Στείλτε την ταινία σας στις Νύχτες Πρεμιέρας στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους

Στείλτε την ταινία σας στις Νύχτες Πρεμιέρας στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» για 6η συνεχόμενη χρονιά στηρίζει του νέους Έλληνες σκηνοθέτες. Η φετινή 23η διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Tαινιών Mικρού Mήκους.

Οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ ειδική κριτική επιτροπή θα απονείμει βραβεία Καλύτερης Ταινίας (Α' και Β'), Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας. Το Α' βραβείο Καλύτερης ταινίας θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο, λεπτομέρειες για το οποίο θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα δικαιούται να συμμετάσχει κάθε ελληνική ταινία μικρού μήκους που έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της από το Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι και το καλοκαίρι του 2017. Για τη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής ή ελληνικής πρεμιέρας της ταινίας.

Για τη διευκόλυνση της υποβολής των ταινιών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζει τη συνεργασία του με την ηλεκτρονική πλατφόρμα MoviBeta, εξασφαλίζοντας αποκλειστικά για τις ελληνικές και κυπριακές συμμετοχές δωρεάν υποβολή.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών μικρού μήκους λήγει στις 17 Ιουλίου 2017.

 

Διαδικασία και Όροι Συμμετοχής:

Η διαδικασία υποβολής πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσα από την πλατφόρμα MoviBeta ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Δημιουργείτε τον προσωπικό σας λογαριασμό στο MoviBeta πατώντας Εγγραφή (το site υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα) και συμπληρώνοντας τη φόρμα με τα στοιχεία σας. Το MoviBeta θα σας στείλει email για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε ενδεχομένως το φάκελο spam του email σας!

 

Βήμα 2: Κάνετε Είσοδο στο site χρησιμοποιώντας το email και τον κωδικό σας. Στη συνέχεια μπορείτε να ανεβάσετε την ταινία σε οποιοδήποτε ψηφιακό αρχείο από τα παρακάτω (3GP - AAC - AVI - AIFF - DV - DVD (VOB) - FLAC - FLV - MOV - MP4 - MP3 - MKV - MPEG - OGG - RM - VCD – WAV) ή απλά να προσθέσετε το url της ταινίας αν την έχετε ήδη ανεβάσει σε vimeo ή dropbox.

Στη λίστα των Φεστιβάλ αναζητάτε το Athens International Film Festival (πληκτρολογείτε π.χ. Athens στο search). Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας εξασφάλισε τη δωρεάν υποβολή ταινιών μικρού μήκους για τους Έλληνες και Κύπριους συμμετέχοντες. Επιλέξτε, λοιπόν, register στην επιλογή “Athens International Film Festival - Only Greek and Cypriots”.

Μην ξεχάσετε να υποβάλετε την ταινία στην κατηγορία Short Stories!

 

Βήμα 3: Για να είναι έγκυρη η υποβολή της ταινίας πρέπει να συμπληρώσετεαπαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:

- Τίτλο (και σε αγγλική μετάφραση ή απόδοση)
- Ακριβή διάρκεια (συμπεριλαμβανομένων των τίτλων αρχής και τέλους)
- Όνομα σκηνοθέτη (με λατινικούς χαρακτήρες)
- Σύνοψη (στα ελληνικά και στα αγγλικά) - μέγιστο 40 λέξεων για κάθε περίληψη
- Φωτογραφίες της ταινίας (μέγιστο τρεις)
- Στοιχεία επικοινωνίας σκηνοθέτη ή/και παραγωγού (e-mail, τηλέφωνο)

Δεκτές θα γίνονται μόνο όσες ταινίες μικρού μήκους υποβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα MoviBeta.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στην περίπτωση που η ταινία επιλεγεί στο διαγωνιστικό τμήμα, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της σε DCP

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των ταινιών: shorts@aiff.gr | Τηλ: 210-6061413, www.aiff.gr

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.