Ο Βαπτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη δωρεάν για όλους στο You Tube

Ο Βαπτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη δωρεάν για όλους στο You Tube

Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», καθόλη την διάρκεια της καλοκαιρινής του παύσης, μένει μαζί με το κοινό προβάλλοντας δωρεάν για όλους στο κανάλι του στο YouTube εμβληματικές του παραστάσεις, που αγαπήθηκαν τις προηγούμενες σεζόν. Ο Βαπτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, η οπερέτα σε τρεις πράξεις που παρουσιάστηκε τα περασμένα Χριστούγεννα στο Θέατρο Ολύμπια είναι πλέον διαθέσιμο για όσους αγαπούν ή θέλουν να γνωρίσουν το σπουδαίο έργο. 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου, Ολιβιέ Ντεκότ, αναφέρει πως: «Έως ότου αρχίσει η νέα καλλιτεχνική περίοδος, την οποία παρουσιάσαμε και σας καλούμε να την ανακαλύψετε στο oly.gr σας καλούμε να μείνετε μαζί μας μέσα από το κανάλι μας στο YouTube. Το περιεχόμενό του ανανεώνεται, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αφήνουμε το δικό μας στίγμα με πολλές από τις μαγικές παραγωγές που έχουμε διοργανώσει τα τελευταία χρόνια». 

Ο ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΣ

Θεόφραστος Σακελλαρίδης 

Οπερέτα σε τρεις πράξεις

Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων

«Ο Βαπτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, η πιο δημοφιλής ελληνική οπερέτα, αγαπήθηκε από γενιές και γενιές Ελλήνων για την υπέροχη μουσική της και την ξεκαρδιστική της υπόθεση.

Ο Γιώργος Πέτρου σκηνοθέτησε στο Θέατρο Ολύμπια και διεύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χωρωδία του Δήμου Αθηναίων. Μαζί του, ένα επιτελείο σπουδαίων λυρικών τραγουδιστών και ηθοποιών ζωντάνεψε το αριστούργημα του Σακελλαρίδη, σε μια διαχρονική παραγωγή που συνδυάζει τη σύγχρονη αισθητική με στοιχεία Art déco της ελληνικής Belle Epoque.

«Ο Βαπτιστικός», που σύμφωνα με τον ίδιο τον δημιουργό του «μυρίζει Ελλάδα», παρουσιάζεται στην αυθεντκή εκδοχή της ιστορικής πρεμιέρας του 1918, σε ενορχήστρωση του ίδιου του συνθέτη, που φέρνει το έργο κοντά στους ήχους των J. Offenbach. F. Lehar και J. Strauss II. Βαλς, πόλκες, τανγκό, μαζούρκες και πολύ αγαπημένες μελωδίες με άρωμα ελληνικό συνθέτουν έναν πολύχρωμο μουσικό κόσμο που αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του νέου ελληνικού πολιτισμού.

Μουσική διεύθυνση/Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου

Σκηνικά/Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού 

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Χορογραφίες: Δήμητρα Αντωνάκη

Διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Βοηθός μαέστρος: Νίκος Λαάρης 

Βοηθός σκηνοθέτης: Κωνσταντίνα Ψωμά

Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Γιάκας 

Βοηθοί Σκηνογράφου/Ενδυματολόγου: Μαρίζα Σουλιώτη, Μυρτώ Κοσμοπούλου

Βιβίκα: Άννα Στυλιανάκη 

Κική: Μαρίσια Παπαλεξίου

Χαρμίδης: Δημήτρης Πακσόγλου

Ζαχαρούλης: Χάρης Ανδριανός

Συνταγματάρχης; Τάσης Χριστογιαννόπουλος

Κορτάσης: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Μαρτής: Κωνσταντίνος Τριαντακωνσταντής

Μίμης: Σταμάτης Πακάκης

Ένας τσιγγάνος: Γιάννης Μανιατόπουλος

Ράφτης/Γκραν Κάσας: Αντώνης Δήμου

Φρίτσι: Μαρία Μαυρομμάτη

Λόλα: Δέσποινα Ρεβίθη

Ρωμανσιέρα: Ιωάννα Βρακατσέλη

Ένας τσιγγάνος βιολιστής: Γιάννης Γεωργιάδης

Χορευτές: Δήμητρα Αντωνάκη, Αντώνης Στρούζας

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.