Οι Steams επιστρέφουν στην σκηνή

Οι Steams επιστρέφουν στην σκηνή

Οι Steams επιστρέφουν στην Αθηναϊκή σκηνή μετά από απουσία ενός χρόνου. Απουσία η οποία ήταν σκόπιμη ώστε να ολοκληρώσουν την παραγωγή του ντεμπούτου LP τους, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο εγχείρημά τους ως τώρα.

Όντας ένα δυναμικό μουσικό σχήμα, οι Steams αποτελούν την εκπλήρωση ενός γενικού και ταυτόχρονα πολύ προσωπικού οράματος του Πάνου Δημητρόπουλου, lead singer και δημιουργού του σχήματος, ο οποίος και ανέλαβε το συγκεκριμένο εγχείρημα χωρίς την υποστήριξη κάποιας δισκογραφικής.

Steams είναι μια μπάντα που το κοινό έχει συνηθίσει να ακούει σε live περιβάλλον. Τον Μάρτιο του ’16 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single “Feed/Green Fire”, το οποίο γνώρισε πρωτοφανή επιτυχία για ελληνικό unsigned act. Ένα χρόνο αργότερα μπήκαν στο studio ξεκινώντας τις ηχογραφήσεις για το ντεμπούτο LP τους, το οποίο στόχευε εν μέρει και σε μία αλλαγή μορφής σε σχέση με την ως τώρα δουλειά τους. Το album αυτό ηχογραφήθηκε live και εξελίχθηκε σε ένα μεγαλεπίβολο project καθώς η παραγωγή ξεπέρασε την εννοιολογία της heavy psych rock ταμπέλας τους. Η παραγωγή αυτή έγινε διά χειρός Άλεξ Μπόλπαση, φράση σχεδόν κυριολεκτική καθώς οι μίξεις πραγματοποιήθηκαν με πλήρως αναλογικό τρόπο. Το mastering του δίσκου ανέλαβε ο Dave Cooley στο Elysian Masters στο Los Angeles. Με αναμφίβολα γνήσιους και ενδιαφέροντες ήχους, ήχοι που προέκυψαν και από αναπάντεχες συνεργασίες με guest μουσικούς παραδοσιακών οργάνων, το πρώτο αυτό ολοκληρωμένο album εγκαλεί τον ακροατή με τρόπο καθηλωτικό.

Το εν λόγω LP φέρει τον τίτλο “Wild Ferment”, τίτλος που προδίδει και σκιαγραφεί με μεστό τρόπο την πορεία, όχι μόνο του συγκεκριμένου δίσκου, αλλά και των Steams γενικότερα καθως δίνεται έμφαση στην ώριμη δουλειά που χρειάστηκε για να προκύψει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και αποτελεί εμπραγμάτωση της ανάγκης του για έκφραση. Αποτελείται απο κομμάτια πλήρως εικονοπλαστικά και ατμοσφαιρικά, τα οποία αναδεικνύουν αναμφίβολα την αυθεντικότητα που χαρακηρίζει το συγκεκριμένο σχήμα καθώς και την πλήρη έλλειψη ετεροκαθορισμού αφού βασίζεται στην αυτοεφεύρεση και τον αυτοκαθορισμό του δημιουργού του.

Το “Wild Ferment” αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα σε φυσική και ψηφιακή μορφή.

 


TRACKLIST
 > The Harvest
 > Ever Lasting
 > Amdajitr (The Odyssey of Young)
 > Fjordian Blue
 > The Drought
 > Ephemeral Joys
 > Perfect Storms from Afar ft. Psarantonis
 > The Beautiful 
 > Black Sand

 

 

 

Πάρτε μία γεύση από τη μουσική των The Steams:


LINKS
Spotify
You Tube
Bandcamp
Facebook Page
Instagram

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.