Σεμινάριο Meisner για επαγγελματίες ηθοποιούς

Σεμινάριο Meisner για επαγγελματίες ηθοποιούς

Το Meisner technique Athens studio σε συνεργασία με το performance venue ΚΡΑΜΑ ξεκινούν ένα εντατικό σεμινάριο τριών εβδομάδων πάνω στην τεχνική υποκριτικής Meisner.    

Κατά τον Stanford Meisner η προσέγγιση στην εκπαίδευση «βασίζεται στην επαναφορά του ηθοποιού στις συναισθηματικές του παρορμήσεις, στο ένστικτο του, και στη δράση».

Σκοπός

To σεμινάριο στοχεύει στην συστηματική εκπαίδευσή του ηθοποιού και την επαναφορά του στο τώρα· στο να ζει την κάθε σκηνική στιγμή καθώς ανταποκρίνεται με ειλικρίνειά στην δοσμένη συνθήκη και στον συμπαίκτη του, εγκαταλείποντας την ιδέα του αποτελέσματος.

Μέσω του αυτοσχεδιασμού, της συναισθηματικής αλήθειας, και της προσωπικής ανταπόκρισης, η ηθοποιός μαθαίνει πώς να εκφράζει την αυθεντικότητά της και πώς να γίνεται συγκεκριμένη μέσα σε μια φανταστική συνθήκη. Μόνο με αυτόν τον τρόπο αρχίζει να βιώνει τον ορισμό της πραγματικής σκηνικής πράξης: «Να συμπεριφέρεται κανείς αληθινά κάτω από μια φανταστική συνθήκη».

Μέθοδος

Η εκπαίδευσή είναι συστηματική, αποφεύγοντας γενικότητες και θεατρικές αερολογίες. Πραγματοποιείται μια συγκεκριμένη σειρά ασκήσεων βασισμένες στην επικοινωνία - η επιτυχής κατανόηση και εκτέλεση της κάθε μιας εξ αυτών είναι απαραίτητη για την επιτυχία του επόμενου βήματος. Η ηθοποιός ξεκινάει από το πρώτο βήμα, και περνώντας από όλα τα βήματα, θέτει σωστές βάσεις με σαφή και πλήρη κατανόηση της συναισθηματικής προετοιμασίας, των σχέσεων, και των στόχων.

Τεχνική

Η τεχνική Meisner πρόκειται για ένα προοδευτικό σύστημα δομημένων αυτοσχεδιασμών τα οποία αναπτύσσουν την συγκέντρωση και την φαντασία, επαναφέρουν τα φυσικά ένστικτα και τις παρορμήσεις, επιτυγχάνοντας έτσι την «πραγματικότητα του πράττειν». Σύμφωνα με τον Meisner, η ποιότητά της υποκριτικής του ηθοποιού εξαρτάται από την αυθόρμητη αντίδραση και ανταπόκρισή του σε αυτό που συμβαίνει γύρω του, ενώ αυτό λαμβάνει χώρα. Η βασική άσκηση, «η άσκησή της επανάληψης», έχει σχεδιαστεί ώστε ο ηθοποιός να αναπτύξει αυτή του την ικανότητα. Η προσέγγιση του Meisner εκπαιδεύει την ηθοποιό να «ζει αληθινά κάτω από φανταστικές συνθήκες», να ανακαλύπτει ή να δημιουργεί προσωπικό νόημα από το δοσμένο κείμενο, και να εκφράζει αυθόρμητες, ανθρώπινες αντιδράσεις και αυθεντικό συναίσθημα με απόλυτη αίσθηση της αλήθειας

Κίμων Φιορέτος

Απόφοιτος του θεάτρου τέχνης Κάρολος Κούν το 2001. Διδάσκει το μάθημά της υποκριτικής στο θέατρο τέχνης από το 2011. Πιστοποιημένος δάσκαλος από τον καθηγητή και Master Teacher της τεχνικής Meisner, Larry Silverberg.(True acting institute/ Richmond uni). Δουλεύει πάνω στην τεχνική Meisner ιδιωτικά στο προσωπικό του στούντιο με επαγγελματίες ηθοποιούς. Την περίοδο 2018-2019 συνεργάστηκε ως δάσκαλος της τεχνικής Meisner με την δραματική σχολή Πατρών μετά από πρόσκλησή του Cezaris Grauizinis ώστε να διδάξει τους μαθητές του 1ου και 2ου έτους. Το 2018 ξεκίνησε συνεργασία με την καθηγήτρια Anjalee Hutchinson (Bucknell University) πάνω στις ομοιότητες και τις διαφορές της τεχνικής Meisner και της τεχνικής του Michael Chekhov.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Έναρξη σεμιναρίου : Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Συναντήσεις : 11:00-15:00 Δευτέρα με Παρασκευή / τρεις εβδομάδες

Κόστος : 250€

Χώρος: ΚΡΑΜΑ performance venue / Νεφέλης 37& Πραξιού (σταθμός ηλεκτρικού Πετράλωνα)

Επικοινωνία : meisner.athenstudio@gmail.com / 6974712080  

www.facebook.com/kramago/

www.meisnertechnique.gr

www.facebook.com/themeisnertechnique/

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.