Προκήρυξη υποτροφιών Ιδρύματος Ωνάση 2023-24

Προκήρυξη υποτροφιών Ιδρύματος Ωνάση 2023-24

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ | ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 7.532

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Ο Σιμών μελετά την επιστήμη των δεδομένων για να εξαλείψει στερεότυπα και προκαταλήψεις κατά τη διαδικασία πρόσληψης στον κόσμο της εργασίας. Ο Χαράλαμπος μελετά την κατασκευή αυτόματων αμαξιδίων για την αποκατάσταση ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Η Κλειώ οραματίζεται έναν κόσμο πιο πράσινο και μελετά υβριδικά συστήματα για τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα. Ο Μανώλης αναπτύσσει αλγορίθμους για να απαλλάξει την καθημερινότητά μας από περιττές διαδικασίες και να έχουμε έτσι περισσότερο ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο. Ο Στέφανος φτιάχνει ρομπότ που θα μάχονται ενάντια στην κλιματική κρίση. Η Λίνα μαθαίνει διαφορετικούς πολιτισμούς και ελπίζει σε έναν κόσμο πιο δίκαιο, με ανοχή στη διαφορετηκότητα. Εκείνοι, μαζί με άλλους 7.526 κατοίκους, ανοίγουν νέους δρόμους με τη γνώση, το ταλέντο και τις ιδέες τους, που κάνουν την κοινωνία μας καλύτερη.

Η Πόλη του Αύριο ανοίγει ξανά τις πόρτες της και προσκαλεί νέους ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες και λαμπερά μυαλά να την κατοικήσουν. Οι αιτήσεις στο Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ξεκίνησαν.

Οι υποψήφιοι παρακαλούνται να μελετήσουν προσεκτικά το κείμενο της Ανακοίνωσης Υποτροφιών που περιγράφει τους όρους και προυποθέσεις χορήγησης υποτροφιών, τις ειδικεύσεις και τα επίπεδα σπουδών. Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να επιβάλλουν αίτηση πρέπει να δημιουργήσουν προσωπικό λογαριασμό στο Onassis Directory μέσω του κατώτερω συνδέσμου και μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση και να ανεβάσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σταδιακά μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών. Η ηλεκτρονική αίτηση μπορεί να υποβληθεί επιτυχώς μόνο αν συνοδεύεται από τα αντίστοιχα απαιτούμενα δικαιολογητικά. 

https://onassiswebdata.blob.core.windows.net/prod/documents/Scholarships_call_2023-2024.pdf

https://scholarship.onassis.org/2023-2024-2023-2024-master-phd-eksoteriku

https://scholarship.onassis.org/2023-2024-2023-2024-master-elladas

https://onassiswebdata.blob.core.windows.net/prod/documents/syxneserotiseis2023_2024.pdf

https://onassiswebdata.blob.core.windows.net/prod/documents/schol_reg_2023_XqBXOUm.pdf

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών 28 Φεβρουαρίου

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ανακοίνωση υποτροφιών, τους σχετικούς όρους και δικαιολογητικά παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Συχνές Ερωτησεις και στον Κανονισμό Υποτροφιών ή να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Υποτροφιών μέσω e-mail στη διεύθυνση [email protected] ή μέσω τηλεφώνου στο + 30 210 37 13 052, -053, -054, -055, -056, -057.
Γνωρίστε κάποιους από τους χιλιάδες κατοίκους που ζουν στην Πόλη του Αύριο την τελευταία δεκαετία:

Βασίλειος Δημακόπουλος - Υπότροφος 2021

Συγκαταλέγεται στη φετινή λίστα "30 under 30" του Forbes Greece. Η startup Aisthesis Medical, στην οποία είναι συνιδρυτής και συνδιευθύνων σύμβουλος, συλλέγει βιοσήματα και κλινικές πληροφορίες, με σκοπό την παροχή ενός εξατομικευμένου πλάνου προσδιορισμού των χειρουργικών επιπλοκών. 

Βασίλειος Κουτσούμπας - Υπότροφος 2022

Συγκαταλέγεται στη φετινή λίστα "30 under 30"του Forbes Greece. Είναι συνιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού WeFor, μιας ομάδας που ασχολείται με τις μεγαλύτερες προκλήσεις της γενιάς Z.

Παναγιώτης Κυριακόπουλος - Υπότροφος 2019

Τιμήθηκε με το Study UK Alumni Award 2022 του Βρετανικού Συμβουλίου στην κατηγορία Business and Innovation. Επίσης, τιμήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το βραβείο αριστείας στην έρευνα 2022 του Adam Smith Business School του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, για την έρευνά του στα τεχνολογικά πάρκα, τη διεθνοποίηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη διεθνή επιχειρηματικότητα και τη διεθνή στρατηγική επιχειρήσεων.

Σωζήτα Γκουντούνα - Υπότροφος 2002

Τιμήθηκε με το Study UK Alumni Award 2022 του Βρετανικού Συμβουλίου στην κατηγορία Culture and Creativity.

Μανώλης Ευθυμίου - Υπότροφος 2021

Είναι μέλος της ομάδας AMZ Driveless του πανεπιστημίου ETH της Ζυρίχης, η οποία ανακυρύχθηκε πρώτη στον διεθνώς αναγνωρισμένο διαγωνισμό Formula Student Germany, στην κατηγορία Engineering Design.

Αρασέλη  Λαιμού - Υπότροφος 2010

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Αρασέλης Λαιμού έκανε πρεμιέρα στο 74ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, όπου έλαβε Ειδική Μνεία και βραβεύτηκε στην κατηγορία Καλύτερης Πρώτης Ταινίας Μεγάλου Μήκους. 

Σωτήρης Πετρίδης - Υπότροφος 2015

Η ταινία "Re-Live", που έκανε μαζί με την Τάνια Ναναυράκη, βραβεύτηκε ως Καλύτερη Ταινία Επιστημονικής Φαντασίας στο Comic-Con International Film Festival 2022 του Σαν Ντιέγκο.

Αλέξανδρος Μεζαρί - Υπότροφος 2016

Τιμήθηκε με το Humboldt - Prize of Berlin για την καλύτερη διδακτορική διατριβή της χρονιάς, με θέμα την ποινική ευθύνη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με εποπτικές αρμοδιότητες στην Ανώνυμη Εταιρία.

Ευθαλία Αγγελοπούλου - Υπότροφος 2015 

Ως μέλος της ερευνητικής ομάδας του Καθηγητή Νευρολογίας κ. Σωκράτη Παπαγεωργίου, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στον Τομέα της Υγείας και των Κοινωνικών Υποθέσεων, στην Κατηγορία Εφαρμοσμένης Ιδέας των Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2022 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

https://www.onassis.org/el/news/onassis-foundation-scholarships-call-for-the-academic-year-2023-24

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.