Project Nascence | Το νέο album της Νίκης Κοκκόλη

Project Nascence | Το νέο album της Νίκης Κοκκόλη

«Το Project Nascence είναι η δημιουργική και καλλιτεχνική “γέννηση” μου. Μία προσπάθεια να γκρεμίσω τα κοινωνικά, ακαδημαϊκά και μουσικά στερεότυπα και να αφεθώ στην
ελευθερία του ήχου και της φαντασίας
». | Νίκη Κοκκόλη

Hello, my name is Nicky and this is my story”. Με αυτή την φράση ξεκινάει ο δίσκος Project Nascence, εξηγώντας από την αρχή πως διηγείται μία ιστορία.

Οκτώ κομμάτια ηχογραφημένα από τον Μάρτιο του 2022 μέχρι και τον Μάρτιο του 2024. Η καλλιτεχνική ματιά της μουσικού Νίκης Κοκκόλη απέναντι στη μουσική και την δημιουργικότητα έχει έντονες επιρροές και στοιχεία από την Jazz, τη World Music, την
ηλεκτρονική και αυτοσχεδιαστική Μουσική, ενώ συγχρόνως είναι εντόνως πειραματική, κρύβει και φανερώνει ιστορίες.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ μέσα από το οποίο η καλλιτέχνις μέσα από τη μουσική της κάνει κοινωνικούς σχολιασμούς, παρατηρεί την καθημερινότητα, αναφέρεται στις γυναικοκτονίες και στην καταπίεση των γυναικών (Fanatismeni Den Ime), μιλάει για τα στάδια του πένθους (με σημείο αναφοράς το δυστύχημα των Τεμπών τον Μάρτιο του 2023) (Staef Kreis).

Δύο ιστορίες που γίνονται μία αφήγηση, ένα πειραματικό solo project με σαξόφωνα, εφέ, βινύλια και όχι μόνο, και ένα πρότζεκτ με μπάντα επηρεασμένο από την avant-garde Jazz μουσική δημιουργούν διαφορετικούς κόσμους, οι οποίοι συναντιούνται σε μια λεπτή γραμμή ισορροπίας.

«...μια μουσικός με ευρύ ήχο, οξυδέρκεια, πολλαπλές επιρροές και ικανότητα να ανταπεξέλθει σε πολλά “είδη”.» | Μάνθος Γιουρτζόγλου

* Ακούστε το album: Spotify | Bandcamp

 

Credits Album
Νίκη Κοκκόλη - Σαξόφωνα, Εφέ, Κιθάρα, Μπάσο, Πικάπ.
Γιάννης Αράπης - Ηλ. Κιθάρα (tracks 2,4,6)
Δημήτρης Βεντουράκης - Πλήκτρα (tracks 2,4,6)
Mizi - Augmented Turntable (tracks 2,4,6)
Δημήτρης Καπούλας - Μπάσο (tracks 2,4,6)
Σίμος Ρηνιώτης - Ντραμς (tracks 2,4,6)
* Track 7 (Φανατισμένη δεν είμαι/No Es Que Quiera Obsesionarme) ποίημα της Pilar Rodríguez Aranda, Μετάφραση - Έλενα Σταγκουράκη
Ηχογράφηση και Μίξη κομματιών 1,3,5,7,8 - Νίκη ΚοκκόληΕπιπλέον μίξη - Στέλιος Μίχας
Ηχογράφηση και Μίξη κομματιών 2,4,6 - Στέλιος Μίχας
Master δίσκου - Στέλιος Μίχας
Εξώφυλλο: Χρυσάνθη Ματσάγκα

Βιογραφικό 
Η Νίκη Κοκκόλη γεννημένη το 1996 στην Αθήνα, είναι μουσικός με βασικό της μέσο έκφρασης το σαξόφωνο, αλλά δεν περιορίζεται εκεί. Ασχολείται ενεργά με την Jazz και Αυτοσχεδιαστική Μουσική.

Είναι μέλος της Ελληνοσουιδικής μπάντας Ahanes της οποίας κυκλοφόρησε το Petrichor, η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, από την θρυλική δισκογραφική Clean Feed γνωστή για την κυκλοφορία δίσκων των Pharaoh Sanders, Anthony Braxton, Craig Taborn, Evan Parker κ.λπ.

Η Νίκη ταξιδεύει τακτικά στην Ευρώπη δίνοντας πολλές συναυλίες σε μεγάλες σκηνές όπως Fylkingen - Στοκχόλμη, Cafe ‘Oto - Λονδίνο κ.λπ. Έχει συνεργαστεί με τους London Improvisers Orchestra, Sofia Jernberg, Maggie Nicols, Christer Bothén, Bram De Looze κ.ά. Έχει εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως Aarhus Jazz Festival - Δανία 2023, Irtijal Festival - Λίβανος 2022, Borderline Festival 2022/2023 - Aθήνα κ.λπ.

Το 2024 πραγματοποίησε το πρώτο της tour στην Πορτογαλία δίνοντας 6 συναυλίες σε Parede, Πόρτο και Λισαβόνα, παίζοντας σε θρυλικές σκηνές της Jazz και Αυτοσχεδιαστικής Μουσικής. Το καλοκαίρι θα συμμετάσχει στο Athens Music Week, στο Φεστιβάλ του Villach - Αυστρία, Syros Jazz Festival και στο The Shape of Jazz to Come vol. 5 στην Τσεχία.

Στόχος της είναι να καταφέρει να δημιουργήσει τον μουσικό της ήχο, βάσει όλων των μουσικών της επιρροών και βεβαίως βάσει των κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών που επικρατούν.

* Περισσότερες πληροφορίες: website | instagram | facebook
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.