Οι «ομπρέλες» του Γ. Ζογγολόπουλου υψώνονται στην Αίγυπτο

Οι «ομπρέλες» του Γ. Ζογγολόπουλου υψώνονται στην Αίγυπτο

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου εγκαθιστά το γλυπτό του Γιώργου ΖογγολόπουλουΟμπρέλες σε παραλία της Αιγύπτου. Ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κύριο Νίκο Θεοδωρίδη, και τον Γενικό Διεθυντή, κύριο Άγγελο Μωρέτη, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αίγυπτο έχοντας ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης και ένταξης του έργου στον περιβάλλοντα χώρο.

Οι Ομπρέλες του Γιώργου Ζογγολόπουλου αποτελούν σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα αποτελώντας ένα από τα πλέον φωτογραφημένα γλυπτά παγκοσμίως.
Η ιδιαιτέρως επιτυχής εγκατάσταση του γλυπτού στην πόλη της Θεσσαλονίκης το 1997 από τον Γιώργο Ζογγολόπουλο έκανε το έργο άμεσα αγαπητό στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης, ενώ θεωρείται πρότυπο γλυπτικής εγκατάστασης στο δημόσιο χώρο καθώς το έργο ενσωματώνεται αρμονικά στον ορίζοντα προσφέροντας μια εξαιρετική προοπτική θέασης.

Ο Γιώργος Ζογγολόπουλος παρουσίασε έργα του στην Αίγυπτο το 1946 συμμετέχοντας στη Διεθνή Έκθεση του Καΐρου. Σήμερα, 72 χρόνια αργότερα, οι διάτρητες χαλύβδινες Ομπρέλεςέρχονται να συνεχίσουν τον διάλογο του Αιγυπτιακού και του Ελληνικού πολιτισμού και να ενισχύσουν την ελληνο-αιγυπτιακή φιλία ως ένα σύγχρονο εικαστικό τοπόσημο που δεσπόζει και στις δύο χώρες.

ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Δημοκρατίας 49, 154 52 Π. Ψυχικό, Αττική

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.