THE ABSOLUT MURAL: Ένα νέο κορίτσι συμπληρώνει τις μονοκονδυλιές του Soteur και μοιράζεται μαζί μας το όραμά της για τη διαφορετικότητα! Γνωρίστε την!

THE ABSOLUT MURAL: Ένα νέο κορίτσι συμπληρώνει τις μονοκονδυλιές του Soteur και μοιράζεται μαζί μας το όραμά της για τη διαφορετικότητα! Γνωρίστε την!

Τόσο διαφορετικοί και συνάμα τόσο ίδιοι.

Αν σηκώσει κάποιος το βλέμμα του στην οδό Μελανθίου, στην πολύβοη περιοχή του Ψυρρή, θα αντικρίσει ένα ολοκληρωμένο mural, μια σύγχρονη τοιχογραφία που κάθε εκατοστό της «φωνάζει 'Χαρά'». Καμία δυσαρμονία, το αντίθετο - μαθηματική συνέχεια - χαρακτηρίζουν αυτό το έργο τέχνης «δρόμου» που η σύλληψή του έγινε από δύο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους και σε τελείως διαφορετικούς χρόνους.

Τελικά όμως, κι αυτή η διαφορετικότητα, όπως και κάθε άλλη, αυτό που αποκαλύπτει είναι μονάχα ομορφιά.

Θυμάστε πριν από λίγους μήνες που είχαμε καλέσει καλλιτέχνες και μη, να εμπνευστούν από το έργο του Soteur - το Absolute Mural, ανολοκλήρωτο ακόμη τότε - και τις έννοιες της διαφορετικότητας και της ισότητας ώστε να το συμπληρώσουν με τη δική τους δημιουργία; Εκατοντάδες λάτρεις του σχεδίου​ απάντησαν στο κάλεσμά μας κι ανάμεσα σε αυτούς κι ένα νέο κορίτσι που ξεχώρισε!

 

Η Σοφία Σουβατζόγλου, και το έργο της «Do You φιλ me?», ένα μωσαϊκό συναισθημάτων και αντιθέσεων, επιλέχθηκε από μια επιτροπή έγκριτων προσώπων της τέχνης: τον Soteur, τον street artist που σχεδίασε το αρχικό μισό mural, τον Χάρη Τσέβη, διεθνώς αναγνωρισμένο και βραβευμένο visual designer και την Ελευθερία Τσέλιου, ιστορικό τέχνης και ιδιοκτήτρια της Eleftheria Tseliou Gallery.

Ο διαγωνισμός THE ABSOLUT MURAL είχε στόχο να εμπλέξει Έλληνες καλλιτέχνες σε μια δημιουργική διαδικασία αποτύπωσης του δικού τους οράματος για τη διαφορετικότητα. Το όλο εγχείρημα αποτελεί μια ακόμη πρωτοβουλία της ABSOLUT που στηρίζει τολμηρούς καλλιτέχνες, όπως κάνει τα τελευταία 40 χρόνια, που αποτυπώνουν τη φιλοσοφία της: όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και η διαφορετικότητά μας είναι που κάνει τον κόσμο μας καλύτερο, ωραιότερο και πιο πλούσιο.

Κι αυτό είναι που έκανε κι η Σοφία κι έτσι είδε το σχέδιό της να συμπληρώνει το mural του Soteur στο κέντρο της Αθήνας!
Φοιτήτρια ακόμη (αν και τελειόφοιτη!) στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει συμμετάσχει και διακριθεί ήδη σε πολλούς διαγωνισμούς, ενώ βρίσκεται πάντοτε σε εγρήγορση σχετικά με ό,τι συμβαίνει και μπορεί να της δώσει έναυσμα για δημιουργία. Ονειρεύεται να μπορέσει να συνδυάσει την Αρχιτεκτονική με τις Καλές Τέχνες κι αυτή η συνεργασία της με τον Soteur αποκαλύπτει 72 τ.μ. επιχειρημάτων για το ότι θα τα καταφέρει!

 

«Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη ζωή, διαφορετικά την τέχνη. Μπορεί να διαφέρουν η οπτική και τα θέλω μας, έχουμε όμως κοινές ανάγκες και αυτό μας ενώνει. Η Αθήνα γίνεται το σκηνικό στο οποίο βρίσκουμε τον εαυτό μας και ανακαλύπτουμε τους άλλους. Η διαφορετικότητα δεν μας χωρίζει αλλά μας φέρνει κοντά σε μια νέα δημιουργική σύνθεση. Νιώθω πολύ τυχερή που κέρδισα στο διαγωνισμό δημιουργικότητας της Absolut, που είχα τη χαρά να εμπνευστώ από το μοναδικό έργο του Soteur και να δημιουργήσω ένα σχέδιο που αποτυπώνει το δικό μου μήνυμα για την διαφορετικότητα. Το να βλέπω το σχέδιο μου σε ένα τεράστιο τοίχο στο κέντρο της Αθήνας, για εμένα είναι σαν όνειρο.»

Αυτά λέει αυτό το γεμάτο ενέργεια κορίτσι, που ο πειραματισμός του και η καλλιτεχνική του έκφραση φαίνεται να δίνουν σώμα σε όσα ελπίζει. Η νέα Ελληνίδα καλλιτέχνης που μοιράστηκε με την ABSOLUT, τον Soteur και όλους τους Αθηναίους το όραμά της για τη διαφορετικότητά της, έχει όνομα κι επώνυμο: η Σοφία Σουβατζόγλου είναι το κορίτσι που ξεχώρισε ανάμεσα στις εκατοντάδες συμμετοχές και μας καλωσορίζει στο καλοκαίρι προσκαλώντας μας να βιώσουμε κάθε συναίσθημα και τις αντιθέσεις τις δικές μας και των άλλων μέσα από την αποδοχή, την καλή προαίρεση και κυρίως τη χαρά!

 

Παρακολουθήστε το video με το “making of” του Absolut Mural!


#Absolut #ItsInOurSpirit #AbsolutMural

(photo / video credits @ Bonelli Elena)

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.