Σεμινάριο υποκριτικής «Η τέχνη του ηθοποιού» από το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών

Σεμινάριο υποκριτικής «Η τέχνη του ηθοποιού» από το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών

Μετά από ενάμιση χρόνο παύσης λόγω της πανδημίας ξεκινάει ξανά στην Aθήνα το επιτυχημένο σεμινάριο υποκριτικής 
“Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ” με την ηθοποιό Σίσσυ Δουτσίου που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών τον Δεκέμβριο του 2021.
Το σεμινάριο επεξεργάζεται τα θεμελιώδη ζητήματα της υποκριτικής (χαρακτήρας, δράση, συναίσθημα) και αποτελείται από 34 Ασκήσεις. Το πιο πολύτιμο είδος γνώσης είναι η ανακάλυψη των συναισθηματικών μηχανισμών. Ο ηθοποιός οφείλει να καλλιεργήσει τη δύναμη της συγκέντρωσης, της ενσώματης μνήμης και της παρατηρητικότητας. Με μια πρακτική και δομημένη διαδρομή θα αναπτύξουμε τον αυθορμητισμό, την εφευρετικότητα, τη δημιουργικότητα, την δυναμική σύνθεση των συνθηκών (στο χώρο και τον χρόνο). Θα επικεντρωθούμε στην εξοικείωση με τα Εργαλεία του Ηθοποιού για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τη βάση για τη εκφραστική δημιουργία Χαρακτήρων και Ρόλων. Ο βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να εξερευνήσουμε τους τρόπους που ένας ερμηνευτής μπορεί να σωματοποιήσει την πρόθεσή του, διευρύνοντας παράλληλα τις επιλογές του. Η αυθεντικότητα, η ενέργεια και η πληρότητα μέσα στην προσωπική σωματικότητα, αποκτούν ειδικό βάρος και δουλεύονται με τον ρυθμό, την κίνηση, τους ήχους, τον λόγο και τα αντικείμενα.
Θα εξερευνήσουμε το σώμα μας σε επαφή με:
• τη φαντασία μας
• τους άλλους ερμηνευτές
• τη σχέση μας με το κοινό
• το συναίσθημα που παράγει
Το σεμινάριο απευθύνεται σε: νέους ηθοποιούς, άτομα που έχουν ασχοληθεί με τη δραματική τέχνη, ανθρώπους που επιθυμούν να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα και να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και την λειτουργία του ηθοποιού, χορευτές, σπουδαστές παραστατικών τεχνών, αλλά και σε οποιονδήποτε αγαπά τις παραστατικές τέχνες.

Πληροφορίες σεμιναρίου
Έναρξη: Σάββατο 4/12/2021

Διάρκεια: 6 μαθήματα | 24 ώρες

Κόστος: 100 €

Τόπος: Θέατρο Παραμυθίας, Παραμυθίας 24, Κεραμεικός

Διδάσκει η ηθοποιός ΣΙΣΣΥ ΔΟΥΤΣΙΟΥ (https://www.sissydoutsiou.com/)

Στο τέλος του σεμιναρίου δίνεται "Βεβαίωση Παρακολούθησης" αναγνωρισμένη από το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών.

 

Πρόγραμμα σεμιναρίου

Σάββατο 4/12, ώρες: 12.00-16.00
Κυριακή 5/12, ώρες: 12.00-16.00
Σάββατο 11/12 , ώρες: 12.00-16.00
Κυριακή 12/12, ώρες: 12.00-16.00
Σάββατο 18/12, ώρες: 12.00-16.00
Κυριακή 19/12, ώρες: 12.00-16.00

Πληροφορίες / δηλώσεις συμμετοχής: 2106465693 / 6951407792
email: [email protected]
+ the Institute [for Experimental Arts]
www.theinstitute.info

 

Λίγα λόγια για τη διδάσκουσα

 

Η Σίσσυ Δουτσίου είναι ηθοποιός και ποιήτρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Έλαβε το πτυχίο της στην Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Δήλος το 2009. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην υποκριτική με εργαστήρια της Natalie Portman και της Helen Mirren, ενώ παρακολούθησε μεταπτυχιακά εργαστήρια με τους David Lynch, Martin Scorsese και Spike Lee, τα οποία καλλιέργησαν περαιτέρω τη δημιουργικότητα της. Πρωταγωνίστησε σε θεατρικές παραστάσεις: «Μεταμόρφωση» Φραντς Κάφκα, «Οι Δούλες» Ζαν Ζενέ, «Πεθαίνω Σαν Χώρα» Δ.Δημητριάδη, «Ψύχωση 4.48 Psychosis» Sarah Kane, «Νύχτα!- Yard Gal » Rebecca Prichard κ.α. Η παράσταση “Μεταμόρφωση” του Φραντς Κάφκα σε σκηνοθεσία του Τάσου Σαγρή και παραγωγή του Ινστιτούτου Πειραματικών Τεχνών συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Πόρτα – έναρξη 15/1/2022. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Franz Kafka Society – Prague και του Τσέχικου Κέντρο Πολιτισμού. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Πειραματικών Τεχνών και επιμελήτρια του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ Βίντεο Ποίησης στην Αθήνα. Περιόδευσε με θεατρικά έργα, αναγνώσεις ποίησης, performances και διαλέξεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία. Έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στην City Judson Memorial Church (Νέα Υόρκη), στο London School of Economics and Political Sciences και στην 1η Μπιενάλε Destroy Athens. Έχει συνεργαστεί με πολλά θέατρα και οργανισμούς όπως η αμερικανική εταιρεία Living Theater και το Institute for Experimental Theatre στην Καλκούτα. Σημαντικές συναντήσεις και συνεργασίες με ανθρώπους όπως ο Suprijo Samjadar (Θέατρο Grotowski), ο ανθρωπολόγος David Graeber, ο Νάνος Βαλαωρίτης και ο Jeffrey Perkins από την ομάδα Fluxus έχουν επηρεάσει το έργο της. Ποιήματα της βρίσκονται στην «Ανθολογία Νεοελληνικής Ποίησης: 1550-2017» Ekstasis Editions, Canada 2018. Τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κενότητα: «Προσβολή Δημοσίας Αιδούς» «Ω! Απόκρυφον», «Η Ηδονοβλεψίας», «Ένδοξες Μέρες», «Μυθολογικά Τέρατα».
Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις και φεστιβάλ με παρουσιάσεις, σεμινάρια και performances (ανάμεσα σε άλλα): International Poetry Festival (LSE London, 2018), City After Eight Conference Berlin (2019), Institute for Experimental Arts Καλκούτα Ινδία (2012), New York Film Festival (2010), University of California Berkeley (2010), 1st Biennale Destroy Athens (2007), Gathering of the Tribes – Frankfurt (2006), Μουσείο Μπενάκη (2005). 
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.