«Σώμα και φωνή» | Νέος κύκλος σεμιναρίων από τη θεατρική ομάδα Elephas Tiliensis

«Σώμα και φωνή» | Νέος κύκλος σεμιναρίων από τη θεατρική ομάδα Elephas Tiliensis

Εργαστήριο για την αναπνοή, τη φωνή και το τραγούδι για ηθοποιούς, τραγουδιστές, παιδαγωγούς με τον Δημήτρη Αγαρτζίδη.

Το μάθημα «Σώμα και φωνή» επικεντρώνεται στην εύρεση του σωματικού ήχου, στην ανακάλυψη της αληθινής μας φωνής και στη συνειδητοποίηση του πόσο αλληλένδετη είναι η φωνή με το σώμα μας, μέσω σωματικών, φωνητικών και αναπνευστικών ασκήσεων.

Το μάθημα περιλαμβάνει τεχνικές χαλάρωσης, καθώς και δυναμικές σωματικές ασκήσεις, ενώ στοχεύει σε μια χαλαρή ενεργοποίηση του σώματος προκειμένου ο ήχος να είναι ανοιχτός και ελεύθερος, τόσο στην καθημερινή χρήση της φωνής, όσο και σε ειδική χρήση της από ηθοποιούς, τραγουδιστές, παιδαγωγούς κτλ. Με την τεχνική αυτη αποφεύγουμε κακώσεις των φωνητικών χορδών και καταπόνησή τους, ενώ ανακαλύπτουμε την πραγματικό μας ήχο, επαναπροσδιορίζουμε την φυσική μας αναπνοή και διευρύνουμε τις δυνατότητές της φωνής μας.

Τη φετινή χρονιά θα συνεχίσουμε τη δουλειά πάνω στο τραγούδι ως όχημα για την εφαρμογή των φωνητικών ασκήσεων στην καθημερινή λειτουργία. Κάθε βδομάδα ένα καινούριο τραγούδι διαφορετικού ύφους και δυσκολίας γίνεται το εβδομαδιαίο πεδίο της έρευνας του σώματος και της φωνής.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις, ενώ απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες φωνοπαραγωγούς.
Στα μαθήματα φοράμε άνετα ρούχα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

06 Οκτωβρίου – 15 Δεκεμβρίου 2021

Κάθε Τετάρτη 18:00 – 20:00

Τα μαθήματα γίνονται στο Loop Dance Lab, Πραμάντων 18, Αθήνα

(Πρόσβαση με μετρό: Συγγρού-Φιξ ή ηλεκτρικό:Πετράλωνα)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

[email protected]

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021

Λόγω των μέτρων προστασίας ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, προκειμένου να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Η αίθουσα του Loop Dance Lab είναι ευρύχωρη, αερίζεται φυσικά και απολυμαίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.