Open Call για την ανάδειξη των ελληνικών μουσικών σχημάτων

Open Call για την ανάδειξη των ελληνικών μουσικών σχημάτων

Το Athens Jazz, ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης, επιστρέφει για 23η χρονιά από τον Δήμο Αθηναίων! Από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2024, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει τη μεγαλύτερη γιορτή της τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, χαρίζοντας μας και φέτος μια εβδομάδα γεμάτη live μουσική, ρυθμό και ξεχωριστές παράλληλες δράσεις-όλα με ελεύθερη είσοδο. 

Το 23o Athens Jazz συγκεντρώνει στην κεντρικότερη open-air μουσική σκηνή της Αθήνας όλες τις παγκόσμιες τάσεις της τζαζ, οι οποίες θα εκφραστούν ζωντανά από καλλιτέχνες και σχήματα από κάθε γωνιά του πλανήτη. Προτού, όμως ανακοινωθεί το διεθνές line-up, το Athens Jazz ρίχνει και φέτος τους προβολείς του στην εγχώρια τζαζ σκηνή, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη της τζαζ μουσικής. 

Παραδοσιακά, το Athens Jazz αφιερώνει την πρώτη του ημέρα αποκλειστικά στην ελληνική τζαζ σκηνή, παρουσιάζοντας στο κοινό τους πιο δυνατούς εκπροσώπους της, όπως τους επιλέγει η καλλιτεχνική σκηνή του φεστιβάλ. Αν θέλετε, λοιπόν, να γίνετε ένα από τα εγχώρια μουσικά σχήματα που στις 27 Μαΐου θα ανοίξουν την αυλαία της κορυφαίας μουσικής διοργάνωσης της πόλης, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στον ανοικτό διαγωνισμό του Athens Jazz, μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου! 

Στόχος του open call είναι να αναδειχτούν συνολικά τρία μουσικά σχήματα:

- η επίσημη ελληνική συμμετοχή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διεθνές πρόγραμμα του φεστιβάλ,
-η Jazz+ πρόταση, ένας καλλιτέχνης ή μουσικό σχήμα που δεν προέρχεται απαραίτητα από τον χώρο της τζαζ, αλλά συνδυάζει στοιχεία της τζαζ με ένα ή περοσσότερα μουσικά είδη, και
- η νέα μουσική πρόταση του Athens Jazz από νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες.

Η τριμελής καλλιτεχνική επιτροπή του Athens Jazz, που θα αναλύσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν και θα επιλέξει τους εκπροσώπους των τριών κατηγοριών, αποτελείται από τους Γιώργο Χαρωνίτη (δημοσιογράφος, μουσικός συντάκτης), Γιώργο Μουχταρίδη (ραδιοφωνικός παραγωγός, διευθυντής του Athens Voice Radio 102,5) και Λεωνίδα Αντωνόπουλο (μουσικός παραγωγός του Kosmos 93.6).

Στείλτε εδώ την αίτηση συμμετοχής σας 

έως την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ώρα 15:00

Η εμπειρία της συμμετοχής στο Athens Jazz από τους νικητές του open call 2023

«Η συμμετοχή μας στο Athens Jazz 2023, εκτός από τιμητική, ήταν και μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε σε μια άψογη διοργάνωση για ένα πολυάριθμο κοινό. Ευχόμαστε ο θεσμός να συνεχιστεί και να δίνει τη δυνατότητα σε ολοένα περισσότερους Έλληνες μουσικούς να παρουσιάζουν τη δουλειά τους», Spiral Trio, Επίσημη συμμετοχή 2023

«Η εμπειρία στο Athens Jazz ηταν συναρπαστική! Είναι ένα φεστιβάλ οργανωμένο με πολλή αγάπη για τη μουσική και νιώθω πολύ τυχερή που μου έδωσε χώρο να παίξω τη μουσική μου στην κατηγορία Jazz+. Ο κόσμος γέμισε την Τεχνόπολη και τις καρδιές μας, δίνοντας ρυθμό και ενθουσιασμό στο παίξιμό μας, Αναμφίβολα, η περσινή μου συμμετοχή μού άφησε μια ζεστή αγκαλιά να θυμάμαι», Nefeli Fasouli Quintet, Jazz+ 2023

«Υποβάλλαμε για πρώτη φορά συμμετοχή και η επιλογή του γκρουπ μας ήταν μια πολύ ευχάριστη και τιμητική έκπληξη, καθώς γνωρίζαμε ότι ο διαγωνισμός συγκεντρώνει πολλές αιτήσεις. Το live ήταν μια μοναδική εμπειρία, για πρώτη φορά βρέθηκα σε ένα τόσο υπέροχο stage μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό με αυτό το project», Thomas Mitroussis Quartet, Νέα μουσική πρόταση 2023 

Χαρακτηριστικά & Οδηγίες κατάθεσης υποψηφιότητας

-Κατάθεση υποψηφιότητας-Καταληκτική ημερομηνία: Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 15:00
-Κατάθεση υμοψηφιότητας μέσω Google Form στο παρακάτω link: https://forms.gle/zG1uqjUDpcbAotFBA (τίτλος: Μουσικός διαγωνισμός για το 23ο Athens Jazz)

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2130109300 καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) από τις 11:00 έως τις 16:00.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.