Ένα τετραήμερο στους ρυθμούς του Sivert Høyem

Ένα τετραήμερο στους ρυθμούς του Sivert Høyem

Ο Sivert Høyem βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα πανέτοιμος να μας μαγέψει και να μας παρασύρει με τις μουσικές και τα τραγούδια του. Σε μια συνάντηση-καλωσόρισμα που διοργάνωσε ο Νορβηγός πρέσβης κ.Jørn Eugene Gjelstad, στον ολοκαίνουριο χώρο της νορβηγικής πρεσβείας, ο αγαπημένος καλλιτέχνης δεν έκρυβε τη χαρά του. Oύτε κι εμείς άλλωστε!

 

«Ανυπομονώ για τις δύο συναυλίες στο Ηρώδειο! Είμαι ενθουσιασμένος. Έχω διαλέξει προσεκτικά το setlist στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται τραγούδια απ'όλη μου την «καριέρα», παρόλο που δε μου αρέσει ο όρος «καριέρα».

Η παρουσία του κουαρτέτου εγχόρδων που θα συνοδεύσει την μπάντα, θα δώσει στις βραδιές μια διαφορετικού είδους ενέργεια και ποιότητα. «Ειδικά τα τραγούδια του Lioness, του τελευταίου μου άλμπουμ, έχουν ενορχηστρώσεις που θα ακουστούν όπως πραγματικά τους αξίζει».

Η απορία του Νορβηγού πρέσβη, γιατί οι Έλληνες ταυτίζονται και αγαπούν τόσο πολύ τα τραγούδια του Hoyem για μια ακόμη φορά πλανήθηκε στον αέρα... «Είναι το είδος της μουσικής μάλλον. Όπως κι εγώ, έτσι κι εσείς οι Έλληνες αγαπάτε μουσικούς όπως ο Leonard Cohen, o Nick Cave, η P.J Harvey. Το «σκοτεινό» ροκ μας ενώνει!».

Αυτό που σίγουρα θα μας ενώσει απόψε και την Κυριακή, είναι η ενέργεια της μουσικής του και των συναισθημάτων που ξυπνάει. To Hρώδειο έχει σίγουρα μια μοναδική «αύρα», αλλά όπως είπε και ο ίδιος ο Sivert «οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τους χώρους ξεχωριστούς».

Oι δύο βραδιές κάτω από την Ακρόπολη, έχουν όλες τις προϋποθέσεις να μείνουν αξέχαστες. Οι διοργανωτές μάλιστα ανακοίνωσαν πως θα μαγνητοσκοπηθούν, ώστε να προκύψει άφθονο οπτικοακουστικό υλικό και –γιατί όχι- ένα καινούριο live album! Τέλειο;

 

Α κι επειδή, ο Sivert Høyem βάλθηκε να μας κρατήσει στους...ρυθμούς του όλο το τετραήμερο, σημειώστε και τις παρακάτω εκδηλώσεις που θα γίνουν προς τιμήν του.
* Πέμπτη 29/9: after show party με τον Sivert Høyem στο Dunkel Bar, στους Αμπελόκηπους.
* Παρασκευή 30/9: στις 18.00, ο Sivert Høyem θα υπογράψει δίσκους και CD στο Reload Stores (Πανεπιστημίου 54, Αθήνα).
* Κυριακή 2/10: θα πραγματοποιηθεί after show party με τον Sivert Høyem στο Barrett (Πρωτογένους 11- Ψυρρή).

* Πολύ χρήσιμες τελευταίες οδηγίες για τις δύο συναυλίες μπορείτε να βείτε εδώ.
* Διαβάστε και τη συνέντευξη που έδωσε ο νορβηγός καλλιτέχνης στο debop  για να καταλάβετε γιατί μας ζωγράφισε ένα σαξόφωνο στο αυτόγραφο.
Ραντεβού στο Ηρώδειο!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.