Οι ΗΡΩΕΣ της Ζέτης Φίτσιου με τη Φαίη Ξυλά διαγωνίζονται στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Οι ΗΡΩΕΣ της Ζέτης Φίτσιου με τη Φαίη Ξυλά διαγωνίζονται στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ήχοι, μουσικές, καυστικοί διάλογοι και πολύχρωμες ιστορίες συνθέτουν το πρωτότυπο ηχητικό έργο «ΗΡΩΕΣ» της Ζέτης Φίτσιου που συμμετέχει φέτος στο διαγωνιστικό τμήμα podcast του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Με τη μοναδική ερμηνεία της Φαίης Ξυλά, οι τέσσερις αυτοτελείς μικρές κωμικές ιστορίες με κεντρική ηρωίδα την Ευτέρπη, μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Η ευγενής και καθόλου πονηρή - δεσποινίς-  Ευτέρπη καταφέρνει πάντα να «μπλέκεται» στις πιο απρόσμενες κωμικές καταστάσεις. Μέσα από τις μοναδικές περιπέτειές της ξεδιπλώνει τον απολαυστικό χαρακτήρα της και μας παρασέρνει σε έναν άλλον κόσμο με την ξεχωριστή οπτική της ματιά. Μαζί της θα συναντήσουμε ήρωες μιας… ευρείας γκάμας (πολιτικούς, αστυνομικούς, γιατρούς, αριστοκρατικούς γόνους κ.ά) που θα ολοκληρώσουν το πολύχρωμο ψηφιδωτό της ιστορίας μας. 

Τους ήρωες εμπνεύστηκε και έγραψε η Ζέτη Φίτσιου, συγγραφέας και δημιουργός της Radio Play Theater πλατφόρμας www.iroes.art. Τη σκηνοθεσία και τον ηχητικό σχεδιασμό έκανε ο Διαμαντής Καραναστάσης, η Φαίη Ξυλά ερμήνευσε όλους τους ρόλους, ενώ η ΜΟΝΙΚΑ έγραψε τη μουσική των τίτλων.

 

Η Ζέτη Φίτσιου είναι συγγραφέας. Έργα της έχουν εκδοθεί και ανεβεί σε θεατρικές σκηνές. Το έργο της «Το πείραμα» (Εκδόσεις Δωδώνη), ανέβηκε για πρώτη φορά στο Υποσκήνιο Β’ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τη σεζόν 2018-19. Το θεατρικό της έργο «PLAN B» (εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ) διακρίθηκε με έπαινο στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα EURODRAM (2018). Το έργο της «Τεχνοχρόνος» κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό́ συγγραφής θεατρικού́ έργου που διοργάνωσε η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (2017). Τον Ιούλιο του 2020 δημιούργησε την πλατφόρμα www.iroes.art που ειδικεύεται στο Radio Play Theater, τις ακουστικές παραστάσεις. Τα νέα της θεατρικά  έργα: «Το κουνούπι» με τους Μυρτώ Αλικάκη και Νίκο Ψαρρά, «Το πάτωμα» με τους Πάνο Βλάχο και Πέτρο Λαγούτη και ο πρώτος κύκλος επεισοδίων της «Ευτέρπης» με την Φαίη Ξυλά συγκέντρωσαν περισσότερους από 60.000 ακροατές το σύντομο διάστημα μετάδοσής τους.

Συντελεστές

Σύλληψη- Σενάριο: Ζέτη Φίτσιου
Σκηνοθεσία, ηχογράφηση, Sound Design: Διαμαντής Καραναστάσης
Music Score: ΜΟΝΙΚΑ
Παίζει η Φαίη Ξυλά

Περισσότερα στοιχεία για το διαγωνιστικό τμήμα podcast του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης βρίσκετε εδώ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.