OFF OFF ATHENS για 11η χρονιά

OFF OFF ATHENS για 11η χρονιά

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ, με την εμπειρία των δέκα προηγούμενων διοργανώσεων, μπαίνει φέτος σε μια νέα δυναμική φάση. Παραφράζοντας το Off-Off Broadway, το Off-Off Athens είναι ένα από τα πρώτα φεστιβάλ που απέδειξε πως υπάρχει ανοιχτός χώρος και διάθεση για πειραματισμό. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 10 χρόνια, 281 ομάδες, 1.958 καλλιτέχνες και παραπάνω από 30.000 θεατές. Στα δέκα αυτά χρόνια φιλοξενήθηκαν σε ένα πλουραλιστικό και αδέσμευτο Φεστιβάλ ομάδες που αναμετρήθηκαν με νέες φόρμες, προβληματισμούς και τάσεις καθιερώνοντας το Off-Off Athens ως σημείο αναφοράς για όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τον σύγχρονο πειραματισμό και την έκφραση. Φέτος, το φεστιβάλ αναδιαμορφώνεται ερχόμενο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής και να συμβάλει με έναν πιο καθοριστικό τρόπο στην ανάπτυξη των νέων επαγγελματικών δυνάμεων του θεάτρου, πάντοτε ως ένας ανοιχτός τόπος δημιουργίας. Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες.

 

«Γνωριζόμαστε;» | Τρίτη 28 Μαΐου στις 20:15 & Τετάρτη 29 Μαΐου στις 22:00

Ένα αυτοσχεδιαστικό project για τρεις ηθοποιούς και ένα πιάνο. Τρία γυναικεία πρόσωπα. Τρεις πολύ διαφορετικές ιστορίες. Το κοινό θέτει τα ερωτήματα. Οι απαντήσεις, χτίζουν τις τρεις ηρωίδες που θα ξεδιπλώσουν πτυχές της προσωπικότητας τους, καθώς διηγούνται τη δική τους ιστορία. Η παράσταση "Γνωριζόμαστε;" των SAB-Cult (Βασιλική Κίσσα, Σουζάνα Βαρτάνη και Άννα Πατρικίου) είναι ένα αυτοσχεδιαστικό project, στο οποίο οι ηθοποιοί καλούνται να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους ήρωα και την ιστορία του, μέσα από τις ερωτήσεις που θα τους θέσει το κοινό. Χαρακτήρες που γεννιούνται εκείνη τη στιγμή και αλληλεπιδρούν με μοναδικά εργαλεία το σώμα, τη φωνή και τη μουσική του Θάνου Παπαχρήστου (πιάνο).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: SAB-Cult

Πιάνο: Θάνος Παπαχρήστου

Αυτοσχεδιάζουν: Βασιλική Κίσσα, Σουζάνα Βαρτάνη, Άννα Πατρικίου

 

«Γιοί και κόρες, μιά παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας!» | Τετάρτη 29 Μαΐου στις 20:15 & Πέμπτη 30 Μαΐου στις 22:00

 

Η παράσταση βασίζεται πάνω σε ιστορίες- αναμνήσεις παππούδων και γιαγιάδων που τους ζητήθηκε να θυμηθούν μια ιστορία που σημάδεψε τη ζωή τους. Επιλέγονται ιστορίες που είναι συνδεδεμένες με ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας και όχι μόνο. Πως βγαίνει στην επιφάνεια μέσα απ’ αυτές τις αναμνήσεις, ένας πρότερος εαυτός, νέος, γεμάτος ενέργεια, που ερωτεύεται, ελπίζει, ονειρεύεται; Οι ηλικιωμένοι πρωταγωνιστές των ιστοριών θυμούνται μέσα από δύσκολες εποχές (πόλεμος, εμφύλιος, μετανάστευση). Άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές, διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο, διαφορετικές επιλογές και περιβάλλον, έχουν τελικά αυτό το κοινό χαρακτηριστικό στις ιστορίες τους: την αναζήτηση της ευτυχίας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική Ομάδα: 4και κάτι

Κείμενο: Γιάννης Καλαβριανός

Σκηνοθεσία: Ιωάννα Ντακόλια, Όμηρος Πρώιος

Φωτισμοί / Σκηνικά: Κωνσταντίνα Ποντίκη

Κοστούμια: Ομάδα 4και κάτι

Μουσική: Ιωάννα Ντακόλια

Κίνηση: Βαρβάρα Χρυσή, Έλενα Χρηστίδη

Φωτογραφίες: Τζωρτζής Ζαλογιάννης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ομάδα 4και κάτι

Trailer παράστασης: Κωνσταντίνα Ποντίκη, Τζωρτζής Ζαλογιάννης

Ερμηνεύουν: Χρυσή Βαρβάρα, Σωτήρης Γιώτης, Δάφνη Χιώνη, Έλενα Χρηστίδη

 

«Μη με ρωτάς πού είναι η Καλλιφόρνια» |  Πέμπτη 30 Μαΐου στις 20:15 & Παρασκευή 31 Μαΐου στις 22:00

Τέσσερις φιλενάδες μοιράζονται τη φαντασίωση μιας απόδρασης από την τωρινή τους πραγματικότητα. Σχεδιάζοντας ένα μακρινό όσο και αβέβαιο ταξίδι καθηλωμένα σ έναν καναπέ, αραδιάζουν όνειρα, προσδοκίες, επιθυμίες και εν τέλει εγκλωβίζονται σ ένα φανταστικό σχέδιο διαφυγής. Ζουν στην Αθήνα, επιμένουν να πιστεύουν στην ουτοπία και να διεκδικούν το ανεκπλήρωτο μακριά από τα προβλήματά τους. Η Καλιφόρνια μοιάζει ιδανικός προορισμός.  Ή ό,τι σημαίνει η Καλιφόρνια για τον καθένα. Θέλεις να φύγεις αλλά και πού να πας; Και πώς να πας; Ίσως καμιά φορά αρκεί να ονειρεύεσαι και να ελπίζεις. Και αν τελικά μείνεις εδώ ίσως να κοιτάξεις κατάματα τον εαυτό σου και τους άλλους.

(μία πρώτη αφορμή του έργου υπήρξε το έργο "Kαλιφόρνια ντρίμιν" του Β.Κατσικονούρη τον οποίο ευχαριστούμε θερμά)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη: Ηλίας Βογιατζηδάκης, Μυρτώ Δελημιχάλη, Χάρης Φραγκούλης, Αλεξάνδρα Χασάνη

Φωτισμοί: Σοφία Αδαμοπούλου

Ερμηνεύουν: Ηλίας Βογιατζηδάκης, Μυρτώ Δελημιχάλη, Χάρης Φραγκούλης, Αλεξάνδρα Χασάνη

 

«Kraaou!» |  Παρασκευή 31 Μαΐου στις 20:15 & Σάββατο 1 Ιουνίου στις 22:00

Ένας «ύμνος» στον έρωτα, στην γυναίκα, και στην «κοινωνική ορνιθολογία» μέσα από την ποιητική ματιά ενός, ή μάλλον δύο, γυναικών… κλόουν. Εκ διαμέτρου αντίθετες μα εξωφρενικά αλληλοεξαρτώμενες. Το μόνο ίσως κοινό τους χαρακτηριστικό τους, η συνεχής ΕΜΜΟΝΗ τους με ευτελή αντικείμενα, τα οποία πάντα πρωτοστατούν και τελικά αποκαλύπτουν τον αλλόκοτο χαρακτήρα τους και συνθέτουν την ιστορία τους. Το ‘’Kraaou!’’ είναι μια ωδή στα κοράκια, ένας ύμνος στα πουλιά, ένα ατέρμονο κυνήγι σε ό,τι τις τρομάζει, της υπνωτίζει, τις ορίζει, τις ξεσηκώνει και τελικά τις απογυμνώνει ,τις ενδυναμώνει και τις σκιαγραφεί.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική Ομάδα: Odette & Vlasia

Σκηνοθεσία/Κίνηση: Χρήστος Καούκης

Σκηνικά/Φωτισμοί: Χρήστος Καούκης

Κοστούμια: Εύα Πατραμάνη, Odette & Vlasia

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Καούκης

Φωτογραφίες: Νίκος Γεωργίου, Χρήστος Καούκης

Ερμηνεύουν: Χριστίνα Κωνσταντινίδου (Οdette), Κλαίρη Σαρρηκυριάκου (Vlasia)

 

«Χρωματιστές γυναίκες ή δυο άσπρες φάλαινες» |  Σάββατο 1 Ιουνίου στις 20:15 & Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 22:00

Κάτι λείπει, κάτι θα λείπει πάντα. Η έλλειψη δημιουργεί χειρονομίες, λόγια, γέλια. Ακόμα και η απέραντη αγάπη των δυο αδερφών δεν κατάφερε να εξαλείψει την έλλειψη. Δυο αντίθετοι κόσμοι που βρίσκουν το σημείο συνάντησης τους στην ανάμνησή και την αναπαράσταση της παιδικής τους ηλικίας. Ένας αγώνας επιβίωσης. Η λύτρωση που έρχεται μέσω του άλλου. Ένα παράθυρο προς την ελευθερία που ανοίγουν μαζί.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: ΠραξονΑνομήματα

Κείμενο: διασκευή στις “Χρωματιστές γυναίκες” του Β. Ζιώγα και το “Τίτα-Λου” της Κατρίν Αν

Μετάφραση: Νικηφόρος Παπανδρέου

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Τζαβάρα

Σκηνικά: Εύη Αθανασίου και η ομάδα

Κοστούμια: Ειρήνη Τζαβάρα και η ομάδα

Μουσική: children του Σταμάτη Σπανουδάκη

Φωτισμοί: Στέλιος Πλασκασοβίτης

Κίνηση: Κωνσταντίνα Σπάθη

Φωτογραφίες: Δημήτρης Συρανίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Λιάγκου

Trailer παράστασης: Αλέξανδρος Παλιεράκης

Μοντάζ trailer: Γιώργος Κουρμούζας

Ερμηνεύουν: Λεμονιά Αντωνάτου, Κατερίνα Λιάγκου, Τζίνα Ντέγκα, Κωνσταντίνα Σπάθη

 

«Ας το πάρει το ποτάμι» | Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 20:15 & Τρίτη 4 Ιουνίου στις 22:00

 Ήταν ένα καλοκαιρινό πρωινό. Ο αέρας φυσούσε απαλά, αλλά ο ήλιος έκαιγε δυνατά. Όλα έμοιαζαν στη θέση τους μιας και όλα είχαν ησυχάσει από την βουή του κόσμου. Ο καφές περίμενε πάνω στο τραπέζι και το φαγητό είχε αρχίσει να ψήνεται.. το βλέμμα που έπεσε ακαθόριστα έξω από το παράθυρο χάθηκε όταν ένα τηλεφώνημα είχε την ερώτηση: ‘’ Μια μυγδαλιὰ και δίπλα της, εσύ. Μα πότε ανθίσατε; Η απρόσμενη επιστροφή στο σπίτι των παιδικών χρόνων θα γεμίσει τις ζωές των ηρώων με όλα όσα είχαν αφήσει στη λήθη.

«Βαρύς

Μ’ ένα κεφάλι σαν αυγό Χωρίς μάτια χωρίς χαρακτηριστικά.

Ξαναγυρίζεις»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: Ιφιγένεια Γρίβα, Μαρία Νίκα, Παναγιώτης Ιωσηφίδης, Νικόλας Χαλδαιάκης, Μαρία Χανιωτάκη, Θωμάς Οικονομάκος

Κείμενο: Η ομάδα

Σκηνοθεσία: Ιφιγένεια Γρίβα

Σκηνικά/Κοστούμια: Η ομάδα

Μουσική: Η ομάδα

Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος

Φωτογραφίες: Αναστασία Λιάπη

Φωτογραφία σκίτσο: Μαρία Νίκα, Άρης Τρουπάκης

Ερμηνεύουν: Ιφιγένεια Γρίβα, Μαρία Νίκα, Παναγιώτης Ιωσηφίδης, Νικόλας Χαλδαιάκης

  

«Ένα δέντρο για τον Αντρέι» | Τρίτη 4 Ιουνίου στις 20:15 & Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 22:00

 

Ουκρανία, τέλη δεκαετίας 90. H διάσπαση της σοβιετικής ένωσης βρίσκει τη χώρα ανεξάρτητη αλλά κατεστραμμένη οικονομικά. Σε ένα μικρό χωριό μεγαλώνει ο Αντρέι  προσπαθώντας να κατανοήσει τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω του. Την ανεργία, την κρίση, τους φίλους του αλλά και τον ίδιο που αλλάζει κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια τοξική, εθισμένη σε ουσίες και στη θρησκευτική πίστη, αποξενωμένος από τους φίλους και το εκπαιδευτικό σύστημα, βρίσκει παρηγοριά σε ένα δέντρο. Όνειρο του να γυρίσει τον κόσμο με το ποδήλατο του και να γίνει συγγραφέας. Και κάπου εκεί... η πραγματικότητα μπερδεύεται με τη φαντασία  και το δέντρο γίνεται γι αυτόν φίλος, οικογένεια, σύμμαχος στα όνειρα του. Σκαρφαλωμένος στα κλαδιά του αφηγείται την ιστορία του και βρίσκει τη γαλήνη που αποζητούσε.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο / Σκηνοθεσία: Μαρία Μάργαρη

Σκηνικά: Ελένη Παπαευσταθίου

Κοστούμια: Παρασκευή Αναγνώστη, Μάρη Μαγκάκου

Μουσική: russian lullaby bayu bayushki, Turkish March Mozart

Φωτισμοί: Γιώργος Ζιώγαλας

Κίνηση: Νικολέτα Σοφία

Φωτογραφίες: Πέτρος Hodo

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασιλική Μουργελά

Trailer παράστασης: Πέτρος Ηοdo, Αλέκος Σωτηρίου

Φωνή: Γιάννης Πετρίδης

Ερμηνεύουν: Αντρέας Βελέντζας, Δημήτρης Καπαμάς, Παναγιώτης Λαγανάς, Ελένη Λύρα, Μαργαρίτα Μάργαρη, Αντωνία Πίντζου

 

«COUPE 77» | Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 20:15& Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 22:00

Στο COUPE 77, ένα wagon bar, στην Γερμανία, συναντιούνται κόσμοι, ιδέες, αξίες και διλήμματα που έχουν περάσει από τα μυαλά και τα στόματα ανθρώπων στις πιο μεγάλες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας. Μια Εβραία, ένας πρόσφυγας, ένας δικαστής, μια μάρτυς, ένας γιος μια μάνα και τελικά, μια γυναίκα και ένας άντρας ζωντανεύουν μέσα στο βαγόνι αυτά που κάποιοι είπαν, αυτά που κάποιοι θα πουν και κυρίως αυτά που κάποιοι δεν θα πουν ποτέ. Όλα αυτά μπροστά στα μάτια του πιανίστα και της τραγουδίστριας του COUPE 77, που με μουσικές από όλες τις μεριές της γης, αγκαλιάζουν, σχολιάζουν κι εξελίσσουν αυτό το «αλλιώτικο» παραμύθι. Και ένα παιδί…ένα παιδί που μονάχα αυτό μπορεί να δει, να ακούσει, να μιλήσει και να μην σωπάσει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: ARTeria Theater Company

Κείμενο/Επιμέλεια κειμένων: Νίκος Βατικιώτης, Αντζέλικα Αρουτιόνοβα

Σκηνοθεσία: Νίκος Βατικιώτης

Σκηνικά: Zaf Cntr

Μουσική: Νάσσος Σωπύλης

Φωτισμοί: Νίκος Βατικιώτης

Κίνηση: Έλενα Γεροδήμου

Γραφιστική επιμέλεια: gridfox.gr

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντζέλικα Αρουτιόνοβα

Ερμηνεύουν: Αντζέλικα Αρουτιόνοβα, Νίκος Βατικιώτης

Πιάνο: Νάσσος Σωπύλης

Τραγουδάει ζωντανά η Φιντέ Κόσκαλ

Μαζί μας ο μικρός Νικόλας και μαθητές του ωδείου ΦΑΚΑΝΑΣ

 

«Εκείνος που δέχεται χαστούκια» | Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 20:15 & Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 22:00

 

Όλα ξεκινούν μέσα σε ένα τσίρκο. Ο ΕΚΕΙΝΟΣ αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Δεν έχει ταυτότητα γιατί δε θέλει να έχει ταυτότητα. Το ταλέντο του είναι να δέχεται με ευχαρίστηση χαστούκια από το κοινό. Αυτό το ταλέντο του δίνει τη θέση που επιθυμεί τόσο πολύ. Με την ένταξή του στο θίασο προκαλεί πολλές ανατροπές. Ο ΕΚΕΙΝΟΣ είναι η αφορμή της αποκάλυψης όλων των ιστοριών και τέλος και της δικής του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: TheTalking Props

Κείμενο: TheTalking Props

Μετάφραση: Κοραλλία Μακρή

Σκηνοθεσία- Κείμενο: TheTalking Props

Κοστούμια: TheTalking Props

Σκηνικά: Κώστας Ρέππας

Μουσική: Γιώργος Μωησιάδης

Φωτισμοί: Ελίνα Σουλτάνη

Φωτογραφίες: Ιωάννα Αβδελοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελίνα Σουλτάνη

Trailer παράστασης: Ιουλία Αγαλίδου

Ερμηνεύουν: Ιωάννα Αβδελοπούλου, Ιουλία Αγαλίδου, Τζοάννα Αγγελή, Ελένη Μπίκου, Κώστας Ρέππας

 

«Σαμοθράκης Νήματα» | Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 20:15 & Σάββατο 8 Ιουνίου στις 22:00

Αληθινές ιστορίες και θρύλοι από την ακριτική Σαμοθράκη ξετυλίγονται πάνω στη σκηνή. Ιστορίες ανθρώπων του σήμερα και του χθες σκιαγραφούν το πανέμορφο και μυστηριακό νησί του θρακικού πελάγους. Σε μία σπονδυλωτή παράσταση όπου εναλλάσσονται το γέλιο με το κλάμα, η ανάγκη που τελικά γεννιέται είναι μία... «Να πας Σαμοθράκη».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: Omi Goat

Κείμενο: Πέτρος Αποστολούδιας, Δημοσθένης Βασιλείου, Ίωνας Δραγούμης, Κατερίνα Παπανίκου, Μανώλης Στεργίου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης,  Omi Goat

Σκηνοθεσία: Άκης Φιλιός

Σκηνικά/Κοστούμια: Omi Goat

Μουσική: Άκης Φιλιός, Κώστας Γάκης, Κώστας Κωνσταντάτος

Φωτισμοί: Omi Goat

Κίνηση: Δάφνη Πανταζοπούλου

Φωτογραφίες: Άγγελος Φιλιός

Βοηθός Σκηνοθέτη: Omi Goat

Trailer παράστασης: Άγγελος Φιλιός

Ερμηνεύουν: Αλέξια Αγαπάκη, Κίμωνας Δούσης, Αγγελική Καλησπέρη, Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου, Αλέξανδρος Παπανικολάου, Ελένη Καραδάκη, Σοφία Ρούσσου, Κώστας Σκάντζικας, Δήμητρα Ταρούση, Δώρα Τσιαμπούρη, Τερέζα Τσούκνου, Άκης Φιλιός

 

«Femifesto» | Σάββατο 8 Ιουνίου στις 20:00, Κυριακή 9 Ιουνίου στις 20:00 & στις 22:00 & Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 22:00 (έκτακτη συμμετοχή)

Θα μπορούσαν να ζουν στην ίδια, μουντή, πολυκατοικία. Ή στην ίδια φυλακή. Δώδεκα γυναίκες και ένας σκύλος. Είναι η στιγμή τους. Θα μας πουν την ιστορία τους. Προσπαθούν να ενταχθούν ή να ξεφύγουν από το συμβατικό φόντο που τους επιβάλλεται. Από πού αντλεί έμπνευση μια ιδιοφυής συγγραφέας; Θα καταφέρει η Σ. να συναρμολογήσει το παζλ; Από πόσα σημεία αποτελείται η γη όταν δεν υπάρχει πια η χώρα σου στο χάρτη; Τέσσερις θεατρίνες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Πόσο μπορεί να σε τραυματίσει το μαχαίρι του βουτύρου; Μαμά! Να σε κεράσω ένα τσιγάρο; Καρελάκι; Ή Εκλαιράκι; Ιστορίες που κινούνται μεταξύ καθημερινότητας, χιούμορ και έρωτα. Από 6 νέους συγγραφείς και το μάθημα «Υποκριτική σε κείμενα in progress».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: Υποκριτική σε κείμενα in progress

Κείμενο: Σοφία Γιαννούλη, Ειρήνη Δερμιτζάκη, Γεωργία Κούρτη, Χαρά Νικολοπούλου, Αδαμαντία Ξηρίδου, Αντώνης Παπαϊωάννου

Σκηνοθεσία: Πέπη Μοσχοβάκου

Σκηνικά / Κοστούμια / Μουσική / Φωτισμοί: η ομάδα

Ερμηνεύουν: Σοφία Γιαννούλη, Μαρία Δέσκου, Ιουλία Κακανά, Ιόλη Μπάκα, Μαίρη Κοντού, Ιωάννα Μητσιάλη, Ζωή Αλουπογιάννη

 

«Ψυχές με Ανθρώπινη Φωνή» | Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 20:15 & Τρίτη 11 Ιουνίου στις 22:00

Η απώλεια, η μοναξιά, ο πόνος, η δυσκολία να ξεφύγεις από μια στιγμή, να σβήσεις μια εικόνα,  να ξεχάσεις μια λέξη, να αποδεκτής μια κατάσταση, σε κάνουν να ζεις σε μια πόλη φαντασμάτων και να χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα. Τα πάντα κινούνται γύρω από την σφαίρα των αναμνήσεων και των φαντασιώσεων, τίποτα όμως ζωντανό δεν συμβαίνει στην ζωή σου.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: *(Σ)τροfή

Κείμενο / Διασκευή: Ελένη Δούναβη

Σκηνοθεσία: Ελένη Δούναβη

Σκηνικά / Κοστούμια: Ομάδα *(Σ)τροfή

Μουσική / Φωτισμοί: επιμέλεια μουσικής: Ελένη Δούναβη

Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

Εικονοληψία / Μοντάζ / Trailer: Σπύρος Γερούσης

Γραφιστικά: Γιάννης Γεωργιάδης

Ερμηνεύουν: Ελένη Δούναβη, Γιώργος Τακίρης

 

«Κυνηγημένοι» | Τρίτη 11 Ιουνίου στις 20:15 & Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 22:00

Κύρια διαφορά του ανθρώπου από τον λύκο είναι ότι ο τελευταίος θα κυνηγήσει μόνο αν πεινάσει. Στην σύγχρονη κοινωνία, όπου οι ανάγκες είναι σχεδόν λυμένες, το κυνήγι αποτελεί μια πράξη πολιτική. Μοιραία οδηγεί σε  συγκρούσεις όπου η σχέση θηρευτή και θηράματος μπορεί να αντιστραφεί.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: Παραμόρφωση

Κείμενο: «Καταδίωξη» (“Hunted down”)

Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής

Θεατρική Διασκευή: Ομάδα Παραμόρφωση

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πατεράκης

Σκηνικά: Ελίνα Παπαθεοδώρου, Γιώργος Πατεράκης

Κοστούμια: Ελίνα Παπαθεοδώρου

Μουσική: Γιάννης Μαυριτσάκης, Στέφανος Μουρούτσος

Φωτισμοί: Διονύσης Πιφέας

Φωτογραφίες: Κυριάκος Κόλλιας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελίνα Παπαθεοδώρου

Trailer παράστασης: Κυριάκος Κόλλιας

Ερμηνεύουν:Άννα Κλάδη, Γιώργος Πατεράκης, Διονύσης Πιφέας

 

«Σπουδή στην Ηλέκτρα» | Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 20:15 & Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 22:00

 

Ηλέκτρα. Επανάσταση."Γεννήθηκα για να αγαπώ και για να αγαπιέμαι".

Αναγνώριση. Παίρνονται αποφάσεις. Λύνονται δεσμά. Ώσπου να φανερωθεί η στοργή.

Η συμπόνια. Η τρυφερή πλευρά. Να αναγνωρίσει. Να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

Ως άνθρωπος. Γυναίκα. Σύμβολο. Χώρα. Πάντα. Παντού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: 4D

Κείμενο: "Ηλέκτρα" Σοφοκλής, "Τέταρτη Διάσταση" Γ. Ρίτσος, "Γράμμα στον Ορέστη" Ι. Καμπανέλλης

Σκηνοθεσία: Σταύρος Κώττας

Κίνηση: Ζωή Κολλάτου

Σκηνικά / Μουσική: 4D

Κοστούμια: Φρειδερίκη Μπακάλη

Φωτισμοί: Ιωάννα Ζέρβα

Φωτογραφίες / Trailer παράστασης: Μιχάλης Καλιδώνης

Ερμηνεύουν: Ελένη Ζεντέφη, Σοφία Καπράνου, Σπύρος Ντόγκας

 

«Vita brevis» | Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 20:15 & Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 22:00

«Δεν γεννήθηκα για να μισώ, αλλά για ν’ αγαπώ» είπε η σοφόκλεια Αντιγόνη, οκτακόσια περίπου χρόνια πριν τη συγγραφή του CODEX FLORIAE. Δυόμιση χιλιάδες χρόνια αργότερα, το ερώτημα παραμένει. Μπορεί ένας από τους πιο σκοτεινούς και θυελλώδεις έρωτες στην ιστορία του Χριστιανισμού να δώσει την απάντηση;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: Ομάδα RODEZ

Κείμενο: Jostein Gaarder

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Επεξεργασία Κειμένου: Ομάδα RODEZ

Σκηνοθεσία: Ανθή Σαββάκη, Ομάδα RODEZ

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σόνια Καλαϊτζίδου

Κίνηση: Μάριος Κρητικόπουλος

Σκηνικά / Κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη

Μουσική: Ζωή Δαχρή

Φωτισμοί: Δημήτρης Μπαλτάς

Φωτογραφίες / Τrailer παράστασης: Αλέξης Στρατάκης

Ερμηνεύουν: Ανθή Σαββάκη, Ηλέκτρα Σαρρή

Ηχογραφημένη φωνή: Μάριος Κρητικόπουλος

 

 «Ο στόχος» | Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 20:15 & Σάββατο 15 Ιουνίου στις 22:00

 Πρόκειται για μία διασκευή του θεατρικού έργου του Γάλλου νομπελίστα Αλμπέρ Καμύ. Μεταφέρουμε το έργο στη σύγχρονη κοινωνία. Είναι μία απεικόνιση ενός μικρόκοσμου, εντός του οποίου τίθεται η έννοια της δικαιοσύνης. Ο καθένας την εισπράττει με βάση τους δικούς του ηθικούς κώδικες. Στο έργο, όπως και στη ζωή, υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες. Κάποιοι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τα πάντα και άλλοι επιστρατεύουν τις ηθικές τους αξίες και απομακρύνονται από οτιδήποτε θεωρούν ακραίο. Και φυσικά όλοι στο τέλος πληρώνουν το αντίτιμο των επιλογών τους. Κυριότερη τιμωρία : ανακαλύπτουν ποιοι πραγματικά είναι. Φαινομενικά όλοι οι ήρωες έχουν έναν κοινό στόχο, ωστόσο ο τρόπος που τον αντιλαμβάνονται ποικίλει. Αξίζει να θυσιάσεις την αγάπη για μια ιδέα; Επαναστατείς για να είσαι ελεύθερος ή μήπως έτσι εγκλωβίζεις ο ίδιος τον εαυτό σου περισσότερο;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: Ω.μέγα                                                                                                                          

Κείμενο: Ω.μέγα                                                                                                                                 

Σκηνοθεσία: Γεωργία Κοκκίνου, Χριστιάννα Μαριόλη                                                                      

Σκηνικά: Ω.μέγα                                                                                                                              

Κοστούμια: Ω.μέγα                                                                                                                            

Μουσική: Εύα Αγραφιώτη, Άντζυ Χρηστίδου                                                                                 

Φωτισμοί: Άντζυ Χρηστίδου                                                                                                                     

Κίνηση: Χριστιάννα Μαριόλη, Γεωργία Κοκκίνου                                                                    

 Φωτογραφίες: Βασίλης Ρούκας                                                                                                        

Ερμηνεύουν: Νίκος Καραγιαννίδης, Γεωργία Κοκκίνου, Χριστιάννα Μαριόλη, Δανάη Μοσχολέα, Κωστής Σακκάς, Ειριάννα Τσίτουρα

 

 «Α-πορεία για μία Λίμνη» | Σάββατο 15 Ιουνίου στις 20:15 & Κυριακή 16 Ιουνίου στις 22:00

Η Πωλίνα και η Ρεβέκκα, εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες, μα συνάμα με την ίδια παιδικότητα, συναντιούνται. Μέσα από την πιο αλλόκοτη συζήτηση καταλήγουν στα πιο βαθιά ερωτήματα. Η Ρεβέκκα αναρωτιέται και η Πωλίνα διστάζει. Θα φτάσουν ποτέ στη λίμνη;

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική Ομάδα Impact

Κείμενο / Σκηνοθεσία: Μελίνα Μπουκουβάλα                                                                                 

Σκηνικά / Κοστούμια: Μελίνα Μπουκουβάλα     

Φωτισμοί: Στέλιος Πλασκασοβίτης                    

Φωτογραφίες: Θεοδώρα Δασκαλάκη 

Επιμέλεια φωτογραφιών: Αθηνά Σκανδάμη   

Trailer παράστασης: Ελισάβετ Αλεξοπούλου                                                  

Μουσική: Χρύσα Βουλουτάκη                            

Τραγούδι: Αφροδίτη Παναγιωτοπούλου         

Ηχοληψία: Γιάννης Μπουκουβάλας

Social Media: Αφροδίτη Παναγιωτοπούλου

Ερμηνεύoυν: Χρύσα Βουλουτάκη, Αφροδίτη Παναγιωτοπούλου

 

«θρΑύΣΜατΑ ΛΗΘΗΣ» | Κυριακή 16 Ιουνίου στις 20:15 & Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 22:00

Τα “θρΑύΣΜατΑ ΛΗΘΗΣ “ είναι αποσπάσματα από την «Λήθη και άλλοι τέσσερις μονόλογοι» του Δημήτρη Δημητριάδη. Το έργο γράφτηκε το 2000 και αφορά τέσσερις μονολόγους που οδηγούν στην Λήθη. Η «Ήττα», η «Μνήμη», η «Μετάνοια», η «Τέχνη» και τέλος η «Λήθη» αποτελούν πέντε φωνές με δική τους γλώσσα. Γεννούν λέξεις που λέγονται για να μην ξαναειπωθούν. Αυτός που μιλάει στέκεται στο ύψος της ζωής και του θανάτου του. Γι’ αυτό μιλάει. Για να ζήσει και να πεθάνει. Μία φορά επί πέντε.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: θέΗτρον

Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνοθεσία: Θάνος Χατζόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Παπαδόπουλου

Σκηνικά / Κοστούμια / Μουσική: Ομάδα θέΗτρον

Φωτιστικός σχεδιασμός: Αλέξανδρος Πολιτάκης

Φωτογραφίες : Δημήτρης Καρβουντζής

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ειρήνη Καπελώνη

Χορηγός επικοινωνίας: Culturepress.gr

Ερμηνεύουν: Σοφία Παπουτσόγλου, Θάνος Χατζόπουλος

 

«Το Θηρίο στη ζούγκλα» | Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 20:15 & Τρίτη 18 Ιουνίου στις 22:00

 «-Έχετε το προαίσθημα πως θα σας συμβεί κάτι βίαιο;

  -Το γεγονός αυτό καθαυτό θα μου φανεί φυσικό.

  -Φοβάστε;

  -Αν με συντροφέψετε στην αναμονή μου θα το διαπιστώσετε.»

 

Αυτή είναι η αρχή μιας ιδιόμορφης φιλίας ανάμεσα στον Τζον Μάρτσερ και στη Μαίη Μπάρτραμ. Ένα μυστικό που τους ενώνει και απομακρύνει συνάμα, αποτελεί την αφετηρία της σύμπλευσής τους. Μα η μάχη ενάντια στο «Θηρίο» είναι ατομική και ο καθένας επιβιώνει με τα δικά του όπλα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: JAM

Κείμενο: Henry James

Μετάφραση: Παλμύρα Ισμυρίδου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παύλου, Μαρία Μαγκάβαλη

Σκηνικά: Ρένια Φραγγέα

Κοστούμια: Ρένια Φραγγέα

Μουσική: Δημήτρης Σουκαράς

Φωτισμοί: Γιώργος Παύλου

Κίνηση: Σοφία-Δανάη Βορβίλα

Φωτογραφίες: Πέγκυ Θεοδωρόγιαννη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρένια Φραγγέα

Trailer παράστασης: Νικήτας Φουστέρης

Ερμηνεύουν: Μαρία Μαγκάβαλη, Γιώργος Παύλου

 

 «Το Ημερολόγιο ενός Αποτυχημένου Συγγραφέα» | Τρίτη 18 Ιουνίου στις 20:15 & Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 22:00

Ένας συγγραφέας προσπαθεί να ολοκληρώσει το αστυνομικό του μυθιστόρημα. Έγκλειστος και εγκάθειρκτος σε μια επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα, βιώνει την ιδιόμορφη ψυχεδέλεια μιας προσωπικότητας που ζει σε πολλαπλές πραγματικότητες. Ψευδαίσθηση ή αλήθεια, η διαδρομή του σε ένα σκληρό και άδικο κόσμο οδηγεί σε ένα σταυρικό μαρτύριο. Η Ανάσταση παραμένει ζητούμενο σ' αυτό τον σύγχρονο κύκλο των παθών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: Sickοφάντες

Κείμενο: Τειρεσίας Λυγερός

Σκηνοθεσία: Ανθούλλης Δημοσθένους

Σκηνικά: Αντώνης Νεοφύτου

Κοστούμια: Ανθούλλης Δημοσθένους

Μουσική / Φωτισμοί: Ανθούλλης Δημοσθένους

Φωτογραφίες / Trailer παράστασης: Sickοφάντες

Ερμηνεύει: Γιάννης Ζαραφωνίτης

 

 «mēta – ΦΙΛΟΝΙΚΙΑ» | Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 20:15 & Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 22:00

 Στο φαντασιακό κόσμο κάποιας πριγκιπικής αυλής, τίθεται το ερώτημα ανάμεσα σε έναν Πρίγκιπα και μία νεαρή Κόμισσα για το αν οι άντρες ή οι γυναίκες έδωσαν πρώτοι το παράδειγμα της απιστίας στον έρωτα. Ο πρίγκιπας αποκαλύπτει πως το ίδιο ερώτημα είχε απασχολήσει στο παρελθόν και τον πατέρα του, ο οποίος αποφάσισε να λύσει την απορία του μέσω ενός πειράματος, με ζωντανά ανθρώπινα πλάσματα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, που από βρέφη ανατράφηκαν  χωριστά, δίχως να έχουν επαφή με άλλα όντα πέρα από δύο ορισμένους από τον ίδιο, υπηρέτες - παιδαγωγούς. Ο Πρίγκιπας αποφασίζει, λοιπόν, να ‘’βγάλει’’ στον ‘’πραγματικό’’ κόσμο αυτά τα τέσσερα παιδιά για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις σχέσεις που θα αναπτύξουν μεταξύ τους, καθώς εκείνα θα απαντούν σε ένα ερώτημα που δεν τους έχει ποτέ τεθεί.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Marivaux

Μετάφραση: Μαρία Ευσταθιάδη

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Σταματίου

Σκηνικά: Ομάδα ΜOTIVO

Κοστούμια: Martha Van Karousou

Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας

Κίνηση: Βιβή Ρωμανά / Ειρήνη Σταματίου

Μουσική Επιμέλεια: Ομάδα ΜΟΤΙVO

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Τσόκανου

Video / Trailer: Γιάννης Τσότσος

Φωτογραφίες: Δημοσθένης Γαλλής

Graphics / Photo Manipulation/Digital Painting: Surehuinel

Οργάνωση παραγωγής: Ομάδα ΜΟΤΙVΟ

Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Μπιμπής & Μυρτώ Γκώνη (video), Αθηνά Τσιλύρα & Σαμουήλ Ακίνολα (φωνή), Νάστια Βραχάτη, Ντίνος Γκελαμέρης, Δήμητρα Τσόκανου, Αλέξανδρος Παυλίδης

 

«Ίκαρος» | Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 20:15 & Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 22:00

 

Τέσσερα αγόρια μέσα από την αναπαράσταση του μύθου του ικάρου αφηγούνται μια ιστορία ενός παιδικού πάρτη γενεθλίων. Ένας φόρος τιμής στα παιδικά τραύματα, της βίαιης πτώσης από την φαντασία στην πραγματικότητα. Στη βίαιη ενηλικίωση, επηρεασμένη από πατριαρχικά κοινωνικά πρότυπά. Πότε ενηλικιώνομαι πραγματικά; Τι σημαίνει ενηλικιώνομαι; Πως αξίζει να ζω;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: Ίκαρος

Κείμενο / Σκηνοθεσία / Εικαστικός σχεδιασμός: Δημήτρης Παγώνης

Μουσική: διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού “Γιατί πουλί μ' δεν κελαηδείς”

Φωτισμοί: Ιωάννα Ζέρβα

Trailer παράστασης: Τασού Παλισίδου

Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Παράσης, Γιώργος Σπάνιας, Γιώργος Ομηρίδης, Δημήτρης Παγώνης

 

«Η Αρκούδα»| Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 20:15 & Σάββατο 22 Ιουνίου στις 22:00

 Μία νέα και όμορφη χήρα, η Έλενα Ποπόβα εδώ και μήνες πενθεί τον χαμό του άντρα της Νικολάι. Κλεισμένη ερμητικά στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού της, δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη. Είναι ο κτηματίας Γκρηγκόρι Στεπάνοβιτς Σμηρνώφ ο οποίος απαιτεί με κάπως άκομψο τρόπο τα λεφτά που του χρωστούσε ο σύζυγός της. Η νεαρή χήρα αναστατώνεται με τις απόψεις και τη συμπεριφορά του και η σύγκρουση ανάμεσά τους είναι αναπόφευκτη…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: Peach of art

Κείμενο: Άντον Τσέχωφ

Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Γαντερί

Σκηνικά: Εύα Τρουπιώτη

Κοστούμια: Ιωάννα Παπακωνσταντίνου

Κίνηση: Έλιο Φοίβος Μπέικο

Φωτογραφίες: Ειρήνη Γαντερί

Trailer παράστασης: Ίρις Κατσούλα, Ειρήνη Γαντερί

Ερμηνεύουν: Γιάννης Βασιλώττος, Γιώργος Ημέρης, Ανδριανή Κυλάφη

 

«Δύσκολες ή πολύπλοκες στιγμές από τη ζωή των ανθρώπων» | Σάββατο 22 Ιουνίου στις 20:15 & Κυριακή 23 Ιουνίου στις 22:00

Ένα έργο με στόχο να φωτογραφίσει τις σχέσεις των ανθρώπων σε ανόμοιες και δύσκολες συνθήκες. Έξι σκηνές που μελετούν την πραγματική και ενίοτε σκοτεινή φύση του ανθρώπου. Έρμαια της τυχαιότητας και των συναισθημάτων σε ένα σύμπαν πιθανοτήτων.  Είμαστε μαζί, μοναχικοί ή μόνοι τελικά;

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: Perpetuum Mobile

Κείμενο, Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χειλάς

Σκηνογραφική επιμέλεια: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Καλλιτεχνικοί συνεργάτες: Μαρία Πιτσούλη, Μάρκος Αγραφιώτης

Μουσική: Δάφνη Φαραζή

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Κίνηση / Φωτογραφίες: Perpetuum Mobile

Ερμηνεύουν: Ναπολέων Μανάτος, Ιωάννα Θεοδώρα Ουζουνίδου, Μαρία Γιαννούλα, Κωνσταντίνος Χειλάς

 

«Raw» | Κυριακή 23 Ιουνίου στις 20:15

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το σεμινάριο αυτοσχεδιασμού “Master-Slave” της σκηνοθέτιδος Ελένης Σκότη. Δυο γυναίκες και ένας άντρας συνδέονται μέσα από σχέσεις εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου, θύτη και θύματος. Η Δήμητρα, μια κοπέλα κακοποιημένη ψυχολογικά  από την οικογένειά της , αποτελεί το «μήλον της έριδος» μεταξύ της Τόνιας και του Σπύρου. Οι χαρακτήρες του έργου είναι άνθρωποι σκληροί, βίαιοι, χυδαίοι. Άνθρωποι περιθωριακοί, που γνώρισαν τη βία σε μικρή ηλικία και έχουν γίνει τώρα πια και αυτοί εκφραστές της. Ο κύκλος της βίας επαναλαμβάνεται και τίποτα καλό δε μπορεί να προκύψει στο τέλος.

Η παράσταση περιέχει σκληρό λεξιλόγιο και σκηνές βίας. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική ομάδα: Ομάδα Wings

Κείμενο: Αυτοσχεδιαστικό Κείμενο

Μετάφραση: Αυτοσχεδιαστικό Κείμενο

Σκηνοθεσία: Ομάδα Wings

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.