Οι XOAN έρχονται με νέο video clip, λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του ντεμπούτου album τους!

Οι XOAN έρχονται με νέο video clip, λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του ντεμπούτου album τους!

Φωτογραφία: Νεφέλη Παπαϊωάννου 

 

Το τετραμελές συγκρότημα από την Αθήνα μετρά αντίστροφα για την κυκλοφορία του πρώτου studio album τους, με τίτλο “Greenhorn”, που αναμένεται να βγεί στη κυκλοφορία στις  29 Μαϊου!

Διατηρώντας ως σημείο αναφοράς έναν ήχο με επιρροές από τα τέλη των 90’s μέχρι αρχές 00’s, οι xoan δημιουργούν ποπ κομμάτια με βαριά μελωδικά riffs.  Έπειτα από μία περίοδο προετοιμασίας, προβών και συναυλιών ανά την Αθήνα , την άνοιξη του 2018 μπήκαν στο στούντιο παρέα με τον γνωστό παραγωγό  Αλέξη Μπόλμπαση ώστε να δημιουργήσουν το ντεμπούτο δίσκο τους. Το αποτέλεσμά αυτής της διαδικασίας είναι το “Greenhorn”, ένα “coming of age” album εποχής που αρνείται να ενηλικιωθεί.  Το Greenhorn απαρτίζεται από 8 ζωηρά κομμάτια,που συνδυάζουν με ιδιαίτερο τρόπο την ποπ ευαισθησία με την «ζωώδη» έκφραση.

Μετά την πρεμιέρα του πρώτου σινγκλ τους με τίτλο “Dirt” ,τον Ιούλιο του 2019 και στη συνέχεια του δυναμικού “Yellow Fever”, opening track του album τους, πριν από σχεδόν ένα μήνα, σειρά τώρα έχει το “Saw the Sun”.

Το “Saw the Sun” είναι ένα κομμάτι με δυνατά και ''πιασάρικα'' riffs, εμπεριέχει το μήνυμα της δραπέτευσης από ένα τέλμα περισσότερο προσωπικό μα και συλλογικό συνάμα και ένα video clip εξαιρετικής αισθητικής που δίνει την εντύπωση ενός road trip τόσο με βουκολικές αλλά και με νοσταλγικά καλοκαιρινές εικόνες. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να απολαύσετε το video clip σε κινηματογράφηση του Δημήτρη Μαυροφοράκη:

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.