Ψηφιακοί Τροβαδούροι γράφουν την δική τους μουσική ιστορία στους δρόμους της Αθήνας

Ψηφιακοί Τροβαδούροι γράφουν την δική τους μουσική ιστορία στους δρόμους της Αθήνας

Μόλις ανέβηκε στο διαδίκτυο η ανοιχτή πλατφόρμα troubadours.gr. Μια καινοτόμος ιδέα που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ψηφιακό, μουσικό χάρτη ιστοριών της πόλης, βασισμένων σε συνεντεύξεις ζωής ή και απλές online καταχωρήσεις των κατοίκων της.

Στον χάρτη αυτόν καλούνται να πλοηγηθούν στιχουργοί και συνθέτες, ούτως ώστε να εμπνευστούν από αυτές τις ιστορίες και τελικά να ανεβάσουν τα κομμάτια που θα προκύψουν, έκαστο στην τοποθεσία στην οποία διαδραματίστηκε, αφηγήθηκε ή γεννήθηκε υπό οποιαδήποτε έννοια η ιστορία που τους ενέπνευσε.

 

Το troubadours.gr έχει ως στόχο του να εμπνεύσει όσο περνάει ο καιρός ακόμη περισσότερους καλλιτέχνες και καθημερινούς ανθρώπους να ανεβάσουν την ιστορία τους ή να εμπνευστούν από την ιστορία κάποιου άλλου για το επόμενο μουσικό ή στιχουργικό τους πόνημα. Με την επέκταση του χάρτη θα μπορέσουν να τεθούν τα θεμέλια για την δημιουργία ενός ευρέος δικτύου καλλιτεχνών και -γιατί όχι- και ενός νέου φιλόδοξου καλλιτεχνικού ρεύματος, που στην μετά-covid-19 περίοδο θα μπορέσει ενδεχομένως να ενσαρκωθεί και ζωντανά στους δρόμους της πόλης στους οποίους γεννήθηκε η αρχική σύλληψη της ιδέας.

Το troubadours.gr είναι μία δημιουργία της Alternative Tours of Athens και της ομαδας Όχι Παίζουμε / UrbanDig Project.

Οι πρώτες ιστορίες και τραγούδια έχουν ήδη αρχίσει να προστίθενται στον χάρτη, βασισμένα σε εξιστορήσεις κατοίκων των Εξαρχείων, στα πλαίσια της αλληλέγγυας δράσης SabarBar αλλά και σε συνεντέυξεις εργαζομένων της Ομόνοιας που πάρθηκαν από τους εμπνευστές του project και μετατράπηκαν σε στίχους από τον στιχουργό Χρήστο Κανελλόπουλο.

 

Η δράση χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η πρώτη παρουσίαση της εφαρμογής θα πραγματοποιηθεί στο live show “Unboxing Troubadours” την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, 19:00-21:00, μέσω της συχνότητας του m-word web radio. Μέσα σε αυτό το δίωρο ο συνθέτης και πιανίστας Χρήστος Θεοδώρου και η τραγουδίστρια Βικτωρία Ταγκούλη θα παίξουν ζωντανά, ενώ οι Κατερίνα Πρωτονοταρίου και Γιώργος Σαχίνης της ομάδας troubadours.gr θα μας ξεναγήσουν στην ψηφιακή εφαρμογή.

To live-stream θα μεταδοθεί από το studio Local Stage σε συντονισμό της Μαρίας Χατζηγιάννη.

Παρακολουθήστε το στις τοποθεσιες:
https://troubadours.gr
www.urbandigproject.org

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.