνες και μη που τολμούν να δημιουργήσουν και τους αγγίζουν οι έννοιες της ισότητας και της διαφορετικότητας.

 

Το νικητήριο έργο θα επιλεγεί από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, που την αποτελεί ο ίδιος ο καλλιτέχνης (Soteur), ο Χάρης Τσέβης, διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος visual designer και η Ελευθερία Τσέλιου, ιστορικός τέχνης και ιδιοκτήτρια της Eleftheria Tseliou Gallery.

 

Μία μοναδική συμμετοχική καλλιτεχνική εμπειρία λοιπόν, αλλά και κάτι παραπάνω. Το ABSOLUT MURAL θα απλωθεί σε 72 τ.μ. τοίχου, ικανά να εξουδετερώνουν τη ρύπανση 2.160 αυτοκινήτων το χρόνο! Αλήθεια είναι, κι ας ακούγεται σαν μία ευχάριστη έκβαση σεναρίου επιστημονικής φαντασίας. Το έργο φιλοτεχνείται με χρώματα Airlite, που είναι φωτο-καταλυτικά, μιμούνται δηλαδή τη δράση της φωτοσύνθεσης των δέντρων, μετατρέποντας κάθε επιφάνεια σε «καθαριστή του αέρα»!

 

Ίσοι, διαφορετικοί και με οικολογική συνείδηση λοιπόν, συνεργαζόμαστε και ζωγραφίζουμε έναν τοίχο που δεν μας χωρίζει, αλλά μας ενώνει!
Και το γιορτάσουμε δημιουργώντας κεκλεισμένων των θυρών ακόμη, για όλα όσα όμως μας περιμένουν σαν θα βγούμε σε έναν κόσμο, ομορφότερο, πιο χρωματιστό, χαρούμενο και βιώσιμο! It’s in our Spirit!

Σημαντικές Ημερομηνίες:
> 28 Φεβρουαρίου 2021 | Τελευταία προθεσμία υποβολής έργων
> 31 Μαρτίου 2021 | Ανακοίνωση νικητήριου έργου
> Απρίλιος 2021 | Ολοκλήρωση ABSOLUT MURAL

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ: www.absolutmural.gr

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.