Ποιες εκδηλώσεις αναβάλλονται λόγω COVID-19

Ποιες εκδηλώσεις αναβάλλονται λόγω COVID-19

Παρακάτω θα σας ενημερώνουμε για εκδηλώσεις οι οποίες είτε αναβάλλονται είτε ακυρώνονται αυτές τις ημέρες.
(Το post θα ανανεώνεται με κάθε ενημέρωση από τις παραγωγές)

- Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, ανακοινώνει την προσωρινή προληπτική αναστολή λειτουργίας για το κοινό των μουσείων του.

- Το Μουσείο Μπενάκη, ακολουθώντας την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, θα μείνει κλειστό για το κοινό έως τις 30 Μαρτίου.

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στην αναστολή λειτουργίας για 15 μέρες, όλων των πολιτιστικών χώρων, μουσείων, βιβλιοθηκών, θεάτρων και κέντρων δημιουργικής μάθησης του ΟΠΑΝΔΑ και της Τεχνόπολης.
Αναλυτικότερα αναστέλλεται η λειτουργία:

    Α. Πολιτιστικών χώρων και μουσείων:

· Δημοτική Πινακοθήκη στο Μεταξουργείο

· Κέντρο τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας

· Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγ.Χατζημιχάλη στην Πλάκα

·  Ψηφιακό μουσείο Πλάτωνος στην Ακαδημία Πλάτωνος

·  Δωδεκανησιακό σπίτι Σεπόλια

· Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα», στο Θησείο

·  Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» στο Πνευματικό Κέντρο

· Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης

     Β. Θεάτρων

 Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό θέατρο «Μαρία Κάλλας»

(Με νεότερη ανακοίνωση θα ενημερωθεί το κοινό τι θα ισχύσει για τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί για τις παραγωγές του δήμου Αθηναίων)

  Πολυχώρος «Άννα και Μαρία Καλουτά» στο Ν.Κόσμο

Γ. Βιβλιοθήκες

·Κεντρική Βιβλιοθήκη στο Σταθμό Λαρίσης

·Ιωάννειος Βιβλιοθήκη στους Αμπελόκηπους

·Παιδική Βιβλιοθήκη Σταθμού Λαρίσης

·Βρεφική – Νηπιακή Βιβλιοθήκη Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ)

·Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ)

Ακόμα,  αναστέλλεται η λειτουργία των κλειστών αθλητικών δομών του ΟΠΑΝΔΑ (5 γήπεδα μπάσκετ/βόλει  στο ΜΕΤΣ, στο ΡΟΥΦ, στο ΣΤΡΕΦΗ, στο ΓΟΥΔΗ και στην ΓΚΡΑΒΑ). 

Τέλος και  η  Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων δεν θα λειτουργήσει για τις επόμενες 15 μέρες.

- Διακοπή όλων των εκδηλώσεων του Κυττάρου για το μήνα Μάρτιο.

- Διακοπή όλων των εκδηλώσεων του A Liar Man για το μήνα Μάρτιο.

- Οι προσεχείς συναυλίες της HighPriority, των Balthazar σε Αθήνα (Fuzz Club) και Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater), όπως και των Villagers of Ioannina City σε Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater), Πάτρα (Royal Theater) και Κέρκυρα (7 Τεχνών Τόπος) δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω των εκτάκτων συνθηκών.

- Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανακοινώνει την αναστολή των εκδηλώσεών της, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τη δημόσια υγεία.

- Αναβολή παραστάσεων στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

- Αναβολή εκδηλώσεων ΠΙΟΠ για τον μήνα Μάρτιο

- Το Gazarte αποφάσισε να προχωρήσει σε αναβολή των κάτωθι προγραμματισμένων συναυλιών:

 • Σταύρος Ξαρχάκος - 5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν - Σάββατο 14 και 21 Μαρτίου
 • Robin Mckelle - Τρίτη 24 Μαρτίου 
 • Gadjo Dilo - Σάββατο 28 Μαρτίου και 25 Απριλίου
 • Snarky Puppy - Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Απριλίου 

- H Blender Gallery κλείνει μέχρι νεωτέρας.

- Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συμμόρφωση  με την οδηγία των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, ανακοινώνει ότι αναβάλει τις εκδηλώσεις:

 • Με τα λόγια (γίνεται) – Αφιέρωμα στον Αμερικανό ποιητή Bill Knott (προγραμματισμένη για 16 Μαρτίου 2020)
 • Comicdom Con Athens 2020 – Φεστιβάλ comics (προγραμματισμένο για 10-12 Απριλίου 2020)

- Ακυρώνονται:

 • • Οι συναυλίες «Εν Λευκώ» της Νατάσσας Μποφίλιου, του Θέμη Καραμουρατίδη και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου στην Κύπρο (25/3 Λεμεσός-26/3 Λευκωσία) και στη Θεσσαλονίκη (3/4 Principal Club Theater)
 • • Η παράσταση «Μόνο Ψέματα» του Φοίβου Δεληβοριά στη μουσική σκηνή Κύτταρο (14-21-28/3)
 • • Η παράσταση «Άλμπουμ» της Ελένης Τσαλιγοπούλου στο Μύλο της Θεσσαλονίκης (14-21-28/3)
 • και στην Υπάτη Λαμίας (24/3)
 • • Η παράσταση «Πίτσες Μπλε Ριλόουντιτ» του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη (Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ) στο Σταυρό του Νότου Plus (28/3, 4-11 & 25/4)
 • • Οι παραστάσεις του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη (Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ) σε Μυτιλήνη (14/3), Θεσσαλονίκη (20/3) και Βόλο (21/3)
 • • Οι συναυλίες “Saudade” της Κατερίνα Πολέμη στο club του Σταυρού του Νότου (11 & 18/3)
 • • Η συναυλία του Δημήτρη Κόψη στα Χανιά (24/3)

- Αναστολή παραστάσεων από 16/3 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

- Αναστολή παραστάσεων από 18/3 στο Θέατρο Τζένη Καρέζη και στο Θέατρο Άνεσις.

- Η Eleni Koroneou Gallery κλείνει ως και τις 20/3.

- Ακυρώνονται οι παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη " ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ  ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και "Ο ΤΣΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΑ ΓΕΝΕΙΑΔΑ"  στο θέατρο Κιβωτός.

- Πειθαρχώντας στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και με την σύμφωνη γνώμη της επιχείρησης, αναστέλλονται οι παραστάσεις του προγράμματος «Διονύσης Σαββόπουλος, Στο Woodstock -εγώ ήμουν εδώ».

- ΑΚΥΡΩΣΗ της συναυλίας των Van Der Graaf Generator.

- Προσωρινή Διακοπή Ωραρίου State of Concept μέχρι και την επόμενη Τετάρτη 18/3.

- H μουσική σκηνή Πειραιώς 131, σεβόμενη το κοινό αλλά και τις παραινέσεις της πολιτείας για αποφυγή των συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους, ανακοινώνει ότι αναστέλλει για διάστημα 3 εβδομάδων τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στον χώρο της.

- Για διάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων από την 12/3  αναστέλλεται λειτουργία του Half Note Jazz Club.

- Οι υπηρεσίες του Γαλλικού Ινστιτούτου που υποδέχονται κοινό θα παραμείνουν κλειστές από 12 έως και τις 25 Μαρτίου 2020. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και τα μαθήματα αναβάλλονται.

- Οι προγραμματισμένες παραστάσεις στο θέατρο του Τεχνοχώρου Φάμπρικα αναβάλλονται μέχρι και την Τετάρτη 18/03.

- Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συμμόρφωση με την απόφαση και τις οδηγίες της Πολιτείας, αναστέλλει τις παρακάτω προγραμματισμένες εκδηλώσεις στους χώρους του με αναμενόμενο κοινό άνω των 1.000 ατόμων μέχρι τις 24.3.2020:
14/3 John Psathas “Νο Man’s Land”
18/3 Οι λύρες της στεριάς και της θάλασσας
21/3 Frankfurt Radio Symphony – Andrés Orozco-Estrada, Joshua Bell
24/3  Ήρωες ΙΙ - Κρατική Ορχήστρα Αθηνών & Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας

- Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ακυρώνει, ύστερα από πολλή σκέψη, τις εκδηλώσεις των επόμενων εβδομάδων, ως ένα προληπτικό μέτρο απέναντι στις εξελίξεις της επιδημίας.

- Μετά από απόφαση των φορέων διοργάνωσης της ΝΥΧΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ αλλά και του κύκλου "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ", οι προβολές που είχαν προγραμματιστεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, αναβάλλονται.

- Αναβολή της συναυλίας «Maria Callas for ever» στο θέατρο Ολύμπια.

- Η «Η Αγία Τριάδα», Με αφορμή τη ζωή και το έργο του Κώστα Ταχτσή στο Bios.Basement ακυρώνεται.

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη συναυλία του Remi & the Road στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου. Οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να εξαργυρώσουν τα εισιτήριά τους μέσω viva.gr ή να τα μεταφέρουν για την νέα ημερομηνία.

- Ακυρώνεται το The Meet Market Sunday for kids & families στο Κτήμα Αρίστη.

- Η Εθνική Λυρική Σκηνή αναστέλλει τις παραστάσεις της στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος (χωρητικότητας 1.400 θέσεων) μέχρι νεοτέρας. Οι παραστάσεις της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (χωρητικότητας 320 θέσεων) θα πραγματοποιηθούν κανονικά, εκτός αν εκδοθεί διαφορετική οδηγία από το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος για την προσεχή εβδομάδα αναστέλλεται η Πάπισσα Ιωάννα της 15ης Μαρτίου 2020. Τα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα επικοινωνήσουν με τους θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια για την Πάπισσα Ιωάννα, προκειμένου να τους προταθεί επιστροφή των χρημάτων τους ή μεταφορά των εισιτηρίων σε άλλη ημερομηνία ή άλλη παραγωγή.

-  Αναβάλλεται το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας. Εξετάζεται η δυνατότητα διεξαγωγής του FFF21 τον Ιούνιο.

- Ακυρώνεται η διάλεξη του Éric Fassin στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

- Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τροποποιεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ως εξής:
1) Ακυρώνεται η συναυλία του Philip Glass Ensemble που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 30/03 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.
2) Για λόγους προστασίας των ευπαθών ομάδων, ακυρώνονται από σήμερα 10 Μαρτίου και για τέσσερις εβδομάδες οι δράσεις που απευθύνονται σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Συγκεκριμένα:

 • Τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για άτομα 65+
 • Το πρόγραμμα «Άθληση στην τρίτη ηλικία»
 • Το πρόγραμμα «Άσκηση και Μνήμη»

Επίσης, περιορίζεται στο ήμισυ ο αριθμός των συμμετοχών σε όλα τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του ΚΠΙΣΝ. Επιπροσθέτως, περιορίζεται σε δέκα άτομα ο αριθμός των επισκεπτών που μπορούν να συμμετέχουν σε μία ξενάγηση στους εσωτερικούς χώρους τους ΚΠΙΣΝ.

- Αναστολή των παραστάσεων The Phantom of the Opera στο Christmas Theater. Το τμήμα ticketing της εταιρείας θα επικοινωνήσει με τους θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά.

- Οι παραστάσεις του Μπαλέτου της Εθνικής όπερας της Οδησσού με την Ωραία Κοιμωμένη που ήταν προγραμματισμένες για 3-5 Απριλίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δεν θα πραγματοποιηθούν.

- Το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζει τη λειτουργία όλων των παραρτημάτων του Μουσείου συνεχίζεται κανονικά μέχρι νεωτέρας. Για λόγους καθαρά προληπτικούς, δραστηριότητες «συνεδριακού χαρακτήρα», οι οποίες προϋποθέτουν την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων, όπως διαλέξεις, εγκαίνια εκθέσεων, παρουσιάσεις βιβλίων και συναυλίες, αναβάλλονται.

- Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 21 Μαρτίου συναυλία του Jack Savoretti δε θα πραγματοποιηθεί. Σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας!

- Η παράσταση #Χάσταγκ με το Ζήση Ρούμπο και τον Αριστοτέλη Ρήγα στο Premise Comedy Club δυστυχώς δε θα προχωρήσει σε παράταση, όπως είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα

- Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό.

- Η πρεμιέρα της παράστασης "Amadé The Real MOZART" του Χριστόφορου Αντωνιάδη αναβάλλεται για την Τετάρτη 1η Απριλίου στο KOTES (X Booze).

- Αναβολή της πρώτης έκδοσης του Milano Design Film Festival Greece-Athens για τον Νοέμβριο.

- Η συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη που ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Μαρτίου, αναβάλλεται για το Σάββατο 9 Μαΐου και πάλι στο Pireaus Academy.

- Αναβολή Athens Science Festival.

- Αναβολή συναυλιών του Κολομβιαβού Star Maluma σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η διοργανώτρια εταιρεία και ο καλλιτέχνης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουν νέες ημερομηνίες πραγματοποίησης των δύο μεγάλων αυτών συναυλιών και θα προβούν σε σχετική ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ημέρες.

- Αναβολή συναυλιών Κατερίνας Πολέμη στον Σταυρό του Νότου.

- Ακύρωση συναυλίας Carousel «Μεσόγειος, λίμνη πολιτισμών και τραγουδιών».

- Η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη "Αθώα πλάσματα" που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 20:30 στον Ιανό αναβάλλεται.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.