Open Call Future Climates

Open Call Future Climates

Future Climates – School of Redistribution: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής

Το Σχολείο Αναδιανομής είναι ένα τρίμηνο ερευνητικό πρόγραμμα, που θα μελετήσει τις οικονομικές συνθήκες που καθορίζουν και σχηματίζουν την εργασιακή συνθήκη μικρών οργανισμών πολιτισμού στην Αθήνα. Το πρόγραμμα περιστρέφεται γύρω από ένα κεντρικό ερώτημα: πώς να μεταμορφώσει κανείς την αυξανόμενα εύθραυστη ύπαρξη των μικρών οργανισμών σε μια πιο σταθερή, από άποψη οικονομίας και εργασιακής ηθικής, ύπαρξη; 
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε οργανισμούς της Αθήνας, έρευνα, εργαστήρια, διαλέξεις από διεθνείς και Έλληνες εργαζόμενους του πολιτισμού, είτε συνεργαζόμενους με θεσμούς είτε όχι, ανοιχτά προγράμματα για το κοινό, καθώς και συγγραφή κειμένων (παρακαλώ σημειώστε οτι μέρος του προγράμματος θα σχεδιάζουν και οι συμμετέχοντες).

Συνεργάτες του προγράμματος:
Victoria Ivanova, Navine Khan Dossos, Maria Lind, Markus Miessen, ΠΑΤ Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών, Emily Pethick, Alexandra Pirici, Martha Rosler, Bik Van der Pol, Nora Sternfeld, Olav Velthuis, 3 137 (Πάκυ Βλασοπούλου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Κοσμάς Νικολάου), Κωστής Σταφυλάκης κ.α.
 
Κάποιοι από τους διδάσκοντες επιθυμούν να διδάξουν μέσω Skype για οικολογικούς λόγους.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 26 Ιουνίου 2017. Θα είναι part-time και θα έχει ευέλικτο πρόγραμμα (τρεις φορές την εβδομάδα), κυρίως μετά από ώρες γραφείου (5-9 μμ), με υποχρεωτικές αλλά και προαιρετικές δραστηριότητες. Θα λαμβάνει χώρα στην State of Concept αλλά και σε άλλες τοποθεσίες στην πόλη.

Το πρόγραμμα έχουν συλλάβει και επιβλέπουν η Antonia Alampi και η Ηλιάνα Φωκιανάκη, Ιδρύτριες του Future Climates, και σχεδιάζεται από την Εβίτα Τσοκάντα, Υπέυθυνη Έρευνας του Future Climates.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το facebook ή στείλτε email στο: info@stateofconcept.org.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για ενήλικες, από απόφοιτους μέχρι και επαγγελματίες σε οργανισμούς αλλά και ανεξάρτητους εργαζόμενους του πολιτισμού. Απευθύνεται σε άτομα με ενδιαφέρον να μάθουν περισσότερα, αλλά και να συνεισφέρουν ενεργά στο Αθηναϊκό τοπίο μικρών οργανισμών και των freelance εργαζομένων του πολιτσμού. Οι συμμετέχοντες θα είναι ενεργοί παραγωγοί και όχι μόνο δέκτες γνώσης, και το πρόγραμμα περιλαμβάνει να επιμεληθούν πρόγραμμα δημοσίων δράσεων, την συγγραφή κειμένων, αλλά και να μοιραστούν την γνώση και έρευνα που θα αποκομίσουν μέσω του προγράμματος.

Το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο Αθηναίους υποψήφιους. Καλή γνώση αγγλικών απαραίτητη, και γνώση Ελληνικών επιθυμητή.
 
Οι συμμετέχοντες θα είναι 15.

Για να συμμετέχετε αποστείλλετε κείμενο μέχρι και 500 λέξεις όπου μας περιγράφετε γιατί θέλετε να συμμετέχετε καθώς και ένα εκτενές βιογραφικό αλλά και ένα κείμενο που να περιγράφει τα ερευνητικά σας ενδιαφέροντα, μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2017, στο info@stateofconcept.org.

Παρακαλώ γράψετε ως τίτλο του email Future Climates Application.
 
H επιτροπή επιλογής είναι οι Antonia Alampi, Εβίτα Τσοκάντα και Ηλιάνα Φωκιανάκη.

Κόστος συμμετοχής 200 ευρώ συνολικά για τους τρεις μήνες. Τα χρήματα της συμμετοχής θα καλύψουν μερικώς την πληρωμή του έξτρα προσωπικού και τα έξοδα υλικών των εργαστηρίων.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.