Οι TimeCircus διασχίζουν πεζή την Ελλάδα! Συνάντησέ τους και ... άλλαξε τον κόσμο!

Οι TimeCircus διασχίζουν πεζή την Ελλάδα! Συνάντησέ τους και ... άλλαξε τον κόσμο!

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Βοηθήστε τους TimeCircus να φτάσουν στην Ελευσίνα!

Οι TimeCircus διασχίζουν πεζή την Ελλάδα! Συνάντησέ τους και ... άλλαξε τον κόσμο!

Από την Αμβέρσα ως την Ελευσίνα, η δημιουργική κολεκτίβα TimeCircus, διανύει πεζή την Ευρώπη με ένα τροχήλατο όχημα. Συνάντησε τους σε μία από τις παρακάτω ελληνικές πόλεις και βοήθησε τους να φτάσουν στην Τελετή Έναρξης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Ξεκίνησαν στις 27 Μαϊου 2022 με τα πόδια από το Βέλγιο, διέσχισαν την Ολλανδία, την Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, και τη Ρουμανία και στόχος τους είναι να βρεθούν, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στην Ελευσίνα και να πάρουν μέρος στη φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στα 3.500 χρόνια ιστορίας της πόλης της Ελευσίνας και το μακρύ αυτό ταξίδι τους εκπέμπει ένα ζωντανό σχόλιο στον 21ο αιώνα της ύφεσης, της κλιματικής αλλαγής και της άμετρης κατανάλωσης φυσικών πόρων.

Με μοναδικό όχημα το πλοίο ξηράς ( το Llandship όπως το ονομάζουν) το οποίο ζυγίζει 3.400 κιλά, έχει ύψος 3,6 μέτρα και μήκος 9 μέτρα. Θα περάσουν από πολλές ελληνικές πόλεις ανάμεσά τους η Λάρισα, η Αιδηψός, η Αρκίτσα, οι Λιβανάτες, ο Ορχομενός, η Θήβα, η Μαγούλα και μέχρι να φτάσουν στην Τελετή Έναρξης της 2023 Ελευσίς θα έχουν διανύσει πεζή 3.000 χιλιόμετρα, σε εννέα μήνες!

Γίνε κι εσύ μέρος της ακτιβιστικής ομάδας για μερικά λεπτά, λίγες ώρες ή ακόμα και μέρες και σπρώξε το Landship σε μία δύσκολη ανηφόρα, μάθε πώς γίνεται η επανάχρηση υλικών μέσω της ανακύκλωσης, γνώρισε ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών, μα πάνω από όλα γίνε μέρος ενός κοινού σκοπού στέλνοντας το μήνυμα ότι οι κοινωνικές αλλαγές πυροδοτούνται από ανθρώπους με πάθος και ισχυρή θέληση!

Στόχος των TimeCircus με την άφιξη τους στην Ελευσίνα, είναι να κατασκευάσουν, με τη συμμετοχή των κατοίκων, το THE ARK, ενα ενεργό πολιτιστικό κέντρο, από ανακυκλώσιμα υλικά, με απώτερο στόχο την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την αλληλεπίδραση με διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, τον πειραματισμό με νέες μεθόδους και πρακτικές, τη γνωριμία με καινοτόμες προσεγγίσεις και μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης. Στο κέντρο του The Ark θα δεσπόζει το landship, το οποίο θα λειτουργεί ως κινητή ομαδική έκθεση όλων των υλικών και των ιστοριών που συνέλεξε η ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της.

Δείτε εδώ τη διαδρομή των TimeCircus και συνάντησε τους σε μία από τις παρακάτω πόλεις!

Κατερίνη 

Λεπτοκαρυά

Λάρισα

Βελεστίνο

Αγιόκαμπος 

Αρκίτσα

Λιβανάτες

Αταλάντη

Ορχομενός

Αλίαρτος 

Θήβα

Μαγούλα

Λίγα λόγια για τους TimeCircus:

Οι TimeCircus εχουν κατασκευάσει εγκαταστάσεις, καλλιτεχνικά έργα και χώρους συναντήσεων στον δημόσιο χώρο, χρησιμοποιώντας πάντα ανακυκλώσιμα υλικά και αποκαλώντας το στυλ τους «Αρχαιο-φουτουριστικό». Ακολουθώντας την ιδεολογία "από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο", κάθε έργο τους υπάρχει λόγω της πραγματικής του χρήσης. Πιστεύουν ότι κάθε κοινωνική αλλαγή εκπορεύεται μόνο από τις δράσεις μικρών ομάδων. «Ποτέ μην αμφιβάλλεις ότι μια μικρή ομάδα σκεπτόμενων και αφοσιωμένων πολιτών μπορεί να αλλάξει τον κόσμο...» (Margaret Mead). Ο δημιουργικός πυρήνας της ομάδας αποτελείται από 15 καλλιτέχνες, χειροτέχνες και δημιουργούς και μία εναλασσόμενη ομάδα εθελοντών, ενώ κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών παρεμβάσεων της, η ομάδα προσεγγίζει και τυχαίους περαστικούς για να συνεισφέρουν στα έργα και τις δράσεις της. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ:
Η είσοδος στο κεντρικό γεγονός της Τελετής Έναρξης είναι δωρεάν με απαραίτητη προϋπόθεση την παρακράτηση Δελτίου Εισόδου ηλεκτρονικά από την Ticketservices.

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023 2023eleusis.eu 
 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.