Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων (Write For Rights) της Διεθνούς Αμνηστίας

Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων  (Write For Rights) της Διεθνούς Αμνηστίας

Η δύναμη της αλληλεγγύης έχει αποτέλεσμα! Αυτό αποδεικνύει εδώ και 18 χρόνια η εκστρατεία «Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων» (Write For Rights) της Διεθνούς Αμνηστίας, η μεγαλύτερη παγκόσμια εκστρατεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο. Με την υπογραφή μιας μόνο έκκλησης μπορεί να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου. Και μπορούμε όλοι και όλες να συμβάλουμε σε αυτό.

Οι εκκλήσεις και η άσκηση πίεσης σε θεσμικές αρχές αποτελούν σημαντικό πυλώνα του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας καθώς κάθε χρόνο καλεί τον κόσμο να υπογράψει ένα σύνολο εκκλήσεων για να υποστηρίξει μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ατόμων των οποίων τα δικαιώματα καταπατούνται.  Με αυτόν τον τρόπο εφιστάται η προσοχή στις εκάστοτε αρχές για την ύπαρξη μιας παραβίασης ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αποκατάσταση και την απόδοση δικαιοσύνης σε αυτούς τους ανθρώπους. 

Η ταυτόχρονη δράση και αποστολή εκκλήσεων από όλον τον κόσμο, αποδεικνύει ότι όταν ενώσουμε όλοι και όλες τις φωνές μας μπορούμε να φέρουμε ουσιαστική αλλαγή. Οι εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής ασκούν μεγάλη πίεση στις αρχές και έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα για τα θύματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση ατόμων που είχαν φυλακισθεί αδίκως και την αθώωση τους, τη λογοδοσία αυτών που ευθύνονται για παραβιάσεις και την προστασία ανθρώπων από την κρατική βία. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με νίκες που επιτεύχθηκαν χάρη στη μαζική αποστολή εκκλήσεων εδώ

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, που διοργανώνεται κάθε φθινόπωρο, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, μαζί με όλα τα υπόλοιπα τμήματα της παγκοσμίως, καλεί το κοινό να προασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπογράφοντας εκκλήσεις και ζητώντας δικαιοσύνη για ανθρώπους που βιώνουν παραβιάσεις.

Από τώρα και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου μπορείτε να ενημερωθείτε και να υπογράψετε τις εκκλήσεις της Διεθνούς Αμνηστίας, ενώνοντας τη φωνή σας με χιλιάδες ακτιβιστές και ακτιβίστριες από όλο τον κόσμο και υποστηρίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δείτε τις φετινές εκκλήσεις και υπογράψτε εδώ.
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.