Προσεχές Πρόγραμμα State of Concept Athens

Προσεχές Πρόγραμμα State of Concept Athens

Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2021 στο ινστιτούτο σύγχρονης τέχνης State of Concept Athens

“Το Μουσείο Επούλωσης” - Δημόσιο Πρόγραμμα - 

1.  Ομιλία
Reparative processes in the practice of Kader Attia

Μια συζήτηση μεταξύ του γαλλό-αλγερινού καλλιτέχνη Kader Attia και της Ηλιάνας Φωκιανάκη διευθύντριας του State of Concept Athens.

16 Ιουνίου, 19.30 μ.μ.

Στο αίθριο του Ινστιτούτου Γκαίτε των Αθηνών, Ομήρου 14-16

Η ομιλία θα γίνει στα αγγλικά. Λόγω περιορισμένων θέσεων απαιτείται κράτηση στο email:  [email protected] 

2. Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης 

"Ξασπρίζοντας"τα Μάρμαρα: Αποκατάσταση-Επιστροφή, Αναδιανομή, Απο-αποικιοκρατία και το Ελληνικό Έθνος

Μια ανοιχτή συζήτηση που εμπνέεται από τις θεματικές της έκθεσης του Kader Attia και τα 200 χρόνια του Ελληνικού κράτους 

Οι ομιλητές και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η ΠΑΤ στο State of Concept Athens

Waste/d Film

13 & 14 Ιουνίου στο State of Concept Athens

18.00 - 22.00 και τις δύο ημέρες (το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα) 

Στα πλαίσια του μεγάλου ερευνητικού προγράμματος της Προσωρινής Ακαδημίας Τεχνών (Βαγγέλης Βλάχος, Δέσποινα Ζευκιλή, Γιώτα Ιωαννίδου, Ελπίδα Καραμπά) με τίτλο Waste/d, η ΠΑΤ παρουσιάζει μια σειρά φιλμ σε συνεργασία με φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

**Με χαρά ανακοινώνουμε πως η Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών θα αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του State of Concept Athens για ένα χρόνο, ώστε να εξελίξει την έρευνα του Waste/d μεταξύ Μαρτίου 2022-Μαρτίου 2023.  

"Weaving Histories": Margaret Kenna and Anafi 

27 Ιουνίου - 11 Σεπτεμβρίου

Με μεγάλη μας χαρά ανοικοινώνουμε την έκθεση Weaving Histories σε συνεργασία με το Association Phenomenon. H έκθεση επικεντρώνεται στο έργο της ανθρωπολόγου Margaret Kenna και περιλαμβάνει μια μερική παρουσίαση του εκτενούς αρχείου της ανθρωπολόγου, μέρος της έρευνας της που ξεκίνησε στο μικρό νησί της Ανάφης το 1966. Η έκθεση στοχεύει να εστιάσει στο αρχείο και πως αυτό μπορεί να συνομιλήσει με έργα σύγχρονης τέχνης. Παρουσιάζονται τρεις νέες αναθέσεις των εικαστικών Hellen Ascolli, Μαρία Βαρελά, Ζωή Χατζηγιαννάκη.

Εκτενείς πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα. 

φαινόμενα- phenomenaPhenomenon Anafi

5-12 Ιουλίου 2021

Η ομάδα του State of Concept θα συμμετάσχει στην φετινή οργάνωση “φαινόμενα”, ένα πρόγραμμα σύγχρονης τέχνης διάρκειας μίας εβδομάδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Ανάφη, 5-12 Ιουλίου 2021, με προσκεκλημένους τους χώρους τέχνης 

 3 137, Enterprise Projects, The Island Club, ΤΟ ΟΧΤΩ  από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το πρόγραμμα διοργανώνουν η Συλλογή Kerenidis Pepe και το Association Phenomenon. 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρώτη ατομική έκθεση των METAHAVEN στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2021 (ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα).

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.