Οι My Wet Calvin διασκευάζουν τη «Μελαγχολία»

Οι  My Wet Calvin διασκευάζουν τη «Μελαγχολία»

Το “Melancholie”, αρχικά ερμηνευμένο από τους Γερμανούς Die Bambis, ήταν τεράστια επιτυχία στην χώρα μας το 1965 από τον Peppino Di Capri, τόσο μεγάλη που μάλιστα το τραγούδησε ο ίδιος και στα ελληνικά.

Οι στίχοι «Μελαγχολία του Σεπτέμβρη…» αποτυπώνουν με ακρίβεια το ελληνικό πνεύμα μετά το πέρας του καλοκαιριού και των διακοπών. Η έναρξη των σχολείων, η εξεταστική, μια νέα αρχή σε κάποια άλλη πόλη, σε κάποια άλλη χώρα θα φέρουν μαζί τους τα σημάδια του καλοκαιριού. Σαν την υγρασία που φέρνει μια ξεχασμένη, ξεθωριασμένη αφίσα του ΕΟΤ, από τη δεκαετία του 70, σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο.

Το κλασικό τραγούδι δεν έχει διασκευαστεί καμία φορά από εναλλακτικό σχήμα κι αυτό ήταν μια τεράστια πρόκληση για τους My Wet Calvin. Τα θλιμμένα φωνητικά του αθηναϊκού duo συνδυάζονται με το 80s synth και το κάνουν να ακούγεται σαν ηλεκτρική, φθινοπωρινή βροχή.

Ακούστε το στο spotify και δείτε το video clip: 
  

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.