Σ.Ε.Γ.Ε.: Πηγαίνουμε την έμπρακτη βοήθεια στα θύματα Έμφυλης Βίας ένα βήμα πιο μπροστά

Σ.Ε.Γ.Ε.: Πηγαίνουμε την έμπρακτη βοήθεια στα θύματα Έμφυλης Βίας ένα βήμα πιο μπροστά

ΚAMIA ΜONH - #kamiamoni
Σ.Ε.Γ.Ε.: Πηγαίνουμε την έμπρακτη βοήθεια στα θύματα Έμφυλης Βίας ένα βήμα πιο μπροστά

Στον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) ασχολούμαστε με την οικονομική ενδυνάμωση θυμάτων έμφυλης βίας από το 2016 οργανωμένα, ενώ παράλληλα διεκδικούμε σθεναρά επί μία δεκαετία να υιοθετηθούν δράσεις οικονομικής ενδυνάμωσης των θυμάτων έμφυλης βίας προς όλες τις κυβερνήσεις.

Γιατί; «Τα θύματα Έμφυλης Βίας και κυρίως τα θύματα Ενδοοικογενειακής Βίας, αν δεν σταθούν στα πόδια τους Οικονομικά έχουν μεγάλη πιθανότητα να γυρίσουν στον κακοποιητή τους», δηλώνει η Οικονομική Επόπτης του Σ.Ε.Γ.Ε. κα Βρακά Χριστίνα.

Στην Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης επιλέγουμε να γνωστοποιήσουμε τη νέα  δράση του Συνδέσμου με στόχο την υποστήριξη για την εξάλειψη της έμφυλης βίας μέσω Ενδυνάμωσης των Γυναικών. Μια δράση Αγάπης από τη Γυναικεία Επιχειρηματική Κοινότητα προς όλες τις Γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Ο Σ.Ε.Γ.Ε. στέκεται παρών σε κάθε προσπάθεια εξάλειψης της έμφυλης βίας, ώστε όλες οι γυναίκες να μπορούν να ζουν ελεύθερες, χαρούμενες, δυνατές και ασφαλείς. Στην προσπάθειά μας να βοηθήσoυμε ακόμη περισσότερα θύματα κακοποίησης, ώστε να δράσουν και να αλλάξουν την κατάσταση που βιώνουν, δημιουργήσαμε το νέο website ενημέρωσης kamiamoni.gr.

Μέσω αυτής της προσπάθειας σκοπός μας είναι η ενημέρωση για τη βία και τις διάφορες μορφές της, ώστε να μπορούν να αναγνωριστούν και να καταπολεμηθούν.

«Σημαντικός πυλώνας της δράσης #kamiamoni είναι η έμπρακτη υποστήριξη των γυναικών σε πολλά και διαφορετικά επιπεδα, όπως η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, στέγης και φιλοξενιας, οικονομικής ενδυνάμωσης μέσω εύρεσης εργασίας και επικοινωνίας με επαγγελαμτίες διαφόρων ειδικοτήτων από το δίκτυο εθελοντών και συνεργατών του Σ.Ε.Γ.Ε.» δήλωσε η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε. κα Τσαλταμπάση Λίνα.

Η πρωτοβουλία #kamiamoni έρχεται συμπληρωματικά με τις παρεχόμενες από το κράτος υπηρεσίες στήριξης των κακοποιημένων γυναικών για να ενισχύσει τη λειτουργία των κρατικών δομών και να δώσει τη λύση σε όσες γυναίκες φοβούνται ή διαστάζουν να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία. «Υπάρχουν πολλές γυναίκες που επικοινωνούν μαζί μας και δεν είναι σίγουρες αν είναι θύματα βίας ή που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στην καταγγελία. Εμείς είμαστε εδώ για όλες τις γυναίκες που δεν μπορούν να απευθυνθούν στις επίσημες δομές για τον οποιονδήποτε λόγο», δήλωσε η κα Σταύρου Εβίτα, Μέλος Σ.Ε.Γ.Ε. και Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Δράσης #kamiamoni.

Μέχρι σήμερα ο Σ.Ε.Γ.Ε. έχει υποστηρίξει 104 γυναίκες μέσω προγραμμάτων κοινωνικής και οικονομικής ενδυνάμωσης, έχει εκπαιδεύσει και ενημερώσει 82 γυναίκες μέσω προγραμμάτων mentoring και έχει στηρίξει 5 γυναίκες που βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προσφέροντας στέγη, σίτιση και προστασία.  

Μπορεί ο καθένας μας να γίνει κομμάτι της προσπάθειας #kamiamoni.
Γίνε εθελοντής. Κάνε τη δωρεά σου. Γίνε χορηγός. Κάθε προσπάθεια μετράει!

Περιηγηθείτε στο νέο website, ενημερώστε και ενημερωθείτε.

ΚΑΜΙΑ δεν είναι μόνη.

Περισσότερες πληροφορίες:
[email protected]  || +30 2310 224 440 || www.kamiamoni.gr

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.