Τα «Μαγνητικά Πεδία» σε βινύλιο από την Veego Records

Τα «Μαγνητικά Πεδία» σε βινύλιο από την Veego Records

Η αγάπη της Veego για το σινεμά και τη μουσική του συνεχίζεται με άλλη μια κυκλοφορία. Αυτή την φορά με την μουσική της βραβευμένης αλλά και ήδη αγαπημένης ταινίας «Μαγνητικά Πεδία».

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιώργος Γούσης ζήτησε από τον Λευτέρη Βολάνη μια μουσική που να σε κάνει να νιώθεις τον δρόμο και το ταξίδι. Ο ίδιος μας είπε πως «ήθελα ένα θέμα δρόμου που να πατήσει πάνω σε μια μελωδία χαρακτηριστική για το αμάξι του Ζορζ όταν εμφανιζόταν, σαν αυτή του Ιππότη της Ασφάλτου».

Λευτέρης Βολάνης είναι κιθαρίστας και πολυοραγνίστας και μέλος του συγκροτήματος No Clear Mind και έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα από τις αρχές των 00’s (Electric Litany, Nalyssa Green, MGC, Misuse, Leon of Athens, Jack Heart and the Love Ghosts.)

Την μουσική της ταινίας την ηχογράφησε μόνος του τον Ιούνιο του 2021 στο σπίτι του στην Καισαριανή ενώ τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν από τον Δημήτρη Παγίδα στην Επίδαυρο. Η μίξη έγινε από τον Λευτέρη Βολάνη και τον Χάρη Νείλα. Το mastering το επιμελήθηκε ο Βασίλης Ντοκάκης ενώ το mastering για την έκδοση του βινυλίου έκανε ο Ekelon.

Δείτε το video clip με σκηνές από την ταινία:



To 7” γυρίζει στις 33 στροφές και στην Β πλευρά περιέχει μια ηλεκτρική και διαφορετική έκδοση του βασικού θέματος με τίτλο Electromagnetic Fields ενώ αν ψάξετε καλά θα βρείτε και ένα κρυμμένο τραγούδι σε αυτό το μικρό soundtrack.

Το βασικό θέμα που έγραψε ο Λευτέρης Βολάνης και για το οποίο βραβεύτηκε στα IRIS Awards το 2022 κυκλοφορεί σε 7ιντσο βινύλιο σε 250 κόπιες μαζί με ένα poster που σχεδίασε ο Kanelloscob εμπνευσμένος από την ταινία.

* Μπορείτε να προμηθευτείτε το soundtrack στο e-shop και το bandcamp.
 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.