Σεμινάρια ακουστικής, ηλεκτρικής και άταστης κιθάρας με τον Δημήτρη Λάππα

Σεμινάρια ακουστικής, ηλεκτρικής και άταστης κιθάρας με τον Δημήτρη Λάππα

Από Τρίτη 30 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη στις 7.30-9.30 μ.μ. για τέσσερα σεμινάρια ακουστικής, ηλεκτρικής και άταστης κιθάρας.

Όλα τα σεμινάρια θα είναι διαδραστικά. Ο κ. Δημήτρης Λάππας θα αναλύει με λόγια αλλά και με παραδείγματα με την κιθάρα του του τα παρακάτω θέματα αλλά ταυτόχρονα όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν  θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν κιθάρα στον κ. Λάππα και να ακούσουν τις συμβουλές και τις παρατηρήσεις του. Τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν μαθητές όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της διαδικτυακής παρακολούθησης αυτών.

ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΑΣΤΗ ΚΙΘΑΡΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ 1η – Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 στις 7.30 μ.μ.
Εισαγωγή στη μελέτη. Ασκήσεις για το μυαλό, την καρδιά, την αναπνοή και τα χέρια. Τα χέρια είναι τα “εργαλεία” αλλά πρώτα πρέπει να συνεργάζονται με το πνεύμα.

ΕΝΟΤΗΤΑ 2η – Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 στις 7.30 μ.μ.
Modes – Μακάμ – Δύση – Ανατολή και οι διάφορες γλώσσες της μουσικής.

ΕΝΟΤΗΤΑ 3η – Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 στις 7.30 μ.μ.
Τραγούδια, σύνθεση και αυτοσχεδιασμός με μία κιθάρα και κιθαριστικά σύνολα.

ΕΝΟΤΗΤΑ 4η – Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 στις 7.30 μ.μ. 
Πώς να ηχογραφήσετε δύο ή περισσότερες κιθάρες. Απορίες – συζήτηση. Αυτοσχεδιασμός και προσαρμογή του τρόπου σκέψης σε όλα τα είδη μουσικής.

Κόστος  για τη δια ζώσης παρακολούθηση 110€ και για τα τέσσερα σεμινάρια (για όσους κλείσουν θέση έως τις 31 Οκτωβρίου ) μετά 120€  (Πατήστε για να κλείσετε θέση)

Κόστος για τη διαδικτυακή παρακολούθηση 110€  και για τα τέσσερα σεμινάρια (για όσους κλείσουν θέση έως τις 31 Οκτωβρίου ) μετά 120€  (Πατήστε για να κλείσετε θέση)

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης των σεμιναρίων.
Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.
Πληροφορίες στα τηλ. 2102530080 και 2102856196.

Τα μαθήματα και τα σεμινάρια θα διοργανωθούν τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις υποδείξεις του Υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. 

Οι συμμετέχοντες άνω των 18 εισέρχονται στα μαθήματα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό rapid test (48 ωρών). Οι συμμετέχοντες κάτω των 18 με ένα από τα παραπάνω ή αρνητικό self test.

 Όλα τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Ν.Φιλαδέλφειας (Λ.Δεκελείας 71 & Σάββα Σταματιάδη 2).

Σε περίπτωση lockdown ή απαγόρευσης των ομαδικών μαθημάτων στα ωδεία τα σεμινάρια θα συνεχιστούν διαδικτυακά.


Σύντομο βιογραφικό

Ο Δημήτρης Λάππας γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1973. 
Η πρώτη του επαφή με το πάλκο ήταν σε ηλικία μόλις 9 χρόνων στην Αυστραλία παίζοντας μπουζούκι. Σε ηλικία 11 ετών μετακόμισε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου συνέχισε να ασχολείται με τη μουσική έως τα 16 του. Κατόπιν μετακόμισε στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει μαθήματα κιθάρας και το 1997 βρέθηκε στη Σόφια όπου συνεργάστηκε με τον Ηλία Κλωναρίδη και την ορχήστρα Alternative Bulgarian Orchestra. 

Η μεγάλη του αγάπη για την μουσική και η δίψα για την εξερεύνηση της «λαϊκότροπης μουσικής» και τα μακάμ, τον οδήγησαν στην Κωνσταντινούπολη όπου έζησε 4 χρόνια αρχίζοντας συνεργασίες με μουσικούς της Πόλης. Μερικές από αυτές ήταν με την Τουρκοκύπρια τραγουδίστρια Ziynet Sali , το μουσικό σχήμα Café Aman İstanbul , οι ορχήστρες της κρατικής τηλεόρασης TRT1 και TRT2, ο σολίστ κλαρίνου Βασίλη Σαλέας καθώς και η ορχήστρα A la Turka Pop Star Orchestra, δίνοντας συναυλίες σε όλη την Τουρκία. 

Έχει μακροχρόνιες και σταθερές συνεργασίες με καταξιωμένους συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς και τραγουδιστές όπως Βασίλη Λέκκα, Ελένη Βιτάλη, Γιώργο Νταλάρα, Διονύση Σαββόπουλο, Σωτηρία Λεονάρδου, Νίκο Δημητράτο, Πέτρο Δουρδουμπάκη, Παντελή Θαλασσινό, Αρλέτα, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Δημήτρη Σταρόβα, Μίμη Πλέσσα, Χάρις Αλεξίου, Νίκο Παπάζογλου, Λιζέτα Καλημέρη, Μελίνα Κανά, Γιαννη Χαρουλη, Ferhat Gocer, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ροκ όπερα Αλεξάντερ, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Απόστολο Ρίζο, Μάκη Σεβίλογλου, Κωστα Αναστασιάδη, Γιωτη Κιουρτσογλου κ.α.

Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και έχει συνθέσει μουσικά έργα όπως το Trilogy, Lapino, Bouzouki Swing κ.α Έχει διδάξει σε σεμινάρια σαν σολίστ που αφορούσαν θέματα κυρίως όπως η προσέγγιση του αυτοσχεδιασμού πάνω στους λαϊκούς δρόμους και τις «αστικές λαϊκές μουσικές» στο Αϊβαλή, στο Γενί Τζαμί ( στο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιστημόνων) ,στη Γαλλία στο Terminus brasserie κ.α. Είναι ο ιδρυτής του μουσικού συνόλου LAPINO PROJECT (μείγμα jazz, funk με ανατολίτικη προσέγγιση).

Αριθμεί πάνω από 4.500 συμμετοχές σε ζωντανές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις παγκόσμια, καθώς και στη δισκογραφία με την ιδιότητα του μουσικού, συνθέτη, παραγωγού και ενορχηστρωτή. 

Βασικά όργανα: Ακουστική – Ηλεκτρική – Άταστη, Κλασική κιθάρα, Μπουζούκι, Ούτι, 
Τζουράς, Μπαγλαμάς. Δευτερευοντα : Μπασο , Τυμπανα , Synthesizer. 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.