START School of Code στην Οικία Λέλας Καραγιάννη: Το πρόγραμμα που συμβάλλει στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας επιστρέφει!

START School of Code στην Οικία Λέλας Καραγιάννη: Το πρόγραμμα που συμβάλλει στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας επιστρέφει!

Ξεκινά ο νέος κύκλος του Back-End Development Bootcamp από την Socialinnovστην Οικία Λέλας Καραγιάννη του Δήμου Αθηναίωνμε την υποστήρηξη της Microsoft Ελλάδος και ελληνικού φιλανθρωπικού ιδρύματος.

 

Το START School of Code, το δωρεάν ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης προγραμματισμού, επιστρέφει με έναν νέο κύκλο μαθημάτωνσε νέες τεχνολογίες.

Έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης σε Front-Endτεχνολογίες, το START School of Code προχωρά στην υλοποίηση του δεύτερου εκπαιδευτικού κύκλου,Back-End Development Bootcamp.

Ο κύκλος του Front-End Development Bootcamp που ολοκληρώθηκε στο τέλος Δεκεμβρίου 2019, απευθυνόταν σε άνεργους νέους και νέες και περιλάμβανε περισσότερες από 120 διδακτικές ώρες, εργαστήρια, projects και mentoring sessions με στόχο οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και δεξιότητες ώστε να ξεκινήσουν τη καριέρα τους στον πιο περιζήτητο κλάδο της πληροφορικής.

Μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης γλωσσών προγραμματισμού για τον σχεδιασμό ιστοσελίδων HTML, CSS και JavaScript, διάρκειας 3 μηνών,18 νέοι και νέεςδιαθέτουν πλέον μια ισχυρή βάση κι ένα portfolioώστε να είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας. Έξι, μάλιστα, από αυτούς έχουν ήδη προσληφθεί σε εταιρείες, και αρκετοί χρησιμοποίησαν τις γνώσεις αυτές για να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι.

Στον επόμενο κύκλο του START School of Code,που ξεκινά τώρα, θα δοθεί έμφαση σε Back-End τεχνολογίες εστιάζοντας σε γλώσσες προγραμματισμού μέσα από 120 ώρες διδασκαλίας και hands-on εκπαίδευσης. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Απρίλιο, οι απόφοιτοι θα έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις και τα επαγγελματικά εφόδια που χρειάζονται για να ξεχωρίσουν στην αγορά εργασίας. Όσοι θα ολοκληρώσουν και τους δύο κύκλους του προγράμματος, θα διαθέτουν πλέον τα εφόδια για να αναλάβουν θέσεις Ful lstack developers στην αγορά.

Το START School of Code ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάδος και ελληνικού φιλανθρωπικού ιδρύματος, στηνιστορική Οικία Λέλας Καραγιάννη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο δράσεων του START Project, με στόχο να εκπαιδεύσει άνεργους νέους και νέες στις πιο απαιτητικές και περιζήτητες γλώσσες προγραμματισμού και στη συνέχεια να τους συνδέσει με την αγορά εργασίας. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά προγράμματα της Social innov, συμβάλλοντας στην πράξη τόσο στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, αλλά και στη μείωση της νεανικής ανεργίας.

Αξίζει να σημειωθεί πώς από το 2017 που ξεκίνησε το START Project,ως πρωτοβουλία της Microsoft Ελλάδος, του Δήμου Αθηναίων και της Social innov στην Οικία Λέλας Καραγιάννη, έχε ισυμβάλει στην εκπαίδευση περισσότερων από 7.000 ανθρώπων ανεξαρτήτου ηλικιακής και κοινωνικής ομάδας μέσα από ένα πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων, υποστηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και βοηθώντας την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στο https://www.startproject.gr

Facebook: https://www.facebook.com/startprojectgr/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCs5TvpOtKXWOrHLMZbG0YKA

Σχετικά με το START Project

Το START Project δημιουργήθηκε το 2017 ως ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός κόμβος, όπου ενδιαφερόμενοι κάθε ηλικιακής ομάδας, άνεργοι, φοιτητές και άλλες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν δωρεάν στις νέες τεχνολογίες και να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο ανακαινισμένο ιστορικό κτήριο της Οικίας Λέλας Καραγιάννη του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται στην Κυψέλη. Μέσα στα τρία χρόνια λειτουργίας του έχει συμβάλλει στην εκπαίδευση περισσότερων από 7.000 ανθρώπων, υποστηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και βοηθώντας την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω μιας σειράς ευρύτερων δράσεων.

Σχετικά με τη Social innov

Η Socia linnov είναι μια  είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που εστιάζει στην εξάλειψη του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων και του μεγάλου ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα. Στόχος της είναι η οικοδόμηση καλύτερων μαθησιακών εμπειριών για την εκπαίδευση των νέων ή μειονεκτούντων κοινωνικών ομάδων, προκειμένου να τους δοθούν τα εφόδια για ένα καλύτερο κοινωνικό και επαγγελματικό μέλλον. Ξεκίνησε το 2013 ως ο εκπαιδευτικός βραχίονας του Found.ation, μιας κορυφαίας πλατφόρμας καινοτομίας και τεχνολογίας που εδρεύει στην Αθήνα. Η Socialinnov αναπτύσσει προγράμματα που είναι φιλόδοξα και ενισχύουν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με την χρήση ενός ποικίλου δικτύου οργανισμών-εταίρων, εμπειρογνωμόνων και εκπαιδευτών, σε συνεργασία με το Found.ation.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@socialinnov.gr ή στο 2103450606.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.