«Ο Κήπος της ΕΔΕΜ»: Εξερευνώντας την Πνευματική Ιδιοκτησία μέσα από Μουσικές Διαδρομές

«Ο Κήπος της ΕΔΕΜ»: Εξερευνώντας την Πνευματική Ιδιοκτησία μέσα από Μουσικές Διαδρομές

Με τη νέα σειρά podcast «Ο Κήπος της ΕΔΕΜ», η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής φέρνει στο φως την αξία και την σημασία των Δικαιωμάτων, μέσα από τις προσωπικές ιστορίες δημιουργών.

Η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ) παρουσιάζει την τελευταία της πρωτοβουλία, μια πρωτότυπη σειρά podcast με τίτλο «Ο κήπος της ΕΔΕΜ». Υπεύθυνος για τη δημιουργία και την επιμέλεια της σειράς είναι ο Γιώργος Μυζάλης, καταξιωμένος μουσικολόγος και Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της ΕΔΕΜ. Αυτή η καινοτόμα ενέργεια στοχεύει στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία της έννοιας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και των Δικαιωμάτων, προσφέροντας ένα διαφορετικό μέσο ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Κάθε δεκαπενθήμερο, «Ο κήπος της ΕΔΕΜ» θα φιλοξενεί δημιουργούς-μέλη της Ένωσης, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για να ακούσουμε τις προσωπικές τους ιστορίες, τη σημασία που έχει για αυτούς η Πνευματική Ιδιοκτησία και πώς αυτή συνδέεται με την καλλιτεχνική τους πορεία. Η σειρά είναι διττής φύσης: αφενός βιογραφική, παρουσιάζοντας την καλλιτεχνική πορεία του κάθε καλεσμένου, και αφετέρου εκπαιδευτική, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο πρώτος καλεσμένος της σειράς είναι ο πολυαγαπημένος συνθέτης και τραγουδοποιός Θέμης Καραμουρατίδης, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας τις προσωπικές του εμπειρίες και την αντίληψη για την «ιδιοκτησιακή» προέκταση των δημιουργιών του.

Η νέα αυτή σειρά podcast αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της ΕΔΕΜ στην προαγωγή της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της τεχνογνωσίας, ενισχύοντας την προσπάθεια για ενημέρωση και αποτελεσματικότερη προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών. Με αυτή την πρωτοβουλία, «Ο κήπος της ΕΔΕΜ» υπόσχεται να ανοίξει νέους δρόμους στην επικοινωνία και την κατανόηση της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, καλλιεργώντας μια βαθύτερη σύνδεση μεταξύ των δημιουργών και του κοινού.

Μπορείτε να ακούσετε το πρώτο podcast του «Κήπου της ΕΔΕΜ» εδώ.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.