Σάββας Σιαράβας | Ένα αλλιώτικο "ρεμάλι της γειτονιάς" ήρθε για να κάνει τη διαφορά

Σάββας Σιαράβας | Ένα αλλιώτικο "ρεμάλι της γειτονιάς" ήρθε για να κάνει τη διαφορά

Με 7 τραγούδια κάνει την ντεμπούτο solo εμφάνιση του η «Αόρατη Σκιά» (Σάββας Σιαράβας), γνωστός ως rap μουσικός παραγωγός και μέλος του συγκροτήματος IsXys.

Το «ρεμάλι της γειτονιάς» καθρεφτίζει μια γενιά που βαριέται, που της λείπει η διάθεση και ακροβατεί μεταξύ μιας τολμηρής αυτοβιογραφίας, μυθοπλασίας και μιας ραψωδίας για τις χαρές και τις λύπες πολλών νέων σήμερα, ενώ δε διστάζει να καταγγείλει το σύστημα, τον ρατσισμό και τον μικροαστισμό. 

Στο εξώφυλλο, το οποίο σχεδίασε ο Γιάννης Ταγματάρχης, η Αόρατη Σκιά βρίσκεται στο επίκεντρο και από πίσω φίλοι, οικογένεια, σύστημα… του λένε τι να κάνει, συσσωρεύοντας τα πρέπει και την κανονικότητα στην οποία αντιστέκεται με αδιαφορία, απαντώντας με ρίμες και beats μέσα από τις βιωματικές του ιστορίες.

Σε 90s boom bap rap ηχοχρώματα, ρίμες με κυνισμό, ακατάλληλο στίχο(;) και αλήτικη διάθεση, αντιρατσιστικό και αντισυστημικό πνεύμα, αυτό το «ρεμάλι της γειτονιάς» αφηγείται προσωπικές του στιγμές, μαρτυρώντας μια οκνηρή πραγματικότητα χωρίς καμία δήθεν γυαλάδα. Άλλοτε πιο μελωδικό, άλλοτε σκληρό, αυτό το ρεμάλι υπόσχεται υπέροχα beats στη μουσική γειτονιά του.

Με φόντο την καρδιά της Ηπείρου, το άλμπουμ αποτελεί μια ωδή στην πόλη της βροχής και αφηγείται μελωδικές ραψωδίες με σαφές τοπικό χαρακτήρα. Η δουλειά αγκαλιάστηκε από το εναλλακτικό και rap κοινό της δυτικής Ελλάδας και ήδη ξεκίνησε τον "θόρυβό" της σε μουσικές πλατφόρμες.

 

Ακούστε το «Ρεμάλι της γειτονιάς» στις μουσικές πλατφόρμες:
 Spotify: εδώ
 Apple music: εδώ
 Deezer: εδώ
 Amazon music: εδώ
 Tidal: εδώ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.